Dobbeltmadrasser: priser, størrelser og tips til valg. Dobbeltseng med madrass

Innholdsfortegnelse:

Dobbeltmadrasser: priser, størrelser og tips til valg. Dobbeltseng med madrass
Dobbeltmadrasser: priser, størrelser og tips til valg. Dobbeltseng med madrass

Video: Dobbeltmadrasser: priser, størrelser og tips til valg. Dobbeltseng med madrass

Video: Dobbeltmadrasser: priser, størrelser og tips til valg. Dobbeltseng med madrass
Video: Hvad er forskellen på en boxmadras og en kontinentalseng? 2024, April
Anonim

Søvn er viktig i livene våre. Et godt organisert sovested bidrar til å slappe av norm alt. Det er bra hvis du har en dobbeltseng av høy kvalitet med madrass. Og det har en ortopedisk effekt. Hvis du er uheldig med sengen, kan den fikses med riktig madrass.

Hvordan velge doble madrasser

doble madrasser
doble madrasser

Først må du bestemme deg for størrelsen.

Vanligvis kjøpes en madrass til en bestemt seng. Samtidig er dimensjonene til sengen angitt i dokumentene hennes, blant andre egenskaper. Hvis sengen ble kjøpt for lenge siden og informasjon om den ikke er bevart, må du måle parametrene selv.

En vanlig feil er å ta hensyn til sengens ytre mål. I dette tilfellet vil madrassen være mer enn en seng og raskt deformeres. Hvis du tar en betydelig mindre en, så vil han sitte på senga, noe som heller ikke er bra.

Måleresultater som er oppnådd samsvarer kanskje ikke med standarddimensjonene til produserte madrasser. I dette tilfellet må du ta produktet foret par centimeter mindre enn sengen din.

Hvilke produkter kalles "dobbeltmadrass"? Dimensjonene er 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm og til og med 200×200 cm. Av disse er den vanligste 160×200 cm.

Madrasser er også tilgjengelige med en lengde på 190 cm, noen ganger 195 cm. Hvis sengen din er mindre eller større enn en standard dobbeltseng eller du har kjøpt en seng med original form, for eksempel en rund, da kan du bestille den doble madrassen du trenger, hvis mål passer til sengen din. For å gjøre dette må du betale et tilleggsgebyr på opptil 10 % av verdien.

For at madrassen skal være behagelig å sove på, må den overstige høyden din med minst 15 cm. Jo mer en person veier, jo tykkere madrass trenger han.

doble madrassmål
doble madrassmål

Høyde, eller tykkelse, avhenger av type madrass. Den kan variere fra 2 til 50 cm De tynneste (fra 2 til 10 cm) brukes som sofamadrass. Standardhøyden på produktet uten fjærer er 16 cm, fjær - 20-22 cm. Dobbeltmadrasser i eliteklassen har en tykkelse på ca. 50 cm. Men hvilken som helst av dem bør være høyere enn sengens sidevegger.

Ortopedisk madrass

Et mer riktig navn er en madrass med ortopedisk effekt. Nå er han på alles lepper. Denne madrassen lar deg holde ryggraden under søvn i en naturlig stilling. Det vil si at den ikke bøyer seg verken under søvn på siden eller på ryggen.

Samtidig er madrassen ikke hard og forårsaker ikke ubehag. Det passer imidlertid ikke alle. For noen sykdommer anbefaler leger å sove på en hard seng. Men forForebygging av disse sykdommene i familien din med doble ortopediske madrasser vil være svært nyttig.

Bestemme maksimal belastning per seng

Noen ganger mister en ny madrass formen etter noen måneders bruk, det kommer hull på den. Dette kan skje på grunn av at belastningen på sengen ble feil valgt. Det er angitt i egenskapene til madrassen og indikerer hvilken maksimal vekt brukeren kan bære. I tilfellet det brukes doble madrasser, må vekten til hver av brukerne (ikke summen deres!) ikke overstige den angitte verdien. De numeriske verdiene for denne parameteren kan være 90 kg, 100 kg, 105 kg, 110 kg, 120 kg.

doble ortopediske madrasser
doble ortopediske madrasser

madrassfasthet

Hun kan være:

  • high;
  • over gjennomsnittet;
  • medium;
  • low;
  • variable (omsetningsmadrasser).

Denne parameteren avhenger av fyllstoffet og maksimal belastning på sengen.

Klassifisering av madrasser

vår;

på en ikke-fjærbase

Våren er forskjellig i blokktype og fyllstoff. Avhengig av blokktype er madrasser:

  • på en uavhengig fjærblokk (ny type);
  • på avhengig fjærblokk Bonnel (gammel type).
hvordan velge doble madrasser
hvordan velge doble madrasser

madrasser på uavhengige boksfjærer

Hver av fjærene er ikke koblet til metallforbindelsen ved siden av. Under påvirkning av vekten av menneskekroppen, detbøyer. Dekselet lar henne ikke lene seg til siden. Hver av fjærene bøyer seg avhengig av belastningen spesifikt på den.

Hovedtyper av uavhengige fjærenheter:

Blokker av TFK og S500. Hver av fjærene er i et eget tilfelle og fungerer uavhengig av de andre, og endrer høyden i henhold til belastningen. Og det er omtrent 250 slike fjærer per kvadratmeter, eller opptil 512 for en seng. Høyden på hver er mer enn 10 cm, diameteren er omtrent 6 cm. Som et resultat er madrassen justert til konfigurasjonen av menneskekroppen, så det er praktisk og sunt å sove på den. Men fjærene i seg selv vil ikke skape komfortable forhold for å sove. Vanligvis er TPA isolert med en termisk klut og pakket inn på begge sider med et lag med øko-skum. Å være en erstatning for lateks, gir det madrassen mykhet og elastisitet. Det vatterte trekket er slitesterkt og holder dobbelmadrassen i form og fasong

Blokkene "Honeycomb" og Vemestet har 350 fjærer med en diameter på 6 cm per kvadratmeter. De er forskjøvet. Dette gjør madrassen fastere

S1000 lar deg lage en utmerket dobbelmadrass, hvis pris tilsvarer kvaliteten. Den har omtrent 500 fjærer per kvadratmeter. Hver 4 cm i diameter. Designet for økt belastning

S2000-blokken har 1000 fjærer per kvadratmeter med en diameter på 2,5 cm Den har utmerkede ortopediske egenskaper. Veldig dyrt

Double Spring, Dual Spring - "en vår i en vår". Doble madrasser, laget på grunnlag av en slik blokk, er designet for personer med forskjellige vektkategorier. Først etter å ha tvunget den ytreFjærene aktiveres internt. Brukere av en slik madrass får dobbel støtte. Det er 250 indre og ytre fjærer per m2.

Forsterket - fjærene er forsterket med tykk wire. Tykkelsen på fjærene på kun den ene siden kan økes. Deretter deles en dobbeltseng med madrass i to soner, designet for personer med ulik vekt

Fjærblokken med flere soner har fjærer med varierende grad av stivhet, delt inn i soner, som kan være 3, 5 eller 7. Stivheten til hodesonen i slike madrasser er forskjellig fra setesonen

madrasser på avhengig fjærblokk "Bonnel"

De er ganske pålitelige. De har 120-160 fire-vridningsfjærer per kvadratmeter. Disse doble madrassene er billige. Men den ortopediske effekten er svak, fordi fjærene er sammenkoblet og komprimeres under påvirkning av naboene. Fjærblokken kan tjene opptil 15 år. Fyllstoffet mister formen raskere. Dette designet anses nå som foreldet. I prosessen med bruk under tung belastning begynner fjærene å knirke, de kan "skyte ut" og bryte gjennom madrassen.

Positive egenskaper til fjærmadrasser

  • ha en høy ortopedisk effekt;
  • motstå tung belastning;
  • motstandsdyktig mot deformasjon;
  • mykt fylling varer lenger i en uavhengig fjærblokk.

Springmadrasser: Hva annet bør man se etter?

  • Støv samler seg inne i blokken. På forsiden av madrassen kan ogsåavleire støv som forårsaker hudreaksjoner.
  • Statisk stress forårsaket av metalldeler i strukturen kan forårsake tretthet i stedet for riktig hvile under søvn.
  • Fukt er dårlig fjernet fra madrassrammen, så fjærene ruster og knirker.
  • Vibrasjoner med bevegelse kjennes gjennom hele madrassen.
  • Sovere har ikke sitt eget sted og ruller oppå hverandre.
  • Forsterket med polyuretan eller metallstang, kanten på madrassen kan være veldig myk eller for hard. Derfor er det ubehagelig å sitte og ligge på kanten.
  • Høy pris for kvalitetsprodukter.
doble madrasser billig
doble madrasser billig

Fjærløse madrasser

Slike modeller, sammen med vårlige, har en god ortopedisk effekt. Kan bestå av naturlige og kunstige fyllstoffer. Det er monolittiske eller puff.

Fordeler:

  • Ingen metallkomponenter brukes i produksjonen. Derfor lager ikke slike madrasser et magnetfelt rundt dem.
  • De er lettere enn vårlige.
  • Samler ikke opp støv.
  • Fukt trekkes ut av innsiden av madrassen.
  • Skaper ikke den ubehagelige følelsen av fjærmadrasser.
  • Ikke overfør vibrasjoner fra bevegelser i en drøm.
  • Hver av de sovende har sin egen individuelle plass.
  • Komfortabel plassering på hele området av madrassen
  • Anbef alt for tenåringer og barn.
  • Langvarig enn våren.

Flaws:

  • Kvalitet hypoallergene fyllstoffer er veldigkjære.
  • Hardere enn våren.

madrasser for overvektige

Slike produkter bør være laget av uavhengige fjærblokker (300-600 fjærer per kvadratmeter) og ha høy stivhet.

Kan tas med lateksblokker og kokosnøttgulv. De er ikke bare pålitelige, men på grunn av sin elastisitet deformeres de ikke og går raskt tilbake til sin opprinnelige form etter bruk. I tillegg forårsaker de ikke allergier.

dobbeltseng med madrass
dobbeltseng med madrass

Spring Madrass Fillers

For at produktet skal være mykt og behagelig, er det ikke nok å gi det riktig mengde fjærklosser. Først er de dekket med et fôr laget av møbelnett eller filt. Deretter er de på begge sider dekket med fyllstoffer, som gir mykhet til madrassen. Jo tykkere fylllaget er, desto mer komfortabel er madrassen.

Filler for myke madrasser:

  • naturlatex - inneholder minst 20 % gummi, i eliten når denne prosentandelen 85;
  • polyuretanskum (skumgummi) - er en rimelig analog av lateks;
  • minnemateriale, en spesiell type skumgummi som sakte gjenopprettes når den komprimeres.

Fyllinger for middels faste madrasser:

  • holofiber (tett kunstig ikke-vevd materiale), strutto-fiber (kan ha tilsetningsstoffer laget av naturlige fibre) - mer pålitelig enn skumgummi;
  • kokos er en fiber som er hentet fra kokosfrukter. Vanligvis fortynnet i to med lateks;
  • skumgummi med kokos;
  • kokos og naturlatex.

Filler for harde madrasser:

  • skumgummi og kokos;
  • kokos og holofiber eller struttofiber;
  • coira (mest vanlig).

Utfyllingssted:

  1. På begge sider. Lar deg snu madrassen fra tid til annen. Så den holder formen lenger.
  2. På den ene siden. Dette kan være både billige alternativer og de dyreste som ikke trenger å snus.
  3. Ulik type filler gjør det mulig å produsere madrasser med variabel (tosidig) stivhet. Myk side kan brukes om vinteren, hard side om sommeren.
billige dobbeltsenger med madrass
billige dobbeltsenger med madrass

Noen ganger bruker madrassprodusenter billigere fyllstoffer. Og det er ikke noe g alt med det. Hvis du vil spare penger og kjøpe billige dobbeltsenger med madrass, er dette din rett. Men noen ganger skjuler produsenten tilstedeværelsen av et billigere fyllstoff i produktet.

Dette skjer hvis:

  • skumgummilag mindre enn 2 cm;
  • latex tynnere enn 3 cm;
  • minnemateriale opptil 3-4 cm;
  • holofiber (struttofiber) tynnere enn 3 cm;
  • coir i en middels fast madrass er mindre enn 1 cm, hard - opptil 3 cm.

Ved å bruke denne informasjonen kan du forstå hvorfor en av de to madrassene er billigere.

Moderne sammenleggbare senger

Dobbeltmadrasser kan brukes på sammenleggbare senger. Dette er veldig praktisk i et landsted eller i en byleilighet, hvor det ikke er ekstra plass til ekstra senger, og gjester kommer ofte. I slike tilfeller en dobbel sammenleggbar sengMadrass løser mange problemer. Dette er tross alt ikke produktene som ved første bruk blir til en hengekøye. Mer enn et dusin lameller (forbindelsesplanker) støtter den sovende og fordeler vekten jevnt. En ortopedisk madrass av høy kvalitet med en høyde på minst 10 cm, utstyrt med en lås, lar deg fjerne belastningen fra ryggraden og sikrer sunn søvn. Naturligvis er en madrass på en sammenleggbar seng ikke installert på en eliteklasse. Men en slik design tåler lett vekt opp til 250 kg, to til og med ganske store personer kan passe på den. Spesielle hjul gjør det mulig å transportere den fra sted til sted.

Billige dobbeltsenger med madrass kan være slitesterke og av høy kvalitet. Hemmeligheten ligger vanligvis i det faktum at produsenten bruker innenlandske materialer. Et bredt utvalg av madrassmodeller lar deg velge det produktet som passer best til prisen og kvaliteten til hver kunde.

Anbefalt: