Typer dørhengsler. Overheadløkker og deres funksjoner

Innholdsfortegnelse:

Typer dørhengsler. Overheadløkker og deres funksjoner
Typer dørhengsler. Overheadløkker og deres funksjoner

Video: Typer dørhengsler. Overheadløkker og deres funksjoner

Video: Typer dørhengsler. Overheadløkker og deres funksjoner
Video: Adjusting cup hinges and doors: Do-It-Yourself with Hettich 2024, Kan
Anonim

Du må velge hengsler for montering av dører med stor oppmerksomhet. Utvalget av beslag er veldig rikt og bredt. I henhold til typen installasjon kan alle festemidler betinget deles inn i flere typer. Hver har en spesifikk funksjonalitet som kreves av forskjellige dørgardiner.

hengsel
hengsel

Karthengsler

De er en av typene innvendige gardiner, som er laget av to sammenkoblede plater som fester døren til karmen. Lignende produkter kalles kortprodukter på en annen måte. De skiller seg fra fakturaer ved at de ikke er synlige i boksen til en lukket dør. Den synlige delen er elementet som dekker svingtappen, som sikrer jevn åpning og lukking.

Fordelen med innstikksgardiner ligger i den avtakbare designen, som letter rask fjerning av døren. Overheadløkker har ikke denne funksjonen. Det finnes et universalbeslag som passer til alle typer dører og består av en mekanisme i ett stykke. For å fjerne døren med disse gardinene, må du skru den av hengslet.

Ofte kan man se borebeslag i boliger med "sovjetisk" interiør. Den produseres fortsatt på basis av de sterkeste legeringene. Velger denne typengardiner, må du ta hensyn til særegenhetene ved å åpne døren. Mange løkker er merket med spesielle bokstaver for enkelhets skyld.

påførte ytre hengsler

Overhead dørhengsler - en slags utendørs beslag. Disse er de eldste av alle typer feste. Det finnes et bredt utvalg av former og farger, som forenes med en felles monteringsmetode. Det er enkelt å installere slike beslag uten foreløpig klargjøring av dørblad og karm. Det grunnleggende prinsippet for installasjon er som følger: en del av hengslet er skrudd til døren, den andre til rammen. Festing utføres med skruer.

overliggende løkker
overliggende løkker

Overliggende hengsler er ikke bare beslag, de er en del av døren som holder to bord sammen. I dag er de herdede stålprodukter, som brukes i mange husholdningslokaler (i skur og porter, så vel som på porter). Nå blir smidde beslag moteriktig, som er passende i design i retro og shabby chic interiør. Overliggende hengsler ser bra ut på dørene til leiligheter og hus, designet i gammel stil.

overliggende dørhengsler
overliggende dørhengsler

Innredning

Overhead-løkker er interne. Det har dukket opp design på beslagsmarkedet som ligner på hull når det gjelder installasjonsprinsippet. De skiller seg bare i evnen til ikke å sette produktet inn i døren og boksen. Den unike utformingen av overheadløkken lar deg fikse strukturen med skruer. Hengslene er laget på en slik måte at siden som fester til dørbladet går inn i den som kobles til dørkarmen.

Lignende hengsler er utbredt i inner- og ytterdører. Teknologien deres krever ikke mye innsats for å installere. Derfor kan nesten alle henge døren på egenhånd. Løkkefraktbrev uten tie-in er veldig praktisk. De eneste unntakene er tunge dører, de krever mer stabil beslag.

Skru inn gardiner

På en annen måte kalles de skrudd. Dette er en innovasjon i dørmarkedet. Akkurat som overliggende dørhengsler er de enkle å montere. Når den skrus inn i lerretet og boksen, er hele strukturen perfekt festet. Den valgfrie høydejusteringen forenkler en presis og perfekt passform. Dette er en universell type gardiner. De brukes til rammekonstruksjoner. I dag lager mange produsenter dører spesielt for denne typen hengsler.

Et bredt utvalg av beslag lar deg velge det du trenger. Du kan alltid spørre en konsulent eller leder som vil hjelpe i denne saken.

Anbefalt: