Dørhengsler: funksjoner og forskjeller

Dørhengsler: funksjoner og forskjeller
Dørhengsler: funksjoner og forskjeller

Video: Dørhengsler: funksjoner og forskjeller

Video: Dørhengsler: funksjoner og forskjeller
Video: Cabinet Door Hinges || Everything you need to Know! 2024, April
Anonim

Ved montering av inngangs- eller innerdører krever dørbeslag mye oppmerksomhet: hengsler, håndtak, låser, der de første er det viktigste elementet i enhver dør. Tross alt, uten håndtak og låser, kan dører fortsatt fungere, men uten hengsler - ingenting. Dessuten avhenger kvaliteten på arbeidet med dørstrukturen av materialet deres og kvaliteten: dens "landing" i dørkarmen, åpning. Derfor, først og fremst, når du velger en dør, må du være spesielt oppmerksom på hengslene.

Dørhengsler
Dørhengsler

Dørhengsler er laget for metalldører, metall-plast, glass- og tredører. Dessuten er de alle forskjellige i konstruksjonsmetoden og typen feste. Avhengig av type feste kan hengslene skrus og hengsles. Skrudørhengsler er en ganske enkel design, som består av to sylindriske deler, som hver har loddede skruer. Det er en ganske organisk design. En del av slike hengsler er festet på dørbladet (skrudd ved hjelp av stenger), og den andre delen er på dørkarmen, og deretter settes døren ganske enkelt på. Om nødvendig kan den enkelt fjernes.

dørbeslaghengsler
dørbeslaghengsler

Hengslede dørhengsler skiller seg fra innskruede hengsler i festemåten. En av platene monteres på dørbladet med skruer, og deretter monteres døren til dørkarmen. Slike hengsler har en klar fordel og samtidig en ulempe: døren er veldig vanskelig å fjerne fra dem. I henhold til designmetoden er hengslede dørhengsler universelle (ett stykke) og avtakbare. Universal er en fleksibel design som like enkelt kan festes til både høyre og venstre side av dørbladet. Men hvis du vil fjerne døren, må du skru av alle. Avtakbare hengsler er bedre i denne forbindelse. Hvis du trenger å fjerne døren fra dem, trenger du bare å løfte den, men du bør ikke skru dem ut. De er delt inn i høyre og venstre. Derfor, selv før du kjøper avtakbare hengsler, er det viktig å tenke på hvor døren vil åpne og i hvilken retning, med tanke på alle mulige nyanser.

Dørhengsel
Dørhengsel

Hengsler for inngangsdører fortjener spesiell oppmerksomhet. På grunn av den konstante høye belastningen må dørhengsler oppfylle høye kvalitetsstandarder. Først og fremst sikrer de sikkerheten til hjemmet, og er derfor utstyrt med en anti-avtakbar mekanisme. En slik mekanisme fungerer veldig enkelt: på en av vingene til løkken er det et lite hull, og på den andre er det et fremspring under det. Når døren er lukket, passer fremspringet tett inn i hullet, og det er ikke mulig å løfte døren. Det er også nødvendig at selve hengseldesignet forsterkes, beslagene for inngangsblokken skal være lengre, og materialet den er laget av skal være mestvarig. Dørhengslet kan være laget av kobber, aluminium eller jernlegeringer. Den mest brukte messing (en legering av kobber og sink) og rustfritt stål. For å gjøre styrkeindikatorene høyere, brukes også stål eller sinklegeringer, og toppen av produktet er dekket med messing.

Hvordan velge riktig type løkker? Det er flere kriterier. For det første må enden av døren og hengslene være strukturelt konsistente. For det andre må de støtte vekten av døren. I tillegg må du vurdere deres holdbarhet. Det avhenger av hvor ofte døren skal brukes. De mest holdbare hengslene er de som er laget av stål med lagre. Og til slutt må hengslene ha et estetisk utseende. Ulike capser og capser lar deg dekorere dem.

Anbefalt: