Passasjerom: konsept, interiørdesignmuligheter, deres funksjoner, elementer, fargevalg, ideelle kombinasjoner og eksempler med bilder

Innholdsfortegnelse:

Passasjerom: konsept, interiørdesignmuligheter, deres funksjoner, elementer, fargevalg, ideelle kombinasjoner og eksempler med bilder
Passasjerom: konsept, interiørdesignmuligheter, deres funksjoner, elementer, fargevalg, ideelle kombinasjoner og eksempler med bilder

Video: Passasjerom: konsept, interiørdesignmuligheter, deres funksjoner, elementer, fargevalg, ideelle kombinasjoner og eksempler med bilder

Video: Passasjerom: konsept, interiørdesignmuligheter, deres funksjoner, elementer, fargevalg, ideelle kombinasjoner og eksempler med bilder
Video: The Elements of Interior Design EXPLAINED. 2024, Kan
Anonim

Gjennomgangsrommet i Khrusjtsjov har alltid vært en hodepine for huseiere. Sovjetiske arkitekter prøvde å avgrense det allerede lille området av leiligheter, ofte på bekostning av funksjonalitet og ergonomi. De prøvde å isolere rommet med alle tilgjengelige midler: skap, skillevegger, skjermer og gardiner. Men er gjennomgangsrommet så ille som det ser ut ved første øyekast? Moderne romdesignteknikker kan gjøre ulempene ved slike rom til dyder. Vi prøvde å samle bilder av utformingen av gjennomgangsrom for å vise hvordan en tilsynelatende mislykket layout ble hovedhøydepunktet i interiøret.

Designfunksjoner

Gjennomgangsrom har en rekke positive og negative funksjoner som påvirker utformingen. Dette er nøkkelrommet i leiligheten, som pålegger en rekke begrensninger på utformingen. Den første av dem er gjennom bevegelseslinjer som forbinder inngangene til andre rom. Disse betingedekorridorer bør være frie for ikke å forstyrre bevegelsen. Det vil ikke fungere å bruke området deres når de skal ordne møbler. Neste er døråpningene. De "skjærer" den horisontale linjen på veggene, noe som også reduserer den brukbare plassen. Dermed reduseres bruksarealet i gangrommet betydelig. I romslige rom er tapet av plass til gangene ubetydelig sammenlignet med totalen, og i små rom kan man miste nesten halvparten av ledig plass.

utforming av passasjerrom
utforming av passasjerrom

Gjennomgangsrommet er ofte gitt som stue, noe som er logisk, siden det er vanlig og krever mindre isolasjon enn andre rom. Moderne trender innen interiørdesign trekker mot lyse åpne rom og fjerning av alle mulige skillevegger, og gjennomgangsrom er allerede klare for slike modifikasjoner.

Remodeling

Ombygging i en leilighet med gjennomgangsrom er den mest radikale måten å forbedre rommet på. I sovjettiden prøvde de å isolere stuen, og skapte lange mørke korridorer i leilighetene. Moderne interiørdesign foreslår tvert imot å forene lokalene, å forlate hallene, avgrense plassen til betingede funksjonelle soner. Ved å bli kvitt ekstra vegger kan du øke bruksarealet i rommet.

Gjennomgangsstuen i Khrusjtsjov er et lite, sm alt og mørkt rom, så å kombinere det med et annet rom vil gjøre det lettere og mer romslig, og vil gjøre det mer nyttig å organisere rommet. Kjøkken-stuen er allerede en kjent, elsket teknikk for mangeromutvidelser. Du kan også øke plassen ved å legge til en loggia. I dette tilfellet vil du få flere alternativer for å arrangere møbler, uten å se tilbake på tilgjengeligheten av tilgang til balkongen. Å kombinere et kjøkken og et soverom er en sjelden teknikk, de prøver vanligvis å isolere dette området, men lette gjennomskinnelige skillevegger laget av plexiglass eller luftige tekstiler er å foretrekke for en balansert sammensetning enn tomme vegger. Fra en leilighet med gjennomgangsrom kan du lage et romslig studio, hvor bare badet forblir isolert.

gangrom
gangrom

Før du utvikler et designprosjekt, bør du gjøre deg kjent med bildet av gjennomgangsrommene for å gjøre rommet komfortabelt og funksjonelt. Enhver ombygging krever koordinering med relevante myndigheter, og hvis de "ekstra" veggene viser seg å være bærende, må slike forbedringer forlates. Det er imidlertid mulig å oppnå et harmonisk rom uten å rive veggene.

Dører

Under renoveringen av gjennomgangsrom, står eiere og designere overfor et stort antall døråpninger plassert i forhold til hverandre på den mest mangfoldige måten. Parallelle dører er et av de beste arrangementene. Passasjelinjen krysser rommet og deler det betinget inn i to soner. Oppbevaringssystemet bak skyvedørene vil passe godt inn i den grunne "lommen". Og hvis du gjør skapdørene speilvendt, vil det samlede møbelet "oppløses" i rommet, og visuelt øke rommets areal. En lignende teknikk kan brukes med et diagon alt arrangement av åpninger. I denne versjonen, rommetdelt inn i en stue og for eksempel en spisestue eller et kontor.

gjennomgangsoppussing av rom
gjennomgangsoppussing av rom

Det tilstøtende arrangementet av dører tar bare ett hjørne av rommet, og resten av plassen forblir ledig, så det er vanligvis ingen problemer med arrangementet av møbler. Hvis det er to dører på samme vegg og tilstrekkelig avstand mellom dem, vil det være hensiktsmessig å arrangere møbler og tilbehør symmetrisk til aksen som er konvensjonelt trukket mellom åpningene. Hvis dørene er for nærme, kan du maskere avstanden mellom dem med et speil, hvis høyde skal være i flukt med dørkarmen.

Dører i det indre av gangrommet skal være så lite iøynefallende som mulig. Effekten oppnås på grunn av den monokromatiske fargen på veggene, boksene og dørene. Forenkle plassen på lerretet med glass eller speilinnsatser. I utformingen av et gjennomgangsrom er det bedre å stoppe ved skyvedører. De tar mindre plass.

soning

Tildelingen av funksjonelle arealer i gjennomgangsstuen er først og fremst knyttet til plasseringen av døråpningene. Skillevegger i slike rom brukes sjelden, men om nødvendig for å gjerde av et arbeids- eller soveområde for et av familiemedlemmene, vil de være passende. For at skillevegger ikke skal rote opp en allerede liten plass, bør de være så lette som mulig. Gjennom hyller under taket vil skape en kant uten å blokkere naturlig lys. En skyveskjerm laget av frostet glass i japansk eller fransk stil vil skjule soverommet for nysgjerrige øyne. Bruken av lysdioder i designet vil bidra til å skape effekten av naturligbelysning for området uten vindu.

leiligheter med gjennomgangsrom
leiligheter med gjennomgangsrom

Zoneinndeling med veggdekorasjon, et lavt podium, takkonstruksjoner i flere nivåer ville være passende. Når det gjelder sistnevnte, bør det huskes at tak med flere nivåer ser bra ut i romslige rom, de er ikke egnet for små rom.

Fargedesign

Gjennomgangsrom i leiligheter fra sovjettiden utmerker seg ikke ved sin romslighet og overflod av naturlig lys, og et stort antall dører gjør rommet til og med trangt. Disse manglene kan jevnes ut ved å bruke lyse nyanser i designet og enkle triks for å visuelt utvide plassen. Kombinasjonene av hvitt med pastellfarger ser de mest vellykkede ut: perlegrå, blekrosa, blek oliven. Et enkelt fargevalg for vegger og tak vil viske ut linjen mellom dem og få taket til å virke høyere. Store mønstre på vegger og møbler bør unngås, de «spiser opp» plassen. Du kan visuelt utvide den ved hjelp av reflekterende og glassflater, samt speil. Innrammede fotografier på veggene under glass, den blanke overflaten på skapet, et godt plassert speil vil gi rommet lys og letthet.

bilde av gjennomgangsrom
bilde av gjennomgangsrom

Lighting

Mangelen på naturlig lys tvinger bruken av et stort utvalg av lamper. En lysekrone brukes tradisjonelt til generell belysning, men dette er ikke alltid passende for gjennomgangsrom. En stor struktur under et lavt tak vil gjøre sistnevnte enda lavere, og rommet vil virke mindre. For gjennomgangsstuer er den beste løsningen punktbelysning rundt omkretsen eller en sentral gruppe. Bruk aktivt lok alt lys i form av vegglamper. Det er nødvendig å sørge for uavhengig belysning for hver valgt sone.

gulv

Gulvbelegg i gangrommet bør velges motstandsdyktig mot slitasje. Linoleum, laminat, keramiske fliser er egnet for disse formålene. Laminatet skal være minst klasse 32, og for fliser er det tilrådelig å legge et varmt gulv. Teppet må forlates, det tåler ikke intensiv bruk. Et lite teppe i gjesteområdet vil legge til hygge til rommet, men det bør ikke være på linjene i gangene. Gulvbelegg brukes ofte til sonering. Ganske vellykket kan du fremheve passasjen fra gangen til kjøkkenet gjennom stuen med keramiske fliser med gjennomgående dører, og avslutte resten av rommet med matchende laminat.

bilde for design av inngangsrommet
bilde for design av inngangsrommet

Møbler

Ordning av møbler i gjennomgangsstua er ofte vanskelig. Øy-arrangementet av interiørartikler er bare mulig i et romslig rom. I et lite rom plasseres møbler langs veggene for å rydde gangene. Det sentrale stedet i gjesteområdet er tradisjonelt okkupert av en sofa, men lengden på veggene "kuttet" av døråpninger tillater ikke alltid bruken av et så klumpete møbel. Den kan erstattes med en elegant ottoman og et par lette lenestoler i en annen del av rommet. Rommet vil se romslig ut, og ved ankomst av gjester kan møblene enkelt flyttes. Bord og hengende hyller laget avbriller ser luftige ut og belaster ikke plassen. Hvis begge dørene er plassert på samme vegg, plasseres møbler og tilbehør symmetrisk i forhold til åpningene. Dette interiøret ser balansert og harmonisk ut.

Decor

Interiør uten dekor og tilbehør ser ansiktsløst og uferdig ut. Og selv om det bør være et minimum av dem i gjennomgangsstuen, bør du ikke helt forlate innredningen. Det viktigste er ikke å plassere tilbehør langs gangene for ikke å forstyrre bevegelsen. I vindusdesign vil lakoniske silhuetter av romerske og rullegardiner, fasjonable denne sesongen, være passende. Lyse gjennomskinnelige gardiner som matcher taket og veggene vil se elegant og stilig ut. I innredningen bør du unngå store mønstre og foretrekke små blomsterdekorasjoner eller ensfargede tekstiler.

passasjerom i Khrusjtsjov
passasjerom i Khrusjtsjov

Interiøret i gjennomgangsrommet skal være kortfattet og stilig. Lyse farger, lyse gjennomskinnelige tekstiler og glassmøbler bør foretrekkes for å skape et lett og harmonisk rom.

Anbefalt: