Vaskemaskin: mål. Hvordan velge en vaskemaskin etter størrelse?

Innholdsfortegnelse:

Vaskemaskin: mål. Hvordan velge en vaskemaskin etter størrelse?
Vaskemaskin: mål. Hvordan velge en vaskemaskin etter størrelse?

Video: Vaskemaskin: mål. Hvordan velge en vaskemaskin etter størrelse?

Video: Vaskemaskin: mål. Hvordan velge en vaskemaskin etter størrelse?
Video: Черногория: аренда квартиры в Будве. Рум Тур жилья, как снять апартаменты. 2024, April
Anonim

Du har valgt din favorittvaskemaskin i en eller annen butikk. Maskinen er veldig vakker, teknologisk, generelt sett helt egnet for deg. Men her er problemet: Maskinen passer ikke i størrelse og du blir tvunget til å gå til avdelingen der små vaskemaskiner selges.

Dessverre er denne fiktive saken relevant for mange innbyggere i landet vårt. I de fleste leilighetene er kjøkken og bad små. Ofte vil overdimensjonert utstyr rett og slett ikke komme inn der, og hvis det gjør det, vil det ikke være plass for folk der.

vaskemaskin dimensjoner
vaskemaskin dimensjoner

Derfor, for mange, er det bare den vaskemaskinen som er egnet, hvis overordnede dimensjoner passer til forholdene i lokalene. Men produsenter i dag har gått inn i forbrukernes posisjon og produserer automatiske vaskemaskiner med alle funksjoner i små størrelser, eller til og med innebygde.

Dimensjonsforskjeller mellom front- og vertikalvaskeenheter

Utformingen av vaskemaskinen har form som et parallellepipedum. Det er derfor dimensjonene til en bestemt modell kan karakteriseres av tre viktige indikatorer. Dette er bredden, høyden og dybden til enheten. Når man velger en lignende teknikk anses det ofte for at bredden er spesielt viktig, men høyden er heller ikke siste verdi i valget.

Hvis du for eksempel trenger en maskin som kan bygges under benkeplaten på kjøkkenet, så er det høyden som er viktig her. Hver millimeter er viktig, ellers må du gjøre om og heve benkeplaten. Også en slik parameter som høyde er viktig hvis du trenger å installere maskinen under vasken. En standardmaskin passer rett og slett ikke. Her trenger du en vaskemaskin, hvis mål passer perfekt inn i et bestemt rom og stedet der maskinen skal installeres.

Hvor installerer jeg husholdningsapparater? Setevalg

Før du går videre til valget, må du bestemme hvor du setter maskinen. Kanskje du bestemmer deg for å installere enheten på kjøkkenet, kanskje du plasserer den på badet, eller kanskje fester den i gangen. Det hendte til og med at vaskemaskiner ble bygget inn i et skap i gangen. Betingelsene og plasseringen av installasjonen kan ofte tjene som en pekepinn på hvilken type vaskemaskin som trengs, hvis dimensjoner vil tillate installasjon uten problemer.

Frontlastere: Mest populær

Disse enhetene har et kjent for mange, kan man til og med si, klassisk utseende. Denne maskinen er en kombinasjon av et slags hvitt nattbord og en rund, gjennomsiktig luke foran. De av husmødrene som har brukt disse maskinene ganske nylig ser ofte inn i denne luken i timevis, mensmens du nyter å se hvordan denne teknikken fungerer. For mange er dette bare et fantastisk syn.

vaskemaskin totalmål
vaskemaskin totalmål

Luken er også praktisk fordi den lar deg se i tide at penger, dokumenter, katter flyter i dypet av vaskeenheten. Slike vaskemaskiner kan enkelt romme opptil 5 kg tøy, avhengig av modell. Men tilbake til emnet for artikkelen - til størrelsen og dimensjonene på maskinene.

Front innebygd vaskemaskin: dimensjoner og mer

Dette frontmonterte apparatet, uavhengig av spesifikk modell, har en standardhøyde på 85 cm. Bredden på disse enhetene er hovedsakelig ca. 60 cm. Men hvis vi tar hensyn til problemet med ledig plass i små leiligheter, kjøkken og bad, så i dette tilfellet har produsentene tatt seg av alt og har lenge tilbudt smale alternativer - 35 cm brede og enda smalere.

For de som bestemmer seg for å skjule vaskemaskinen vekk fra øynene - under vasken - finnes det maskiner som er enda mindre, spesielt i høyden. Imidlertid er det en betydelig ulempe her - dette er mengden lin som vil gå inn i husholdningsapparater. I utgangspunktet er disse enhetene designet for 3 kg tøy. Så størrelse er en ting, men mengden tøy er en annen.

Gradering av frontalmaskiner i bredden

Så, det er enheter i full størrelse, hvor dybden er 60 cm, bredden er også 60 cm, høyden er fra 85 til 90 cm. En smal vaskemaskin er også kjennetegnet, hvis totale dimensjoner er 85 cm høye, 35 tommerdybde, og bredden på et slikt apparat vil være 60 cm.

Ultrasmale enheter er allerede standardhøyde på 85 cm, dybde - fra 32 til 35 cm og vanlig bredde - 60 cm Kompakte enheter er noe lavere. Som allerede nevnt er høyden deres opptil 70 cm, dybden er opptil 45 cm, bredden på enhetene er omtrent 50 cm.

Og selvfølgelig er det en liten nyanse her. Disse enhetene trenger litt ekstra plass - for praktisk åpning av luken. Hvis du ikke finner ledig plass, passer denne enheten rett og slett ikke. Du vil oppleve problemer med å laste opp og laste ned.

Kompakte enheter: toppladet vaskemaskin

Når det ikke er mulig å glede seg selv med en maskin med en gjennomsiktig luke og stor kapasitet, er det mange som går på akkord og velger de enhetene som har mer kompakte dimensjoner.

dimensjoner på vertikale vaskemaskiner
dimensjoner på vertikale vaskemaskiner

Som allerede nevnt, selv om det ikke er noe «vindu inn i mysteriet med automatisk vask» i slike enheter, har disse maskinene mange fordeler. For det første, når det gjelder små leiligheter, er dette en veldig praktisk mulighet til å fylle vaskemaskinen med en ny porsjon skittentøy og komfortabelt tømme allerede vaskede gjenstander. For å gjøre dette trenger du bare å trykke lett på tasten, som åpner låsen. Og så åpnes luken, som i motsetning til frontmodellene er plassert øverst. Det er derfor denne teknikken er vertikal.

Hvis du setter inn eller ut av maskinen for vask eller stryking, trenger du ikke å bøye deg eller på en eller annen måte belaste ryggen. Og hvisenheten er utstyrt med en nyttig Drum Up-funksjon, da er du dobbelt heldig. Trommelen vil stoppe nøyaktig på motsatt side av lokket. Du trenger ikke vri den for endelig å få de etterlengtede rene tingene.

Viktige spørsmål

Hvis vi vurderer størrelsen på vertikale vaskemaskiner, så i dette tilfellet er alt litt mer optimistisk for eiere av små leiligheter. Men det er fortsatt noen ulemper. Disse enhetene, selv om de ikke er spesielt brede, kan ikke skryte av deres dybde. Noen ganger er dybden enda mindre enn 35 cm, men på den annen side er det ikke nødvendig med en ekstra millimeter ekstra plass. Lokket åpnes oppover. Enheten kan plasseres mot veggen på hvilken som helst måte som passer deg. Plasseringsmuligheter dukker opp, i motsetning til de samme frontenhetene, mye mer. Vaskemaskin, toppfylling, dimensjoner - alt dette gjør disse enhetene til de beste som et kompakt apparat.

Innebygde apparater

For de som ikke fant plass til en vaskehjelp på badet eller i korridoren, er det innebygde vaskemaskiner. Denne teknikken er kun egnet for installasjon på kjøkkenet. Den passer perfekt på kjøkkenet både i design og i dimensjonene. En slik vaskemaskin kan til og med gjemmes bak dørene.

Disse enhetene produseres kun med mulighet for frontlasting, men på ingen annen måte. Disse enhetene er designet for installasjon under disk.

vaskemaskinens toppfyllingsdimensjoner
vaskemaskinens toppfyllingsdimensjoner

Forresten, alle innebygde maskiner kan deles inn i fullstendiginnebygget og kun med mulighet for innbygging. Den første typen er en enhet som vil passe helt inn i åpningen i kjøkkensettet. Den andre typen enhet har ikke topp (møbel)panel.

Størrelse betyr noe

Ja, størrelsen betyr noe, selv for disse bilene. Ofte kjøpes innebygde apparater for å spare verdifull ledig plass. Og noen ganger ser mange ikke engang på de tekniske egenskapene som den innebygde vaskemaskinen har, dimensjonene - tvert imot studerer de først og fremst.

dimensjoner på horisontale vaskemaskiner
dimensjoner på horisontale vaskemaskiner

Ikke alle har et stort hus. Derfor er valget av mange en smal vaskemaskin (dimensjonene er små) og innebygget samtidig.

De fleste modeller av slike innebygde maskiner er opptil 60 cm brede, dybden blir også 60 cm, høyden er justerbar - opptil 90 cm. Det finnes kompakte og smale modeller - opptil 35 cm brede.

Vaskemaskin under vasken

Ja, det kan du også. For å gjøre dette tilbyr produsenter å kjøpe en superliten enhet, hvis dimensjoner vil være 675040 cm. For å få alt til å se vakkert ut, må du forberede deg på forhånd og kjøpe en vannlilje-vask.

innebygde vaskemaskin dimensjoner
innebygde vaskemaskin dimensjoner

En slik vask vil pålitelig beskytte vaskemaskinen mot vann.

Horisontale maskiner

Disse enhetene er hovedsakelig for små rom. Dimensjonene til horisontale vaskemaskiner lar deg plassere dem i nesten hvilken som helst plass. Høyden på disse maskinenefull-size-versjonen er 85 cm, dybden er 60 cm, men bredden er 40 cm. Maskinen vil passe inn i smale nisjer. Men hvis dette er mye, står enda mer kompakte horisontale enheter til tjeneste.

Fordeler og ulemper med kompaktvask

Selvfølgelig, ved å kjøpe en kompakt vaskemaskin sparer du kun størrelse og plass. Ofte koster så sm alt og lite utstyr en størrelsesorden dyrere enn enheter i full størrelse. En annen ulempe er den mindre mengden tøy per vask. Men hvis det ikke er noen annen måte, så er det som allerede er veldig bra.

Noen enkle tips

Når det gjelder valg av produsent, er hovedsaken at den eller den maskinen skal vaske selv de vanskeligste flekkene godt og vri ut tøyet med stor effektivitet. Det er også ønskelig at enheten bruker energi økonomisk. Mange enheter som leveres til våre markeder, er i prinsippet ganske økonomiske når det gjelder strøm. Også, når du velger, etter størrelsen, er det viktig å vurdere støynivået. Og sist men ikke minst, sikkerhet.

små vaskemaskiner
små vaskemaskiner

De mest populære apparatene på markedene i landet vårt er vaskeapparater fra Samsung og Lg. Disse produsentene har en rekke både i full størrelse og kompakte, slanke og ultraslanke modeller.

Forresten, LG-vaskemaskinen, hvis dimensjoner er en klar bekreftelse på at denne modellen er en kompakt, skiller seg praktisk t alt ikke fra motpartene i full størrelse når det gjelder funksjonalitet, arbeidskvalitet og sentrifugering.

Hvilken spesifikk maskin vil du velge selvDet er du - bestem selv. Hovedsaken er at valget må tilnærmes med alt ansvar. Det er mange gode produsenter, det er mange vellykkede modeller. Det er mange modeller som passer perfekt inn i de trange badene i leilighetene våre.

Søk, sammenlign priser, les anmeldelser, og du vil definitivt finne den smale, kompakte eller ultrasmale assistenten.

Anbefalt: