Moderne boremaskiner

Moderne boremaskiner
Moderne boremaskiner

Video: Moderne boremaskiner

Video: Moderne boremaskiner
Video: MODERN® Power Tools⚡️Cordless M-16SET⚡️ 2024, April
Anonim

Boremaskiner er enheter for prosessering og boring av hull. De brukes til forsenking, skjæring, boring, utskjæring, samt andre typer bearbeiding av deler av produktet. De viktigste verktøyene som brukes i boremaskiner er kraner, bor, forsenker og andre typer kuttere.

boremaskiner
boremaskiner

Prinsippet for drift av dette utstyret er rotasjon og translasjon av verktøyet langs en bestemt akse. Boremaskiner, avhengig av egenskapene deres, kan deles inn i klasser: horisontal boring, vertikal boring, boring, sentral og multi-spindel. Samtidig er de delt inn etter det bearbeidede materialet. Det finnes utstyr for bearbeiding og boring av metall, stein, plast, tre, glass osv.

De vanligste vertikale boremaskinene. Deres karakteristiske trekk er at spindelen er plassert vertik alt, mens arbeidsstykket er montert på bordet til selve maskinen. Justere og justere verktøyet med delenskjer ved å flytte delen rundt bordet. De brukes til maskinering og boring av små deler. Funnet utbredt i utstyrsverksteder, så vel som i produksjon av små serier med produkter.

funksjon for boremaskin
funksjon for boremaskin

For å behandle deler som er store, brukes horisontale boremaskiner. I dem er delen festet ubevegelig, mens justeringen av alle maskinerte hull skjer ved å bevege spindelen. De brukes til maskinering og boring av store hull.

Multi-spindel boremaskin brukes til å behandle deler med flere hull. Dens karakteristikk gjør det mulig å behandle flere hull samtidig. Det finnes modeller med faste og justerbare spindler. Sentreringsmaskiner er nødvendig for å bore og behandle hull i endeflaten av delen. Disse maskinene er utstyrt med kuttere for å fjerne deler før sentrering.

boremaskin pris
boremaskin pris

For å utføre flere funksjoner, finnes det modeller som kan utføre frese-, bore- og kutteoperasjoner. Dette er aggregat eller kombinerte enheter, som inkluderer en skjære-, bore-, freseboremaskin. Prisen for det avhenger først og fremst av antall utførte oppgaver. Programmering av moderne utstyr lar deg redusere kostnadene og tiden for å behandle alle hull i deler, samtidig som kvaliteten på arbeidet økes.

I sin design kan væreen enhet for å tilføre en spesiell kjølevæske til overflaten. Disse armaturene er festet til boremaskiner under bearbeiding av harde materialer, noe som gjøres for å unngå skade og overoppheting av verktøyet. De viktigste tekniske egenskapene til utstyret er kraften til maskinen, den maksimale borestørrelsen, mulig dybde på hullet, spindelslaget sammen med hastigheten, de totale dimensjonene til bordet og arbeidsstykket, dimensjonene og vekten til hele maskin, spindelen avsmalner.

Anbefalt: