Hvordan velge plenugressmidler

Hvordan velge plenugressmidler
Hvordan velge plenugressmidler

Video: Hvordan velge plenugressmidler

Video: Hvordan velge plenugressmidler
Video: FMC bekjempelse av ugras i korn 2024, Kan
Anonim

Plenen er hoveddekorasjonen på tomtene i nærheten av huset. Et tykt grønt teppe skaper et koselig, men samtidig raffinert utseende av hagelandskapet, passer godt med prydbusker, bartrær og en rekke blomsterplanter. Men, som enhver plante, trenger gress også riktig pleie. Ja, og ugresset sover ikke, etter noen år kan et pent smaragd teppe begynne å ligne uryddige filler. For å forhindre at dette skjer, trengs plenugressmidler.

plen ugressmidler
plen ugressmidler

De viktigste fiendene til en vakker plen er tofrøbladede gress, som til slutt begynner å fortrenge korn. Disse inkluderer løvetann, plantain, de er mest vanlige. Det kan også være sorrel, paznik, hauk. Derfor bør plenugressmidler først og fremst virke på disse gressene. Urter kan også inkludere ranunculus og kløver, men de trenger ikke alltid å betraktes som ugress fordi de tilsettes urteblandinger for åforsterkninger, de øker motstanden mot slitasje og gir tetthet. Derfor er det viktig å vite hvilke plenugressmidler du skal velge.

De mest effektive i dag er valgmidlene som brukes til å dyrke plenen. De trenger inn i alle deler av anlegget, virker i tre uker, krever ikke hyppig behandling. Disse herbicidene er laget av 2-metyl-4-klorfenoksyeddiksyre og diklorfenoksyeddiksyre. De ble utviklet på midten av det tjuende århundre, men er fortsatt svært effektive i kampen mot

panter ugressmiddel
panter ugressmiddel

ugress. Preparater basert på disse kjemiske forbindelsene er av flere typer: granulat, flytende og aerosol.

Kornet ugressmiddel - det mest populære, i tillegg til ugrasbekjempelse, inneholder det også nitrogengjødsel. En slik sammensetning fremskynder handlingsprosessen. En væskekontroll fungerer raskere enn en pulverisert, men den kan skade andre prydplanter. Eksperter anbefaler når du arbeider med det å også legge til nitrogenholdig gjødsel. Legemidlet i form av en aerosol, kan man si, er beregnet for lokal bruk, det vil si at de trenger å spraye hver plante, komme inn i midten av utløpet. Derfor er det greit å bruke det hvis området er lite, og det nettopp har dukket opp ugress på det, i en enkelt mengde.

ugressmiddeltrampe
ugressmiddeltrampe

Hvordan bruke plenugressmidler riktig? Du må studere instruksjonene nøye. Stoffet skal tillates brukt i husholdningstomter, og ikke i industriell skala, det skal ødeleggedet er tofrøbladede gress, og ikke korn, som Panther-ugressmiddelet, som er laget for å kontrollere ugress i grønnsakshager. Hvis du velger feil middel, vil det bare forårsake skade. Det er et annet ugressmiddel - "STOMP", det virker på dicots, men også på frokostblandinger. Det er verdt å ta hensyn til medisiner som Mecoprop, Decamba, Dichlorprol. Det er nødvendig å behandle plenen på en rolig dag, det er ønskelig at det ikke er regn, ellers vil det ganske enkelt vaske av preparatet. Før du begynner å bekjempe ugress, må gresset klippes. Selve gresset skal være tørt og jorda fuktig. Og en ting til: arrangementet vil bli vellykket hvis det holdes i perioden med aktiv gressvekst. Det granulære ugressmiddelet fordeles jevnt over hele området. Det flytende preparatet dispenseres med en sprøyte mens forholdsregler overholdes.

Anbefalt: