Midler for septiktanker: oversikt, funksjoner og bruksanvisning

Innholdsfortegnelse:

Midler for septiktanker: oversikt, funksjoner og bruksanvisning
Midler for septiktanker: oversikt, funksjoner og bruksanvisning

Video: Midler for septiktanker: oversikt, funksjoner og bruksanvisning

Video: Midler for septiktanker: oversikt, funksjoner og bruksanvisning
Video: How a septic tank works 2024, April
Anonim

I dag er det ganske mange eiere som installerer et lok alt kloakkanlegg på siden deres. For dette brukes forskjellige septiktanker. Denne enheten må rengjøres hvert 3.-4. år. For å forsinke dette øyeblikket er det forskjellige kjemikalier. Midler for septiktanker fremskynder behandlingen av avfall. Det finnes mange typer slike stoffer. For å forstå hvilken type av dem som er best brukt under spesifikke forhold, bør du vurdere egenskapene til midler for septiktanker, samt kloakkbrønner.

Fortidens midler

De septiske produktene som ble brukt tidligere var utelukkende basert på virkningen av kjemikalier. De var ganske effektive. Slike stoffer var i stand til å akselerere nedbrytningen av avløpsvann, og eliminerte også ubehagelige lukter.

Midler for septiktanker
Midler for septiktanker

De mest brukte midlene i fortiden var ammoniumforbindelser, formaldehyd, nitratoksidasjonsmidler. Det første alternativet var det mest effektive. Det giftigste middelet for kloakk og septiktanker ble laget på basis av formaldehyd. Det var det billigste. Nitratoksidasjonsmidler er like i sitt virkeprinsipp som gjødsel med samme navn.

I en eller annen grad var alle disse stoffene giftige. De kan skade menneskers helse og påvirke miljøet negativt. Derfor ble de brukt minst mulig. Det positive resultatet deres hadde en ganske ekkel ulempe.

Moderne stoffer

Moderne rensemiddel for septiktanker og avløpsbrønner kan være av to typer. Den første gruppen inkluderer kjemikalier, og den andre - biologiske.

Kjemiske midler brukes for å akselerere utfellingen av suspenderte partikler. For dette har moderne varianter en koagulant i sammensetningen. Det får små partikler til å samle seg i grupper, store flak. På grunn av økningen i vekt synker de til bunnen av septiktanken.

Biologiske produkter inneholder stammer av forskjellige bakterier. Når de kommer inn i den autonome kloakken, begynner de å bryte ned organisk avfall. Denne tilnærmingen har en rekke fordeler. Det skader ikke miljøet og selve beholderen. Kvaliteten på avløpsvannbehandlingen blir bedre. Aktive bakterier bidrar også til flytendegjøring av sedimentet i bunnen av septiktanken. Deres aktivitet eliminerer ubehagelige lukter. På grunn av den komplekse effekten vil det ta ganske lang tid å rense septiktanken.

Biologiske midler bidrar også til å opprettholde sanitærforhold på stedet.

Rensebrønn og septiktank
Rensebrønn og septiktank

De forhindrer utvikling av ulike patogene mikrober inne i beholderen, forhindrer dannelse av giftige røyk og skadelige gasser. Takk tiltil dette føler personen som er på siden seg helt komfortabel. Slike produkter er helt trygge for helsen og miljøet.

Bakteriers oppførsel

For å forstå virkningsmekanismen til bakterier og bruke dem riktig i din autonome kloakk, bør du vurdere stadiene i livet deres. Det er bare fire av dem.

I det første trinnet er mikroorganismer som har kommet inn i kloakken ikke klare til å formere seg.

Midler for septiktanker på landet
Midler for septiktanker på landet

De blir vant til forholdene rundt dem. Den andre fasen er preget av den aktive interaksjonen mellom bakterier og miljøet i septiktanken. De begynner å absorbere næringsstoffene fra avløpsvannet. Dette gir drivkraft til deres aktive reproduksjon.

I det tredje trinnet når antallet mikrober toppen. Da begynner de å kjenne på mangelen på næring. Reproduksjonen deres blir upraktisk. Men de er fortsatt i septiktanken i stort antall.

I sluttfasen fører mangel på ernæring til at kloakk- og septiktankrenseren mister sin effektivitet. Antallet bakterier synker under påvirkning av ytre eller indre faktorer. I dette tilfellet er det ganske mulig at konkurrerende mikroorganismer vil bli dominerende i septiktanken. Så dukker det opp en ubehagelig lukt.

Regler for bruk av biologiske midler

For at middelet for septiktanker i landet skal være effektivt, må de brukes riktig. For å gjøre dette, bør du først lese produsentens instruksjoner. Den angir hvordan midlet skal innføres i beholderen. Hvis det er en væske, detførst ristet, og deretter lagt til septiktanken. Pulver eller tabletter er enten oppløst eller tørt avsatt i en beholder.

Vaskemidler septiktank
Vaskemidler septiktank

Hvis eierne er i et hus på landet sjelden, tilsettes spesielle tilsetningsstoffer før bevaring av det lokale kloakksystemet. Det er også ekstremt viktig å utelukke å helle inn i utformingen av medisiner som er uforenlige med livet til bakterier av kjemikalier. Ellers vil antallet mikroorganismer reduseres kraftig, det vil dukke opp en ubehagelig lukt.

Hvordan bruke biologiske midler ellers?

Rengjøringsprodukter for septiktanker brukes før rengjøring av strukturen. Dette gjøres noen dager før avfallet pumpes ut. Bioaktivatoren helles i septiktanken. Dette lar deg endre konsistensen til sedimentet. Det blir flytende.

Rensemiddel for septiktanker og kloakkbrønner
Rensemiddel for septiktanker og kloakkbrønner

Fast avfall er mye vanskeligere å pumpe ut. Hvis sedimentet fjernes i endret tilstand, skjer alt mye lettere. Å bruke en septiktank vil være mye mer effektivt og lengre. Hvis minst en gang i året tilføre slike midler til en autonom kloakk, kan du unngå en større rengjøring av stasjonen i fremtiden.

Hvilke stoffer er ikke egnet for en septiktank?

Hvis det autonome avløpssystemet har et bokmerke av biologisk aktive mikroorganismer, er det nødvendig å velge vaskemidler nøye. Septiktanken skal ikke fylles med en hel liste over kjemikalier. Bakterier er ikke kompatible med disse midlene:

  • Alkalis.
  • Klorinerte stoffer.
  • Alle varianterfenoler.
  • Syrer og aldehyder.

Det er forbudt å bruke slike stoffer i hverdagen. De kan ikke dreneres i en septiktank. Du bør også være oppmerksom på vaskepulveret. Den bør ikke inneholde antibakterielle tilsetningsstoffer. Ellers vil dette oppheve all innsats fra sommerbeboere i kampen for sanitærforhold i deres område. Derfor bør du definitivt studere sammensetningen når du kjøper vaskemidler.

Hvilke verktøy kan jeg bruke hjemme?

Kun miljørenseprodukter for hjemmepleie er egnet for lok alt kloakk. Dette er viktig å vurdere om den inneholder et biologisk middel for septiktanker og kloakkbrønner. Anmeldelser av eierne av et landsted med en autonom septiktank fremhever flere preparater som er egnet for rengjøring og hverdagsliv.

Midler for septiktanker anmeldelser
Midler for septiktanker anmeldelser

For å vaske oppvasken anbefaler sommerboere å bruke "Shpul-S". Den fjerner fett godt uten å etterlate striper på overflaten. Den har et høyt innhold av aktive stoffer, som lar deg bruke produktet økonomisk. "Spule-S" er trygt for bakterier og miljøet.

For å rengjøre huset bruker mange eiere av en septiktank med biologiske midler All-Clean. Det er også trygt for menneskers helse, forårsaker ikke allergier. Egnet for et bredt spekter av overflater. Siden det er et kraftfôr, varer det lenge.

For å rengjøre rørleggerarbeid, ifølge vurderingene fra eierne av det lokale kloakkanlegget, brukes "San Plus Fresh". Produktet fjerner smuss fra toalettskålen, vasken, badekaret, krom og fliseroverflater.

Brukeranmeldelser

En rekke septiktankprodukter, som du kan finne anmeldelser av i forskjellige kilder, lar deg velge det beste alternativet for deg selv. Brukere hevder enstemmig at slike komponenter eliminerer ubehagelige lukter. Det bemerkes imidlertid at utpumping av avfallet må gjøres med jevne mellomrom.

Midler for septiktanker og avløpsbrønner anmeldelser
Midler for septiktanker og avløpsbrønner anmeldelser

Noen huseiere pumper flytende, bakterieresirkulert avfall til hagen. Dette lar deg gjødsle jorden. Det er en avhengighet av bakteriell aktivitet på årstid, jordtype og vær. For å unngå lukt i det hele tatt, bør du også bruke et tett deksel til strukturen.

Populære rusmidler

I følge tilbakemeldinger fra forbrukere skiller noen av de mest populære stoffene seg ut i dag. Dette er septiske produkter som Doctor Robik, Bioforce Septic Comfort, Septicsol, Tamir.

Det første av legemidlene som presenteres er preget av et bredt spekter av produkter. Dette lar deg løse eventuelle problemer som kan oppstå under driften av strukturen. Bioforce Septic Comfort, Septicsol er utenlandske legemidler. De er kjent for sin effektivitet og brukervennlighet.

"Tamir" er et middel for innenlandsk produksjon. Det er preget av evnen til å akkumulere konsentrasjonen av bakterier. Også et veldig effektivt medikament.

Ved å velge de riktige produktene for septiktanker kan du redusere kostnadene for vedlikehold og rengjøring. Også slike stoffer øker sanitærforhold på stedet og eliminererubehagelige lukter. Dette er ganske enkle, men effektive løsninger når de håndteres riktig.

Anbefalt: