Hvor mye sement trengs for 1 kube betong, hvordan beregner man proporsjonene riktig?

Innholdsfortegnelse:

Hvor mye sement trengs for 1 kube betong, hvordan beregner man proporsjonene riktig?
Hvor mye sement trengs for 1 kube betong, hvordan beregner man proporsjonene riktig?

Video: Hvor mye sement trengs for 1 kube betong, hvordan beregner man proporsjonene riktig?

Video: Hvor mye sement trengs for 1 kube betong, hvordan beregner man proporsjonene riktig?
Video: По следам древней цивилизации? 🗿 Что, если мы ошиблись в своем прошлом? 2024, Kan
Anonim

For å starte byggearbeid må du gjøre mye forberedelse. En ting er å ha et ønske om å bygge et hus, og en annen ting å beregne materialkostnadene. Et viktig spørsmål som byggherrer ofte reiser er hvor mye sement som trengs for 1 kubikkmeter betong.

Det er også verdt å forstå hva slags blanding det er, som ikke har like i byggearbeid. Hvordan forberede betong med egne hender, for ikke å bruke penger på kjøp av en ferdig?

Betong som byggemateriale

Dette er et materiale som har utmerkede egenskaper og som brukes i ulike byggearbeider. Du kan ikke klare deg uten betong hvis du trenger å fylle fundamentet eller lage en avrettingsmasse i huset. Den sterkeste og mest slitesterke mørtelen med en viskøs konsistens.

Hurdekvalitetsbetong påvirkes ikke av værforhold. Derfor er det det mest populære byggematerialet. I dag kan betong kjøpes ferdig, men fortsatt har noen et ønske om å blande det selv.

hvor mye sement trengs for 1 kube betong
hvor mye sement trengs for 1 kube betong

Hvor mye sement trengs for 1 kube betong?

En av komponentene i betongmørtel er sement. Det er et materiale som brukes i ulike byggearbeider, enten det er en blanding for puss eller murmørtel. Sement er et finm alt mineralpulver som blandes med vann for å få en homogen masse. Denne blandingen stivner og blir til stein.

Sement oppnås ved gløding ved bruk av høye temperaturer. Dette materialet er avgjørende for å forberede en konkret løsning. Hvor mye sement trengs for 1 kube betong?

Andelen avhenger av hvilken betong som må tilberedes. Materialegenskapene kan være svært forskjellige. Den optimale andelen sier at hvis du tar sementkvalitet M 100 som grunnlag for betong, trenger du litt mer enn tre 50 kg-poser. Jo høyere den numeriske indeksen for sement, jo flere poser med slikt materiale vil være nødvendig. For å lage en kube av betong med sementkvalitet M 450, må du for eksempel ta 469 kg sement - dette er omtrent 9 poser.

Hvor mye pukk trengs per 1 kubikkmeter betong?

Knust stein er hovedkomponenten i betongløsningen, uten hvilken materialet ikke vil ha alle de forventede egenskapene. Tross alt er steinen i seg selv et veldig sterkt materiale, henholdsvis det holder blandingen enda mer. Takket være knust stein sprekker ikke betong under påvirkning av miljøet. For å tilberede en løsning av høy kvalitet i volumet på 1 kube, må du ta 1,08 tonn pukk.

hvor mye pukk trengs per 1 kubikkmeter betong
hvor mye pukk trengs per 1 kubikkmeter betong

Siden materialet er annerledes, er det delt inn i brøker. Optimal for betongmørtel - 5-20. Denne indikatoren betyr at steinene idiameter bør ikke være mer enn 20 millimeter. For at materialet skal møte ønsket størrelse, er det nødvendig å sikte det gjennom en sil med de riktige cellene.

Vel, hvor mye sand trengs per 1 kubikkmeter betong? Sand er en nødvendig komponent som brukes til å fylle rommet mellom tilslaget og sementen. Det mest vellykkede valget til fordel for elvesand, da den inneholder minimumsmengden av forskjellige urenheter. For å få en kube av betong trenger du 750 kg sand.

Sand siktes vanligvis for å bli kvitt andre komponenter som til slutt kan ødelegge hele strukturen.

hvor mye sand trengs for 1 kubikkmeter betong
hvor mye sand trengs for 1 kubikkmeter betong

Hva er andelen betongmørtel?

Hovedkomponenter av betong:

  • sement;
  • sand;
  • ruble.

Hvis du blander betong i riktig forhold, får du en kvalitetsblanding til bruk i byggeformål. For å gjøre dette må du ta 1 del sement, 3 deler sand og 5 deler knust stein. Betongmørtelen vil vise seg å være tyktflytende, og etter herding vil den være sterk.

Den enkleste måten å gjøre beregningene på er ved hjelp av poser, så det er lettere å ikke feilberegne med nødvendig vekt. Så på spørsmålet, hvor mye sement trengs for 1 kube betong, er det riktige svaret 300 kilogram.

Anbefalt: