Baktericid luftresirkulator

Innholdsfortegnelse:

Baktericid luftresirkulator
Baktericid luftresirkulator

Video: Baktericid luftresirkulator

Video: Baktericid luftresirkulator
Video: Биологический бактерицид Гамаир 2024, April
Anonim

I følge statistikk passerer influensa og andre smittsomme sykdommer mer enn 7 millioner mennesker hvert år. Dette til tross for at de fleste av dem ikke blir syke på sykehus, og ikke engang hjemme, foretrekker å tåle sykdommen uten å gå til legene og overføre infeksjonen til andre.

Hovedårsaken til alt dette er den konstante mutasjonen av influensavirus og andre luftbårne sykdommer under påvirkning av narkotika. En epidemiologisk fare oppstår selv om hele befolkningen er vaksinert, siden vaksinasjon kan være maktesløs mot nye virusstammer.

Alle vet at det er lettere å forebygge en sykdom ved å gjøre forebygging enn å behandle den med påfølgende komplikasjoner. En av disse metodene som hindrer spredning av infeksjoner og virus er desinfisering av luften som daglig omgir mennesker på ulike offentlige steder. Resirkulatoren, hvis bakteriedrepende effekt er gitt av den destruktive effekten av UV-stråler på mikroorganismer, er en enhet som beskytter befolkningens helse. Ta i betraktningmer action av ultrafiolett.

Baktericid luftresirkulator
Baktericid luftresirkulator

Oppdagelse av ultrafiolette stråler

På 80-tallet av 1800-tallet fant engelske forskere Blunt og Down at mikrobiell reproduksjon stopper når de utsettes for direkte sollys. Senere studier viste at bakterier dør nettopp på grunn av den delen av solspekteret, hvis bølgelengde ligger i området fra 100 til 280 nm. Dette området er usynlig for det menneskelige øyet og er kjent som ultrafiolett. Maksimal strålingseffektivitet faller på en bølgelengde fra 250 til 270 nm.

Baktericid effekt av ultrafiolett lys

Den skadelige effekten av UV-stråler på bakterier er forårsaket av en fotokjemisk reaksjon som oppstår i mikroorganismer under påvirkning av UV-kvanter. Reaksjonen ender med irreversibel skade på den genetiske kjeden av kroppsmolekyler. Dette forhindrer videre reproduksjon av virus, bakterier og andre patogene mikrober, og bidrar også til deres ødeleggelse.

Baktericidal resirkulator
Baktericidal resirkulator

Som et resultat av virkningen av ultrafiolett, påvirkes patogener av infeksjonssykdommer uten bruk av skadelige kjemikalier, noe som faktisk er mer å foretrekke for miljøet. Den bakteriedrepende resirkulatoren er det samme høypresisjonsvåpenet i kampen mot sykdomsfremkallende mikroorganismer.

UV-desinfeksjon

Hver dag blir folk tvunget til å håndtere sykdomsfremkallende bakterier på ulike offentlige steder. For å forhindre spredning av sykdommer, på steder med masseopphold av mennesker installere bakteriedrepende irradiators og resirkulatorer. Du kan se dem på:

  • sykehus, klinikker;
  • medisinske sanatorier og rekreasjonssentre;
  • barnehager, skoler;
  • skjønnhetssalonger, badehus osv.
Resirkulator ultrafiolett bakteriedrepende
Resirkulator ultrafiolett bakteriedrepende

Den ultrafiolette bakteriedrepende resirkulatoren desinfiserer inneluften ved å føre den gjentatte ganger gjennom kroppen. Enheten er installert på en slik måte at inntak og utblåsing av luftstrømmen utføres uten hindringer. En bakteriedrepende resirkulator for boligen plasseres over vindus- eller døråpninger, dersom det brukes en veggmontert versjon. Hengehøyden bør være halvannen meter fra gulvet til selve enheten.

Om "Dezar" resirkulatorer

Baktericide resirkulatorer "Dezar" er effektive medisinske apparater for sikker luftrensing fra bakterier i rom der mennesker oppholder seg. Designfunksjonene deres gjør det mulig å utelukke utslipp av ultrafiolett stråling utenfor huset, og spesielle lamper produserer ikke ozon, som er skadelig for mennesker. Alt dette gjør den bakteriedrepende resirkulatoren "Dezar" sikker og effektiv i bruk.

Under driften av enheten utføres strømningsdesinfeksjon med ultrafiolett stråling i C-båndet, hvis bølgelengde er 250 nm. Stråling av dette spekteret har en høy bakteriedrepende aktivitet mot patogene bakterier, virus, sopp, sporer og protozoer.

Enhetsserien"Dezar" produseres på "KRONT"-bedriften, som inkluderer en resirkulator. Den bakteriedrepende lampen er installert i en importert irradiator og har en rekordressurs på opptil 8 tusen timer med kontinuerlig stråling. Etuiene til resirkulatorer er laget av slagfaste og kjemisk motstandsdyktige materialer, som gjør at enheten kan desinfiseres med et hvilket som helst desinfeksjonsmiddel.

Dezar resirkulatorenhet

Medisinske fasiliteter har lenge brukt ultrafiolette stråler av åpen type, men for å bruke dem var det nødvendig å være ledig under lampedrift.

UV bakteriedrepende resirkulator "Dezar" er en ny generasjon enheter som bruker ultrafiolett stråling i rom der mennesker befinner seg direkte. Stille vifter trekker luft gjennom UV-lampeenheten.

Resirkulator bakteriedrepende dezar
Resirkulator bakteriedrepende dezar

Et høyt nivå av luftdesinfeksjon (opptil 99,9 %) kan oppnås ved hjelp av et optim alt forhold mellom lampeeffekt og luftstrøm. I tillegg økes effektiviteten av den bakteriedrepende virkningen av et spesielt innvendig belegg på enhetens vegger. Den har en høy refleksjonskoeffisient, på grunn av hvilken den utstrålte energien ikke spres eller absorberes, men multipliseres. Desinfeksjonskammeret er utformet for å forhindre at skadelige UV-stråler slipper ut instrumentet.

Fordeler med resirkulatorer

Takket være nye UV-lamper uten ozonproduksjon, produksjon avenheter i Dezar-serien. Phillips lager lamper med et spesielt belegg som blokkerer UV-stråling med en bølgelengde på mindre enn 200 nm. Dette forhindrer dannelse av ozon i luften og forlenger levetiden uten utskifting.

Den bakteriedrepende resirkulatoren har en desinfiserende effekt som er tilstrekkelig til å ødelegge alle patogener som finnes i luften.

Det er spesielle standarder for bakteriedrepende sikkerhet, og for hver kategori av lokaler er det en effektivitetsterskel som kan variere fra 95 til 99,9 %. Avhengig av dette er det laget flere modeller av resirkulatorer som oppfyller standardene.

Resirkulator bakteriedrepende lampe
Resirkulator bakteriedrepende lampe

Kategorier av bakteriedrepende sikkerhet

Det finnes ulike typer rom som skal utstyres med bakteriedrepende installasjoner for luftdesinfeksjon og effektivitetsnivået er:

  • 90, 0 % for lekerom for barn, skoleklasserom, boliglokaler til industrielle og offentlige bygninger med masse og lengre opphold av mennesker;
  • 95, 0 % for avdelinger, kontorer og andre medisinske fasiliteter som ikke er inkludert i kategori 2;
  • 99, 0 % for garderober, melkesteriliserings- og pasteuriseringsrom, avdelinger med immunkompromitterte pasienter, intensivavdelinger, sentrale steriliseringsavdelinger, bakteriologiske og virologiske laboratorier, blodtransfusjonsstasjoner, farmasøytiske verksteder for fremstilling av sterile legemidler;
  • 99, 9 % for operasjonsstuer, preoperative, barselområder, sterile områder,barnerom og avdelinger for premature babyer.

Baktericid luftresirkulator lar deg oppnå de nødvendige parametrene for sterilitet til lokalene der den er installert.

Instrumentspesifikasjoner

Vurder følgende modeller av resirkulatorer:

  • "Dezar 2" - to kraftige lamper på 15 W, 95, 0 % effektivitet, 3-4 roms kategori, produktivitet - 70 m3/h;
  • "Dezar 3, 4" - har to lamper med en effekt på 15 W, 99,0 % bakteriedrepende effekt, tilhører 2-3 kategorier, produktivitet - 100 m3/ h;
  • "Dezar 5, 7" - den første kategorien lokaler, 99,9 % effektivitet, utstyrt med to lamper med en effekt på 30 W, produktivitet - 100 m3/t.

Disse modellene fra "Dezar"-serien med stråler er produsert i to farger - hvit og blå. Hvis enheten må flyttes fra et rom til et annet, har Dezar resirkulatorene (4 og 7) bevegelige støtter. Ved konstant opphold på ett sted er en bakteriedrepende veggmontert resirkulator "Dezar" (2, 4 eller 5) egnet.

Omfang av resirkulatorer

Avhengig av området i rommet, beregnes det nødvendige antallet enheter som vil sikre effektiv desinfeksjon. Så, for eksempel, med et romvolum på 45 m 3 for å sikre 95,0 % bakteriedrepende effektivitet, kan du installere 1 bakteriedrepende luftresirkulator "Dezar 2". For plassering i 100 m3må du bruke to Desar-enheter (3eller 4).

Bruk av resirkulatorer er berettiget i lokaler av ulike typer og formål. I tillegg til sykehus og klinikker, er de installert i hjem og kontorer, barneinstitusjoner, industri- og boligbygg.

Resirkulatorer i hjemmet og på kontoret

Små resirkulatorer som oppfyller alle kravene er ideelle for bolig- eller kontorbruk. De gir et pålitelig sikkerhetsnivå mot ulike infeksjoner og patogener, samtidig som de ikke representerer noen fare for voksne og barn. Liten størrelse og original design lar deg installere en bakteriedrepende resirkulator for hjemmet i enhver leilighet.

Recyclers in the service industry

UV-luftdesinfeksjonsenheter anbefales for bruk i husholdningsanlegg og serviceorganisasjoner:

  • frisører;
  • vaskeritjenester;
  • skjønnhets- og massasjesalonger.

Barneinstitusjoner, som barnehager, barnehager og skoler, bør også installere en bakteriedrepende resirkulator. Anmeldelser om desinfeksjonsenheter, spesielt i perioden med forverring av massesykdommer, er de mest positive. Resirkulatorer reduserer risikoen for overføring av infeksjon, og forhindrer dermed epidemier av influensa og andre forkjølelser.

Baktericid veggresirkulator
Baktericid veggresirkulator

I mars 2003 utstedte den russiske sanitetssjefen et dekret om at frisørsalonger, kosmetikk, manikyr og pedikyrrom er pålagt å installere lukkede bakteriedrepende UV-bestrålere for luftdesinfeksjoni nærvær av mennesker.

Resirkulatorer i helseinstitusjoner

Studier har vist at den bakteriedrepende resirkulatoren er i stand til å gi en høy desinfeksjonsgrad opptil 99,9 % og oppfyller de maksimale kravene som gjelder for lokalene i den første kategorien, hvor det må være absolutt sterilitet.

UV bakteriedrepende resirkulator
UV bakteriedrepende resirkulator

Flere og flere medisinske institusjoner, som sykehus og klinikker, installerer lukkede irradiatorer - resirkulatorer i bygningene sine for hele tiden å sikre bakteriedrepende sikkerhet.

Anbefalt: