Hjemmebregner: forholdene for internering

Hjemmebregner: forholdene for internering
Hjemmebregner: forholdene for internering

Video: Hjemmebregner: forholdene for internering

Video: Hjemmebregner: forholdene for internering
Video: How to Grow Potted Ferns Indoors 2024, Kan
Anonim

I følge forfatterne av Great Soviet Encyclopedia er ikke bregner av stor økonomisk betydning for menneskeheten. Men vi vet godt at de har inspirert mange store poeter og kunstnere til å lage fantastiske kunstverk. Det er kjent at deres historie på jorden har pågått i fire hundre millioner år, og en gang dekket krattene deres det meste av landet. I dag har forskere beskrevet mer enn ti tusen av artene deres, hvorav to vokser på vårt lands territorium.

Foruten sin sjarmerende skjønnhet, har bregner også noen biologiske særtrekk. For eksempel formerer de seg, som sopp, av sporer i stedet for frø. Men det viktigste de fascinerer folk med, er de meislede bladene, som ifølge dikteren har konturene til "andreverdslige verdener". Kanskje av denne grunn tilskrives planten magiske egenskaper, de blir fort alt om den i epos og legender og er nært knyttet til antikkens legender og skikker, da unge mennesker, for å få lykke, gikk ut i skogen på en spesiell sommernatt for å finne blomsten.

husbregner
husbregner

Det er ubestridelig at uten det ville livet på jorden vært mye fattigere, derfor har det siden viktoriatiden vært på moten for adelen å avle bregner ihjemmeforhold. På 1800-tallet dekorerer de de kongelige kamrene, boudoarene og stuene, der aristokrater tilbringer tiden sin. Denne tradisjonen er videreført til oss. I dag er bregner hjemme- og favorittplanter som finnes i mange byleiligheter og hytter. Representanter for den moderne beau monde og intelligentsia dekorerer gjerne blomstersamlingene sine med dem, for ikke å snakke om interiørdesignere, for hvem de er et fantastisk middel til å dekorere rommet.

Bregne hjemme
Bregne hjemme

I denne forbindelse er det på tide å diskutere egenskapene bregnen har. Selv om det ikke er vanskelig å ta vare på ham hjemme, må han oppfylle visse krav.

For det første er husbregner fuktelskende planter. De trenger fuktig luft og alltid en våt jordklump i en gryte. Av denne grunn bør de som avler dem hjemme, i tillegg til vanlig vanning, sprøyte det frodige løvet daglig med en sprayflaske.

Bregnestell hjemme
Bregnestell hjemme

For det andre krever hjemmelagde bregner et strengt definert temperaturregime, som holdes i området fra ti til tjueto grader. Det er viktig for dem og plasseringen av vinduene i leiligheten. De må enten vende mot øst- eller vestsiden.

Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot måtene tambregner formerer seg på. For eksempel er det blomsterdyrkere som er tilhengere av utelukkende naturlige metoder for planteavl. De legger ned mye innsats og arbeid.og med stor kjærlighet motta frøplanter avlet fra sporer. Resten av verden av bregneelskere skiller ganske enkelt en liten prosess fra hovedroten, som har to eller tre grønne blader, og mottar en ny plante fra den, transplanterer den inn i en annen potte og skaper gunstige forhold.

Anbefalt: