Vasking av profesjonelle støvsugere: valgfrie funksjoner

Innholdsfortegnelse:

Vasking av profesjonelle støvsugere: valgfrie funksjoner
Vasking av profesjonelle støvsugere: valgfrie funksjoner

Video: Vasking av profesjonelle støvsugere: valgfrie funksjoner

Video: Vasking av profesjonelle støvsugere: valgfrie funksjoner
Video: How Do Vacuum Cleaners Work? (Understanding Vacuums Ep.1) 2024, Kan
Anonim

Profesjonelle støvsugere er en type rengjøringsutstyr som brukes i industrianlegg, servicesentre og til generell rengjøring av lokaler.

Enheter er delt inn i 4 kategorier:

  1. Profesjonell vaskestøvsuger.
  2. Kensrensutstyr.
  3. Modell med spesifikke funksjoner.
  4. Utstyr for industriell bruk.

Hvilke modeller er mest etterspurt?

Professionell vaskestøvsuger er det mest allsidige valget. Den brukes til kontorrengjøring, rengjøringstjenester, uavhengig generell rengjøring av landhus og leiligheter, bedrifter, etc. Det bør bemerkes at industristøvsugere ofte skilles fra profesjonelle modeller i en egen kategori.

profesjonelle støvsugere
profesjonelle støvsugere

Hovedkriteriene for å velge profesjonelle støvsugere

  1. Kraft som kan nå 2000-7000W, mens gode husholdningsstøvsugere har maksim alt 1600W. Det skal bemerkes at instruksjonene for profesjonelle støvsugere ofte indikerer kraften til én turbin, som det er flere av i enheten.
  2. Ytelse. Profesjonelle støvsugere er i stand til å behandle 50-75 liter luft per sekund, noe som er viktig når du arbeider i store områder.
  3. Grad av undertrykk (mbar). Dette tallet er høyere for støvsugere designet for oppsuging av tungt støv.
  4. Volumet til tanken og mekanismen for rengjøring. Størrelsen på beholderen for industrimodeller kan nå 100 liter.

Klassifisering av apparater i henhold til deres evne til å absorbere støv

Mange kjenner en slik parameter for støvsugeren som kraft, men det er et hovedkriterium og mer forståelig for forbrukeren: evnen til å absorbere forskjellige støvfraksjoner.

Profesjonelle støvsugere er delt inn i 3 typer etter deres evne til å absorbere faste partikler:

  1. L-standardutstyr, i stand til å suge opp fine støvfraksjoner, brukes under konstruksjon og er utstyrt med nylonfiltre. Egnet for rengjøring av materialer som kritt, gips, gips.
  2. Kategori M-støvsugere fjerner effektivt middels støv med et sofistikert filtrerings- og luftstrømkontrollsystem. Dannelsen av mellomstore forurensende partikler følger med mange industrier knyttet til metaller og mineraler. Deres suspensjon i luften er farlig for lungene. Mellomstort støv er en typisk forurensning i kjernefysiske transformatorstasjoner.
  3. H standardutstyr er designet for rengjøring av høyfraksjonsstøv som inneholder farlige biologiske stoffer (bakterier, sopp, inkludert mugg, kreftfremkallende agglomerater). Utnyttelse av slike komponenter utføres gjennom dannelse av briketter. Støvsugere designet for rengjøring av slikekomponenter, utstyrt med et sofistikert filtreringssystem og beskyttelse mot penetrering av det oppsamlede støvet tilbake i miljøet.
profesjonell vaskestøvsuger
profesjonell vaskestøvsuger

Generelle profesjonelle støvsugere er generelt i stand til å absorbere middels støv. Graden av renslighet av arbeidet til slike modeller er lavere sammenlignet med spesialiserte, men de løser problemene med høykvalitetsrengjøring i vanlige lokaler.

Profesjonelle støvsugerprodusenter

Profesjonelle støvsugere Karcher (Tyskland) - det mest kjente utstyret i denne kategorien. Blant produsentene av høykvalitets støvsugere er også Delfin (Italia), Delvir (Italia), Nilfisk Advance (Danmark), Starmix (Tyskland) fremhevet.

Starmix-teknologien er like god som Karcher i mange kategorier av profesjonelle støvsugere. For eksempel modeller som brukes i byggearbeid. Støvsugere fra disse selskapene har kraftige sugeturbiner, en sterk kropp, høy kapasitet og holdbarhet. Det skal bemerkes at ved rensing av grovt byggeavfall er Bosh og Metabo litt dårligere enn det tyske selskapet når det gjelder pålitelighet.

karcher profesjonell støvsuger
karcher profesjonell støvsuger

Mer om Karcher-støvsugere

Denne produsenten produserer følgende kategorier av vaskestøvsugere.

  1. Standardklasse. Egnet for rengjøring av store mengder rusk og væsker. Selskapet tilbyr modeller med en 35-90 l avfallsbeholder. Det beste alternativet for rengjøringsfirmaer som bruker støvsugere for profesjonell rengjøring.
  2. Trygt. Med et spesielt beskyttelsessystem mot utslipp av de minste støvpartikler til luften. Godt utstyr for farlig industri. Volumet på avfallsbeholderen varierer fra 14 til 80 liter.
  3. Ap-klasse. Teknikk med økt kraft, fjerner universelt grovt og fint støv. Volumet på støvsamleren er 14-75 liter. Et godt alternativ for interiørbedrifter.
  4. Taktklasse. De utmerker seg ved høy sugekraft og stabilitet under kontinuerlig drift. Egnet for byggefirmaer og håndverksbedrifter. Støvbeholdervolum - 35-75 l.
  5. Spesial. Modeller som tåler høye temperaturer. Brukes for eksempel i bakerier. Støvbeholdervolum - 55 l.
støvsugere for profesjonell rengjøring
støvsugere for profesjonell rengjøring

Enhver profesjonell Karcher-støvsuger er utpekt av produsenten med NT-merkingen. Ved betegnelse er de enkle å skille fra husholdningsmodeller i K- og PUZZI-serien. I tillegg til de ovennevnte egenskapene, er de profesjonelle modellene til dette selskapet preget av stille drift og automatisk avstengning når du fyller volumet. Rengjøring av filteret krever ikke demontering av støvsugeren og skjer uavhengig.

karcher profesjonelle støvsugere
karcher profesjonelle støvsugere

Ytterligere tilbehør for profesjonelle støvsugere

Bruk av profesjonelle støvsugere uten engangstilbehør gir ikke mening. Spesielt dette punktet gjelder behovet for å kaste komponenter av søppel som er farlig for mennesker. Poser til en profesjonell støvsuger produseres av produsenter for sine egne modeller. For eksempel ved kjøpprofesjonelt utstyr "Karcher" av NT-serien, anbefales det å kjøpe et sett med trelags komfortable og slitesterke vesker. Produsenten tilbyr også plastavfallsposer for enkelte modeller og membranfiltre. Starmix produserer også filterposer til sine støvsugere og diverse tilbehør.

profesjonelle støvsugerposer
profesjonelle støvsugerposer

Konklusjon

Dermed avhenger valget av en profesjonell støvsuger av formålet med bruken. Denne teknikken kan være nødvendig under hjemlige forhold. På grunn av den høye sugekraften vil ikke slike enheter erstatte en konvensjonell stasjonær støvsuger med en effekt på 250 aerowatt. En profesjonell enhet er uunnværlig, for eksempel for høykvalitets rengjøring av polstrede møbler og generell rengjøring av lokaler eller et landsted. For disse formålene tilbyr produsenter profesjonelle modeller med relativt moderat kraft, små dimensjoner, vekt og tankvolum. For eksempel, blant Karcher NT 14/1 Ap vaskestøvsugere, har den en god kombinasjon av kraft og mobilitet, siden tankvolumet bare er 14 liter. Starmix TS 1214 RTS-modellen har samme parameter. Vasking av profesjonelle støvsugere vil koste mer sammenlignet med renseri. Prisen på en modell uten spesielle krav starter fra 5000 (for ryggsekkmodeller) og fra 12 000 rubler (for gulvkategorier med høy effekt).

Anbefalt: