Varmemedier for varmesystemet. Frostvæske for oppvarming: pris

Innholdsfortegnelse:

Varmemedier for varmesystemet. Frostvæske for oppvarming: pris
Varmemedier for varmesystemet. Frostvæske for oppvarming: pris

Video: Varmemedier for varmesystemet. Frostvæske for oppvarming: pris

Video: Varmemedier for varmesystemet. Frostvæske for oppvarming: pris
Video: 3 must have flooring materials for radiant heating systems! 2024, Kan
Anonim

Som regel, før starten av fyringssesongen, tenker eierne av industribedrifter eller landsteder på hvordan de skal velge riktige varmebærere for varmesystemet og beregne mengden. Når vann brukes som kjølevæske, når kaldt vær setter inn, er det stor risiko for skader på rørledninger og radiatorer, samt systemavriming. Det anbefales heller ikke å fylle et autonomt varmesystem hos industribedrifter med vann på grunn av en nødstopp.

varmeoverføringsvæsker til varmesystemet
varmeoverføringsvæsker til varmesystemet

Hvordan velger jeg en kjølevæske?

For å velge riktig frostvæske må du svare på en rekke av følgende spørsmål.

  • I hvilke forhold er varmesystemet planlagt å fungere?
  • Hvor ofte kan du fylle varmesystemet med frostvæske?
  • Hva er temperaturgrensen for væsken som sirkulerer i systemet for normal funksjon?
  • frostvæske til oppvarmingspris
    frostvæske til oppvarmingspris

I dag kan det ikke sies detdet er bare én frostvæske som er ideell for alle systemer uten unntak. Alle kjente varmeoverføringsvæsker for et varmesystem har sine egne fordeler og ulemper og er beregnet for bruk under strengt definerte forhold.

Grunnleggende valgregler

Disse reglene vil hjelpe deg å velge den høyeste kvaliteten og sikreste kjølevæsken.

  • Kjølevæsken må transportere maksim alt mulig varme i løpet av kort tid, så en god kjølevæske må raskt passere gjennom hele arbeidskretsen til systemet, og dermed sikre en rask oppstart av systemet og, følgelig oppvarming av rommet. Et av hovedkvalitetskriteriene er kjølevæskesirkulasjonshastigheten.
  • En frostvæske til varmesystemet må ikke være giftig, og tilhører heller ikke brennbare stoffer. Dette vil ikke bare sikre din sikkerhet, men også beskytte beboerne mot problemene forbundet med fordampning eller antennelse av giftige gasser.
  • For å øke effektiviteten, med andre ord sirkulasjonen i kjølevæskesystemet, kreves det at væsken er mer tyktflytende.
  • For at varmeoverføringsvæsker for varmesystemet skal være så effektive som mulig, må de ha god varmeledningsevne.
  • Frysvæske av høy kvalitet bør ikke forårsake korrosjon, siden ikke alle moderne varmeapparater har tilstrekkelig beskyttelse mot dette fenomenet.
  • Når du velger kjølevæske, er det nødvendig å være veiledet av prinsippene om rimelig økonomi og lydmening – den optimale kombinasjonen av kostnad og kvalitet.
  • sirkulerende varmesystem
    sirkulerende varmesystem

Vann

Av alle tilgjengelige væsker på jorden i sin naturlige tilstand, er vann preget av den høyeste varmekapasiteten - i gjennomsnitt et sted rundt 1 kcal / (kg × grader). Med andre ord, hvis ett kilo vann varmes opp til en temperatur på 90ºC og deretter avkjøles til 70ºC i en radiator, vil 20 kcal varme komme inn i rommet som varmes opp av denne enheten.

Oppvarming av vann har en høy tetthet (917 kg/m3), som avtar ved avkjøling eller oppvarming. Det er verdt å merke seg at vann er den eneste naturlige væsken som kan utvide seg både ved avkjøling og oppvarming.

De toksikologiske og miljømessige egenskapene til vann er i stor grad overlegne til alle syntetiske varmeoverføringsvæsker - i tilfelle utilsiktet lekkasje fra varmesystemet vil det ikke skape problemer for helsen til husholdningene, med mindre det kommer direkte på menneskekroppen.

frostvæske i husets varmesystem
frostvæske i husets varmesystem

Med en slik lekkasje er det veldig enkelt å gjenopprette det opprinnelige vannvolumet - bare legg det nødvendige antallet liter til ekspansjonstanken til varmesystemet.

varianter av frostvæske

I det store og hele er frostvæske i et oppvarmingssystem et altomfattende navn på stoffer som ikke fryser ved en viss lav temperatur. Det er også verdt å være oppmerksom på at en frostvæske som kanbrukt i individuelle varmesystemer, dukket opp for ikke så lenge siden. Men mange eiere av leiligheter og hus med individuell oppvarming tenker allerede på å bruke et stoff med disse egenskapene slik at systemet ikke fryser.

varmesystem for et privat hus
varmesystem for et privat hus

Til tross for at markedet i dag tilbyr mange muligheter for frostvæske til varmesystemer fra ulike produsenter, er de fleste av disse løsningene laget av tre hovedstoffer - propylenglykol, glyserin eller etylenglykol.

Propylenglycol

Dette er en ikke-giftig viskøs blanding som er fargeløs. Propylenglykol har en karakteristisk søt smak og skarp lukt. Dette frostvæske alternativet er det beste alternativet, men blandinger basert på det er ganske dyre.

Glyserin

Glyserinbaserte varmevæsker er en viskøs væske som har en litt søtlig smak, men ingen lukt. Dette stoffet er ikke giftig og tilfeller av forgiftning er svært sjeldne. I tillegg er glyserin svært løselig, og hvis det brukes destillert vann i varmesystemet, vil det ikke være noe sediment.

etylenglykol

Dette stoffet er en flerverdig alkohol, luktfri og fargeløs, men har en søtlig smak. Etylenglykol er svært giftig og kan, selv i små mengder, forårsake alvorlig forgiftning, som i de fleste tilfeller kan føre til lammelse eller død.

Til tross for giftighet, varmesystemet foret privat hus med denne kjølevæsken er det billigste, så det er mest etterspurt. Ved bruk av denne blandingen kreves det spesiell forsiktighet, og alle krav må oppfylles ved utforming av systemet for å hindre at væsken kommer inn i drikkevannet og mulige lekkasjer.

Frysvæske for oppvarming: pris

For å bestemme kostnadene for et varmesystem som bruker ikke-frysende væske, bør du vite det totale volumet til systemet, du må beregne med en margin på 10-15%.

Må vurderes:

  • måler og antall rørledninger, samt deres diameter;
  • volum kjølevæske i hovedkonstruksjonene (ekspansjonstank, radiatorer, kjele).
  • vann til varmesystemet
    vann til varmesystemet

Kostnaden for ikke-frysende husholdningsvæske for varmesystemer avhenger av opprinnelseslandet, sammensetningen av løsningen. Konsentrerte formuleringer krever ytterligere fortynningstrinn, men vil generelt være billigere å kjøpe.

Etylenglykol frostvæske kan for eksempel kjøpes i to typer.

  • "Warm House -30" er en bruksklar vandig løsning som kan kjøpes for 70 rubler per 1 liter.
  • "Warm House -65" er et konsentrat, hvorav 1 liter koster 85 rubler. Når du fortynner denne løsningen med en frysetemperatur på opptil -30 ° C, vil prisen på 1 liter være omtrent 50 rubler.

Forbrukerens preferanser avhenger av materialet og typen elementer som utgjør det sirkulerende varmesystemet. Noen påpeker at brukenav ikke-frysende væsker eliminerer overdreven energiforbruk på grunn av umuligheten av s altavsetninger på veggene til kjelen og rørledningene, og dette reduserer kostnadene for reparasjoner og vedlikehold betydelig. I følge anmeldelser er denne kjølevæsken økonomisk berettiget å bruke til elektrisk romoppvarming, når et langvarig strømbrudd er mulig, samt for landsteder og hytter med periodisk opphold.

Anbefalt: