Hvordan dekke taket med metallfliser: et enkelt svar

Innholdsfortegnelse:

Hvordan dekke taket med metallfliser: et enkelt svar
Hvordan dekke taket med metallfliser: et enkelt svar

Video: Hvordan dekke taket med metallfliser: et enkelt svar

Video: Hvordan dekke taket med metallfliser: et enkelt svar
Video: УДИВИТЕЛЬНО МОЩНЫЙ! Обзор и демонстрация компактной циркулярной пилы DeWalt DCS571 4 1/2 дюйма + как заменить полотно 2024, April
Anonim

Å bygge ditt eget hjem er en vanskelig og svært ansvarlig oppgave. Og spørsmålet om hvordan taket er dekket med metallfliser oppstår for mange. Faktisk foretrekker folk ofte å klare seg uten hjelp fra fagfolk, på egen hånd. Men rådene fra eksperter er fortsatt verdt å lytte til.

hvordan dekke et tak med metallfliser
hvordan dekke et tak med metallfliser

Noen fakta om metallfliser

Dette takmaterialet er anerkjent som det mest populære. Dette forenkles av dens styrke, dekorativitet, pålitelighet. I tillegg er den lett i vekt og enkel å installere. Hvis det er behov for å rekonstruere et gammelt tak, er dette det mest passende materialet. Dens levetid er ganske lang - opptil tretti år. Men det er hvis du tar godt vare på den. Alt er så bra og flott at det er verdt å huske manglene. Blant dem kan man spesielt skille støyen som oppstår under regn eller hagl. Og hvis du ikke følger leggeteknologien, vil du til og med høre fuglene som går på taket.

Hvordan dekke taket med metallfliser: teknologifunksjoner

Forfor å kunne beregne mengden materiale riktig, må du gjøre deg kjent med følgende data.

  • Nyttig del av et vanlig ark har en bredde på 1100 millimeter.
  • Vinkelen på takhellingen er ikke mindre enn 140o, da vil overlappingen av arkene være én bølge i bredden.
  • Hvis forrige indikator er mindre enn 140o, bør bredden være to bølger.
  • Fra den nedre kanten av taket er utgivelsen av arket ideelt sett ikke mindre enn 40 millimeter. Og på slutten - omtrent 30-40.
  • Avstanden mellom taksperrene overstiger ikke en meter.
  • Hvis to rader med ark legges, må overlappingen i lengde være minst 150 millimeter.

    hvordan dekke et tak med en metallflis
    hvordan dekke et tak med en metallflis

Så, når du fullfører målingen av taket i form av bredden og lengden på den skrånende delen, sjekk den diagon alt, ved å bruke dataene ovenfor, kan du trygt beregne antall ark med materiale.

Vanntetting og tetting

Hvis du ikke vet hvordan du skal dekke taket med metallfliser, så husk at det er nødvendig å utføre hydro- og dampsperre. Dette vil sikre lang levetid på taket. Dens indre overflate må dekkes med en vanntettingsfilm, deretter limes et lag med varmeisolasjon på den, og en dampsperrefilm legges på toppen.

dekk taket med metallfliser
dekk taket med metallfliser

Så vi dekker taket med en metallstein. Prosessen begynner med at du fester gesimsplanken på lektens underbord. Nå kan du legge ved ark. Så hvis taket er valmet, dastyling starter fra toppen, og skal bevege seg nedover. Hvis taket er gavl, monteres platene fra enden fra den nedre delen

Metalflisen festes til kassen langs fordypningen gjennom en bølge ved hjelp av selvskruende skruer. For å kutte arkene må du bruke en elektrisk saks, en sirkelsag eller en baufil. Hvis inngangsdøren til huset ditt er plassert på skråsiden av taket, må du feste en snøsperre over den.

Hvis du lurer på hvordan et tak dekkes med metallfliser, så vil du garantert være interessert i hvor mye det koster. Det endelige beløpet vil inkludere kostnadene for ark, møne, gesims, andre relaterte deler, tetninger, festemidler, installasjonsarbeid.

Så, nå vet du hvordan du tar riktig tak med metallfliser.

Anbefalt: