Idé for en hage: du kan lage et stilisert landskap med egne hender

Innholdsfortegnelse:

Idé for en hage: du kan lage et stilisert landskap med egne hender
Idé for en hage: du kan lage et stilisert landskap med egne hender

Video: Idé for en hage: du kan lage et stilisert landskap med egne hender

Video: Idé for en hage: du kan lage et stilisert landskap med egne hender
Video: How to make a landscape design 🪴 THE STEPS 🪴 Plus DIY tips for a first time landscape design 2024, Kan
Anonim

Når du planlegger en hagetomt, er det viktig at ideen om en hage, designet av en selv, opprettholdes fra begynnelsen til slutten.

DIY hage idé
DIY hage idé

Hagestyling er høydepunktet innen landskapsdesign

Få mennesker drømmer ikke om lange reiser rundt om i verden. Dessverre er det ikke alle som lykkes. Men alle har muligheten til å lage en imitasjon av et eller annet hjørne av planeten vår på nettstedet deres. Om ønskelig kan ideen om en gjør-det-selv-hage i tropisk stil legemliggjøres. Dette vil selvfølgelig ta tid, fordi sypresser, som symboliserer vegetasjonen på disse geografiske breddegradene, ikke vokser på et år eller to. Overfloden av kunstige reservoarer passer godt inn i denne landskapsstilen.

DIY hageprodukter
DIY hageprodukter

Fransk hagedesignstil

Klassisisme har alltid dominert fødestedet til den berømte Charles Baudelaire. Ikke rart at den franske hagen kalles "vanlig", fordi geometri, streng harmoni, høytidelig prakt hersker her. Det er ikke så lett å implementere en slik idé for en hage med egne hender, fordi bortsett fra klartde skisserte grensene for reservoarer og blomsterbed må nøye vurdere andre designkomponenter. Dette er skulpturer som minner om eldgamle mesterverk. Du kan kjøpe eller bestille gipsfigurer som imiterer de eldgamle. Men det er fullt mulig (med tilstrekkelig dyktighet) å lage slike produkter til hagen med egne hender fra konstruksjonsskum. Alt overflødig kuttes av med en skarp kniv, den ferdige skulpturen er dekket med et lag gips og vannbasert maling – og nå er et mesterverk født av skummet, som den mytiske Afrodite! Denne designen gir en flott gjør-det-selv-hageide for offentlige kontorer.

Interessante gjør-det-selv-ideer

interessante ideer for et sommerhus med egne hender
interessante ideer for et sommerhus med egne hender

Du kan dekorere en hage eller en tomt ved siden av en hytte eller et privat hus ved hjelp av originale vertikale blomsterbed. Slike mesterverk ligger - ellers kan de ikke kalles - på spesialdesignede åser. Ved å gi den ønsket form, kan du oppnå effekten av utseendet på stedet til en fabelaktig blomsterfugl, en stor, men munter bie, en magisk enhjørning. Og du kan lage et fantastisk rekreasjonsområde i tropene med egne hender, overlegge en liten dam med naturstein og plante eksotiske planter. Mindre palmer kan vokse i kar slik at de kan tas med innendørs når det kalde været setter inn.

tropene i landet
tropene i landet

Ja, og flerårige varmekjære blomster må ikke plantes i åpen mark, men i potter, og maskere dem med steiner. Har plassert her et tebord og benker ellerkurvstoler, vil designeren legge forholdene til rette for at eierne kan få en god hvile.

Topiary i hagen eller på landet

topiary i hagen eller på landet
topiary i hagen eller på landet

I dag er landskapsdesign som topiary en suksess. Dette er en unik metode for å trimme busker eller trekroner for å gi dem et utseende som grønne levende skulpturer: dyrefigurer, eventyrfigurer og til og med hele utstillinger. Slike mesterverk ser luksuriøse ut, og dekorerer området på en naturlig måte, uten bruk av kunstige materialer, noe som er ekstremt verdifullt for naturen og menneskers helse. Barn er spesielt fornøyd med topiary - det er en fantastisk reise inn i en drøm!

Anbefalt: