En god mopp for gulvvask: vertinneanmeldelser, typer, valg

Innholdsfortegnelse:

En god mopp for gulvvask: vertinneanmeldelser, typer, valg
En god mopp for gulvvask: vertinneanmeldelser, typer, valg

Video: En god mopp for gulvvask: vertinneanmeldelser, typer, valg

Video: En god mopp for gulvvask: vertinneanmeldelser, typer, valg
Video: Yndlingsmopper til rengøring af boliger – hvilken moppe skal du få? 2024, April
Anonim

Moppen er et av de vanligste rengjøringsverktøyene som ingen husholdninger kan klare seg uten. Og hvis det tidligere i denne kapasiteten var mulig å bruke den enkleste designen med et trehåndtak og en fille, er denne nisjen i dag også representert av høyteknologiske enheter med bred funksjonalitet. Det gjenstår bare å bestemme hva en god mopp skal være for å tørke gulvet. Anmeldelser av husmødrene selv viser frem enkel håndtering, generell ergonomi og praktisk.

Hovedkriterier for valg av mopp

Dampmopp
Dampmopp

Under bruken av moppen er hver detalj viktig, men følgende parametere tas i betraktning først og fremst:

  • Produksjonsmateriale. Tre, til tross for dets miljøvennlighet, brukes i mindre og mindre produksjon av mopp. dem selvprodusenter foretrekker høyfast plast og lettmetaller som aluminium. Førstnevnte er mer praktisk og skånsom på sensitive gulv, mens sistnevnte er mer slitesterk.
  • Tykkelse. For tykke rørformede mopper er vanskelige å håndtere. Spesielt for rengjøring av vanskelig tilgjengelige områder er ikke dette den beste løsningen, som det fremgår av anmeldelsene. Hvordan velge en gulvmopp for vask av gulv under møbler og i kriker og kroker? Det er verdt å fokusere på flate design som hjelper til med å rengjøre overflatene under sofaen eller skapet uten å flytte dem.
  • Funksjonell støtte. På den ene siden indikerer et minimum av ekstra mekanismer strukturens mekaniske motstand, men på den andre siden reduserer modeller med spaker og roterende enheter sløsing med krefter og tid for rengjøring.
  • Design. I dette tilfellet er det ikke bare et spørsmål om ytre skjønnhet. Valget av hodeform avgjør også den fysiske håndteringen av moppen - produsenter tilbyr i dag rektangulære, firkantede og jevne runde design.

Rut eller tau?

gulvmopp med wringer anmeldelser
gulvmopp med wringer anmeldelser

Klassiske T-formede fillefester med matchende festehode har lenge konkurrert med modeller designet for montering av rundtaurigger. I denne parameteren er valget for det meste tatt med vekt på gulvtypen. Tradisjonelle filler er mer egnet for linoleum og fliser. Men som nevnt i anmeldelser, braen gulvmopp skal være universell, men tøymodeller er ikke den beste løsningen for å ta vare på naturlig tre.

Taukonstruksjoner er mer egnet for slike formål på grunn av den lille fuktigheten som absorberes. Men en slik mopp har også sine ulemper. Hvis du planlegger å rengjøre overflater med ull, er det mer hensiktsmessig å foretrekke en filledyse, hvis kontinuerlige belegg lett vil samle de minste villi.

Hvor god er en mikrofibermopp?

Mopp med mikrofiber
Mopp med mikrofiber

En vanlig design i dag, som gir en flat, bevegelig dyse. Mikrofiber er praktisk festet til arbeidsplattformen, uten å etterlate den minste flekk med flekker. Når det gjelder anvendelighet på ulike typer gulvmaterialer vil det heller ikke være noen begrensninger. I følge anmeldelser renser en gulvmopp av mikrofiber effektivt fliser, laminert tre og linoleum. Fysisk ergonomi under rengjøring med en slik modell gir også et positivt inntrykk. Den høye funksjonaliteten til dysen gjør det mulig å vaske og tørke vanskelig tilgjengelige områder uten unødvendige manipulasjoner. Den lille massen til strukturen bidrar også til bekvemmeligheten.

Omtaler av mopper med svampdyse

de mest komfortable gulvmoppene anmeldelser
de mest komfortable gulvmoppene anmeldelser

Slike modeller er også kjent for sin lave pris, lave vekt og praktisk bruk. Utformingen av arbeidsdelen er laget av et plasthåndtak, og selve svampen er laget av gummi. Dens fordel ligger i muligheten for praktisk erstatning uten direktehåndkontakt. Når det gjelder rengjøringskvalitet, viser anmeldelser at en god gulvmopp tåler både vanlig søppel og ullfibre.

For å slippe å forholde seg til skilsmisser anbefaler erfarne husmødre å bytte svamp oftere. Imidlertid er det også nyanser av strukturell design når det gjelder påliteligheten av å feste dysene. Slik at svampen er tilstrekkelig gjennomvåt og ikke går i stykker, er det nødvendig å holde den i varmt vann i noen tid. Videre, allerede når du vasker, trenger du ikke å trykke hardt på dysen, ellers vil den ganske enkelt løsne. Mange kritiserer modeller med svamper for svakheten til festeskruene - du bør forberede deg på at de over tid også må endres.

Butterfly Mop-anmeldelser

I likhet med forrige versjon, utstyrt med spesielle vrivinger på sidene. Denne designen er verdsatt av brukere for sin høyere funksjonalitet og muligheten for enkel plassering i en beholder med vann. Dette skiller "sommerfugler" fra modeller med vanlige svamper, selv om det er forskjellige anmeldelser for slike design. Praktiske gulvmopper med funksjonelle dreie- og spinnemekanismer er mer utsatt for brudd og behov for å skifte festemidler. Derfor, for høy ergonomi og komfort, må du ofre pålitelighet og ekstra vedlikehold av selve moppen.

Steam mopp anmeldelser

hvordan velge en gulvmopp anmeldelser
hvordan velge en gulvmopp anmeldelser

Kanskje den mest teknologisk avanserte versjonen av den moderne moppen, den største fordelen som husmødre kaller muligheten til å levere varme strømmerpar. Denne løsningen lar deg ikke bare effektivt og raskt vaske gulvflatene, men eliminerer også skadelige bakterier og mikrober underveis. Desinfeksjonsfunksjonen er også gitt, som ikke krever spesiell organisering. I tillegg, som mange anmeldelser understreker, krever ikke gulvmoppen med dampeffekt å skylle og vri under rengjøring. Den kan brukes ikke bare til gulv, men også til vegger med tak.

Hvis vi snakker om negative anmeldelser, er de forbundet med de høye kostnadene for slike modeller. Men i prosessen med langsiktig drift, vil startkostnadene bli oppveid av utelukkelse av vaskemidler, som erstattes av dampvirkning.

Funksjoner for høytrykksvaskere

I dag brukes spesialkompressorutstyr for høyeffektiv vask i økende grad i husholdningssektoren. Dette er enheter som under høyt trykk lar deg rengjøre de mest forurensede overflatene – inkludert gulvbelegg.

nyttige gulvmopp anmeldelser
nyttige gulvmopp anmeldelser

Mopper av spesialdesign brukes som dyser for slikt utstyr. Med hensyn til oppgavene med å fjerne gjenstridig smuss i hjørneområder, vil dette være den mest praktiske moppen for å vaske gulvet. Anmeldelser roser spesielt muligheten for å bruke utløpsdyser der vann tilføres under trykk med rengjøringsmidler. Med en innebygd avrettingsmasse kan brukeren også fjerne gjenværende vann fra arbeidsflaten.

Toppprodusenter

På det russiske markedet er det mange modeller av mopp medulike design og funksjonalitet. Som en grunnleggende løsning anbefaler mange alternativer som Haus Frau og Home Queen. Dette er versjoner utstyrt med svamper og spinnfunksjon. Hvis valget f alt på en taumopp, er representanter for Bradex-linjen optim alt egnet - spesielt Tornado Handy og Twist. Og for de som er avhengige av høykvalitets rengjøring med mikrofiber, kan du trygt kjøpe Monya SH 01. Grunnløsningen for våt- og tørrrens tilbys også av Ergopack i form av Chenille-modellen.

Hvor mye ville en god gulvmopp koste? Anmeldelser anbefaler å fokusere på produkter med en prislapp på minst 500 rubler. Innenfor 500-1200 r. du kan finne et verdig alternativ, med både holdbare materialer og akseptabel funksjonalitet når det gjelder husholdningsrengjøring.

Konklusjon

Med all kjennskap er en mopp et svært ansvarlig verktøy som krever litt oppmerksomhet i vurderingen ved kjøp. Hvis du nærmer deg valget hennes riktig, kan du stole på alvorlige besparelser i styrke, tid og nerver. Ved engangsbruk er dette knapt merkbart, men på sikt vil de sparte ressursene være håndgripelige.

gulvmopp anmeldelser
gulvmopp anmeldelser

Hvis vi snakker om prioriterte områder, så vil den optimale løsningen for alle tilfeller være en justerbar plastmopp for å vaske gulvet med en vri. Vurderingene understreker bekvemmeligheten til slike modeller, så vel som effektiviteten av rengjøring. Med dyktig håndtering er det mulig å sette i stand et stort område med mangevanskelig tilgjengelige steder. Resten vil avhenge av rengjøringsmidlene som brukes og selve vasketeknikken. Ikke glem at forskjellige gulvbelegg har sine egne begrensninger når det gjelder bruken av en bestemt vaskemetode.

Anbefalt: