Er det mulig å plante jordbær av forskjellige varianter ved siden av hverandre? Regler for planting av jordbær

Innholdsfortegnelse:

Er det mulig å plante jordbær av forskjellige varianter ved siden av hverandre? Regler for planting av jordbær
Er det mulig å plante jordbær av forskjellige varianter ved siden av hverandre? Regler for planting av jordbær

Video: Er det mulig å plante jordbær av forskjellige varianter ved siden av hverandre? Regler for planting av jordbær

Video: Er det mulig å plante jordbær av forskjellige varianter ved siden av hverandre? Regler for planting av jordbær
Video: Нелогичная жизнь_Рассказ_Слушать 2024, April
Anonim

Jordbær vokser i nesten alle forstadsområder. Gartnere vet at for å få en god avling, krever det nøye omsorg. Et av spørsmålene om hvilke tvister som ofte oppstår, er om det er mulig å plante jordbær av forskjellige varianter side om side. Svaret på det vil bli presentert i dagens artikkel.

er det mulig å plante jordbær av forskjellige varianter ved siden av hverandre
er det mulig å plante jordbær av forskjellige varianter ved siden av hverandre

Risiko for krysspollinering

Mange sommerboere mener at ulike varianter av hagejordbær bør ligge på forskjellige steder, de bør ikke plantes ved siden av hverandre. Tilsvarende råd gis noen ganger av selgerne selv. Det er blanding av varianter og påfølgende krysspollinering som kalles årsaken til lavt utbytte og små bær.

Faktisk er dette ikke noe mer enn en myte. Kryssbestøvning er dobbel befruktning, som et resultat av at frøene får både mors- og farskvaliteter. Dette vil definitivt påvirke kvaliteten på avlingen.

Jordbær er en plante som ikke har noen ekte frukt. Bæret som brukes til mat er en overgrodd beholder med utelukkendemors egenskaper. Det avhenger ikke av hva slags pollen som var involvert i pollineringsprosessen. Derfor kan ikke ulike varianter av jordbær på samme bed påvirke kvaliteten på avlingen.

Hvorfor bør varianter skilles?

Anbefalinger for å plante ulike varianter av hagejordbær atskilt fra hverandre skyldes at en person senere kan bli forvirret i dem. En måte å forplante denne kulturen på er å bruke datterutløp dannet fra moderplanten. Siden hver busk gir mye værhår som kan bli plantemateriale, for ikke å forvirre varianter, anbefales det å skille dem. Er det mulig å plante jordbær av forskjellige varianter ved siden av hverandre? Ja, men for å avle bare artene du liker, er det verdt å gruppere dem. Kan også plantes i separate rader eller spres over ulike bed.

regler for planting av jordbær om våren
regler for planting av jordbær om våren

Avstand mellom busker

Etter å ha bestemt seg for å bosette hagejordbær på tomten sin, stiller sommerboere seg ofte spørsmålet knyttet til den optimale avstanden mellom buskene.

Det finnes flere metoder for å finne stikkontakter på territoriet. Avstanden mellom jordbær ved planting avhenger av valgt metode.

avstand mellom jordbær ved planting
avstand mellom jordbær ved planting

Enkelte busker er plassert i en avstand på omtrent en halv meter fra hverandre. Oftest plantes jordbær i rader. Denne metoden er den mest praktiske og gir en høykvalitets innhøsting. Avstanden mellom buskene skal være ca 25 cm, og mellom radene - opptil 60 cm. Den enkleste måten er å plante"teppe". Den tette plasseringen av rosetter beskytter mot ugress, men krever forsiktig håndtering av værhårene. Ellers vil jordbær spre seg langt utenfor habitatet.

Et annet alternativ for å plassere hagejordbær på stedet er å plante reir. Betydningen av denne metoden ligger i plasseringen av en busk i midten, og 5-6 er plantet rundt den. Avstanden mellom jordbær ved planting av reir er ca 7 cm. Samtidig bør det være ca 30 cm mellom reirene.

Metoder for å formere jordbær

For å plante jordbær på stedet kreves plantemateriale. Den kan kjøpes som frøplante, dyrket fra frø eller ved å bruke rankene til eksisterende planter.

Mange kjenner reglene for å plante jordbær om våren. Frøplanter må herdes ved å plassere dem en stund på et kjølig sted. Det er viktig å ta hensyn til rotsystemet. Den skal være godt utviklet og alltid med jord på røttene. Før du planter, må du forberede jorda og grave hull. Reglene for å plante jordbær om våren og høsten er de samme. Det er viktig at røttene i hullet er vertikale. Hold busken med den ene hånden, du må dekke røttene med den andre, ikke glem å tampe bakken.

Reproduksjon av hagebær med bart har sine egne finesser. For å få sterkt plantemateriale fra en busk, er det nødvendig å fjerne blomster fra den, og forhindrer utseendet av bær. I dette tilfellet vil all maten bli gitt til barten. Når de dukker opp, må du forlate den sterkeste og eliminere resten. Etter at røttene til planten dukker opp, er det nødvendig å grave innm alt eller umiddelbart i en gryte. I slutten av juli kan datterbusken skilles fra moderbusken og plantes i hagen.

Få frøplanter fra frø

Å dyrke jordbær fra frø er den vanskeligste måten å få frøplanter på.

plante jordbær i åpen mark
plante jordbær i åpen mark

Såtiden skal respekteres. Dette gjøres i slutten av februar eller begynnelsen av mars. Jorda skal være lett og fruktbar. Bakepulver bør tilsettes. Er det mulig å plante jordbær av forskjellige varianter ved siden av hverandre? Det er mulig, men det er bedre å skille frøene og identifisere dem på forskjellige steder. Dette vil tillate deg å ikke bli forvirret i fremtiden og vurdere de mest vellykkede alternativene. Hvis du spirer frøene på forhånd, kan du umiddelbart velge svake prøver. De anbefales også å herdes ved å plassere dem på et sted med en temperatur litt over null. Jordbær elsker synet, så de må vannes konstant. Det er nødvendig å ta vare på tilstrekkelig belysning. Spiring kan ta to til syv uker.

Å plante jordbær i åpen mark med frø er mulig om våren. Om høsten er det nødvendig å overføre de dyrkede plantene til deres faste plass.

Jordbærplantested

For at buskene skal gi en god høst, anses svart jord med tilsetning av aske som den optimale jorda for dem. For at jordbær skal overvintre godt, må buskene holde godt på snø. Til dette formålet bruker noen grangrener som ekstra dekkemateriale.

forskjellige varianter av jordbær i samme hage
forskjellige varianter av jordbær i samme hage

Er det mulig å plante jordbær av forskjellige varianter ved siden av hverandre, hvordan kan dette påvirke størrelsen på avlingen? Noengartnere legger merke til at bærene på noen busker blir mindre. Dette skylder de på plasseringen av flere varianter på ett sted. Små bær dukker opp av andre årsaker. Oftest vises en avling av dårlig kvalitet på grunn av uttømming av jorda og degenerering av sorten. Derfor anbefales det å transplantere jordbær til et nytt sted hvert 5. år. Det er også nødvendig å bytte ut sorter, spesielt hvis buskene er rammet av skadedyr.

Anbefalt: