De beste bakteriene for groplatriner og septiktanker. Hvordan bruke bakterier til septiktanker og avløpsbrønner?

Innholdsfortegnelse:

De beste bakteriene for groplatriner og septiktanker. Hvordan bruke bakterier til septiktanker og avløpsbrønner?
De beste bakteriene for groplatriner og septiktanker. Hvordan bruke bakterier til septiktanker og avløpsbrønner?

Video: De beste bakteriene for groplatriner og septiktanker. Hvordan bruke bakterier til septiktanker og avløpsbrønner?

Video: De beste bakteriene for groplatriner og septiktanker. Hvordan bruke bakterier til septiktanker og avløpsbrønner?
Video: How A Septic Tank Works: Septic Tank Treatment | Organica Biotech 2024, Kan
Anonim

Eiere av private hus og hagetomter må årlig håndtere et slikt problem som rengjøring av toalettet eller septiktanken. Oftest tyr de til tjenestene til en kloakk, men for tiden er det enklere måter å løse dette problemet på. Et alternativ som vokser i popularitet er bakterier for pit-latriner og septiktanker. De bryter ned og omdanner avfallsmaterialer til enkle stoffer: vann, karbondioksid og mineraler.

Hvorfor trenger vi bakterier

Bølger forårsaker mye ulempe, inkludert fluer og en veldig karakteristisk lukt. I tillegg fylles de med jevne mellomrom og må rengjøres. Denne prosedyren forårsaker ikke hyggelige følelser hos noen.

Kaller oftest en kloakkbrønn. Litt mas: Jeg satte en slange som maskinen suger innholdet i gropen gjennom, og fjernet den etter at prosedyren var fullført. Mens rengjøringsprosessen pågår, klarer imidlertid ikke bare eieren av huset, men også et stort antall naboer å nyte aromaene. I tillegg er en støvsuger en bet alt tjeneste, og hvajo større familie, jo oftere må du ringe ham, og jo mer penger går unna.

bakterier for kloakk og septiktanker
bakterier for kloakk og septiktanker

I tillegg til å pumpe ut, er desinfeksjon av toalettet nødvendig. Vanligvis brukes klor. Imidlertid medfører bruken av dette stoffet en rekke problemer når det gjelder økologi, for eksempel gjenopprettes kjemisk behandlet jord i lang tid. I tillegg korroderer klor veggene i en grop eller septiktank, som et resultat av at du må bytte toalettet eller sette det på et annet sted. Dessuten vil behovet for denne prosedyren oppstå ganske ofte. Klor har en negativ effekt på personen selv, for eksempel tærer det på huden på hendene osv.

Alle disse problemene kan løses av bakterier for kloakk og septiktanker. De er ufarlige for miljøet, ødelegger skadelige mikrober.

Hva er biobakterier og hvordan fungerer de

Spesielle mikroorganismer dyrkes kunstig i laboratorier for å hjelpe med å bli kvitt menneskelig avfall. Disse bakteriene er levende, de lever også i naturen, men i lavere konsentrasjon. Mikrober er helt ufarlige for mennesker og miljø. For å sikre sitt levebrød trenger de næring, som spilles av organiske rester: avføring, matrester, rengjøring og annet planteavfall, papir. Kunstig skapte materialer, som plast, kan ikke resirkuleres av biobakterier. Mikroorganismer bryter ned organiske rester til enkle stoffer: vann og karbondioksid. I noen tilfeller faller en liten mengde mineralrester ut. Som et resultat, karbondioksidfordamper, vann absorberes i bakken hvis stoffet ble brukt til å rense kloakkbrønnen, eller dreneres i tilfelle av en septiktank. Litt mineralsediment kan ligge igjen i bunnen, det brukes ofte som gjødsel. Med mangel på næring dør kolonien av mikroorganismer.

bakterier for avløpsbrønner septiktanker toaletter rengjøring hvordan velge
bakterier for avløpsbrønner septiktanker toaletter rengjøring hvordan velge

Før du kjøper et stoff, må du vite hvordan bakterier fungerer for kloakk, septiktanker til toaletter (rengjøring). Hvordan velge et middel? Biologi fungerer på samme måte. Pakken inneholder en koloni av bakterier i "sovende" tilstand. For at de skal "våkne", må du tilberede en løsning i en spesiell andel. Hvert medikament har sin egen oppskrift, fordi forskjellige mikroorganismer er over alt. Vanligvis fortynnes preparater i tørr form i en stor mengde vann, i noen tilfeller er det nødvendig å umiddelbart tilsette organisk materiale. Flytende produkter helles enten i en septiktank, eller fortynnes også etter resept. Som regel, før bakteriene "våkner" helt, må det gå litt tid. Etter det kan løsningen helles i gropen. Etter et par timer vil effekten vises: nivået av kloakk vil avta og lukten vil avta. Ikke vær redd hvis det begynner å dukke opp bobler på overflaten: dette er hvordan karbondioksid dannes og fordamper.

Typer bakterier

Det finnes 2 typer mikroorganismer:

  • Aerobic. De trenger oksygen for å leve.
  • Anaerob. De trenger ikke disse tingene. De trenger nitrater og karbondioksid for å overleve.

I hverdagen oftest bruktanaerobe eller en kombinasjon av de to. Bedrifter bruker vanligvis preparater som inneholder begge typer bakterier.

bakterier for kloakkprodukter biologiske stoffer flytende pulver
bakterier for kloakkprodukter biologiske stoffer flytende pulver

Hvis produktet inneholder både aerobe og anaerobe mikroorganismer, kalles det en bioaktivator. I slike tilfeller tilsettes enzymer til preparatene for å fremskynde nedbrytningen av avfall. I tillegg forbedrer tilsetning av katalysatorer kvaliteten på bakteriene.

Problemer som biologiske produkter kan løse

  • bakterier for kloakk og septiktanker kast avfall;
  • eliminer dårlig lukt;
  • desinfiser toalettet;
  • flytende avfall, reduser volumet.

Fordeler med å bruke biobakterier

  • ikke ødelegge eller korrodere veggene i septiktanken, groper;
  • ufarlig for mennesker og miljø;
  • avfall som genereres som et resultat av behandling kan brukes som gjødsel;
  • Regelmessig bruk av biologiske preparater reduserer behovet for en støvsuger.

Hvordan velge et effektivt middel

Det moderne markedet tilbyr et stort antall forskjellige medikamenter. Former der bakterier for kloakk produseres (produkter, biologiske produkter): væske, pulver, tabletter, granulat.

Utgivelsesskjemaet påvirker ikke kvaliteten på narkotika, så alle velger det som passer for ham personlig. Imidlertid bør det tas i betraktning at tørre mikroorganismer "sover", og en rekke spesielle prosedyrer vil være nødvendig for å"våkne opp". De er aktive i flytende blandinger. Holdbarheten til oppløsninger er imidlertid vanligvis mye kortere enn for pulver og tabletter.

bakterier for septiktanker anmeldelser velge den beste forberedelsen for rengjøring
bakterier for septiktanker anmeldelser velge den beste forberedelsen for rengjøring

Nå er det klart hva bakterier er for kloakk, hva som er midler, hvor nyttige de er. Det neste punktet å vurdere når du velger et medikament er typen toalett. Så sommerboere bør foretrekke de biologiske produktene som inneholder mikrober som kan bruke ikke bare menneskelige avfallsprodukter, men også forskjellige organiske rester. Bakteriene vil gjøre avfallet om til god kompost som kan brukes på stedet som gjødsel.

anmeldelser av produkter og bakterier for cesspools
anmeldelser av produkter og bakterier for cesspools

For septiktanker er det bedre å kjøpe produkter som inneholder mikrober som gjør fast avfall til flytende. På grunn av dette vil kloakkvolumet reduseres betydelig, derfor vil det ikke være nødvendig med pumping lenger.

Bakterier for septiktanker. Anmeldelser. Velge den beste forberedelsen for rengjøring av toalettet

Før du kjøper dette eller det produktet, må du lese instruksjonene. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot følgende avsnitt:

  1. Bakteriekonsentrasjonsnivå. Det er enkelt: jo flere mikrober, jo mer effektivt vil produktet fungere.
  2. Sorter av mikroorganismer. Sammensetningen bestemmer hvilket avfall stoffet kan håndtere. Jo flere bakterier av forskjellige arter, desto bredere er virkningsspekteret.
  3. Hvilken type avfall er ment for deponering?rette.
  4. Estimert mengde avfall som mikroorganismer kan behandle fra én pakke. Hvis det ikke er nok bakterier, kan de dø, og kolonien vil ikke klare å rydde opp. Hvis det er for mange mikrober, kan de begynne å ødelegge hverandre, noe som også vil redusere effektiviteten til produktet.
  5. bakterier for kloakk hva er midlene til hva som er nyttig
    bakterier for kloakk hva er midlene til hva som er nyttig
  6. De tørre restene som bakterier etterlater seg etter arbeidet. Jo lavere prosent, jo bedre.
  7. Utløpsdato. Det er vanligvis lik levetiden til mikrober. Det vil si at i den utgåtte emballasjen er biobakteriene allerede døde eller konsentrasjonen avtar.

Hvilke produkter og bakterier for kloakk fortjener positive anmeldelser? Det biologiske produktet "Udachny", "Doctor Robik", flytende "Waist Treat", pulver "Septifos" nyter kjøpernes største tillit. Folk legger merke til den høye effektiviteten til disse stoffene, de sier at de i tillegg til hovedoppgaven også ødelegger ubehagelige lukter.

Tips

  • Hvis det biologiske produktet skal brukes for første gang, bør du være oppmerksom på midlene med inskripsjonen "start" eller merket "for primær bruk." Slike blandinger inneholder stoffer som stimulerer utviklingen av primærkolonien.
  • Som følge av bakteriell aktivitet blir det igjen vann i septiktanken, som kan pumpes ut med en enkel pumpe. Det anbefales imidlertid å bruke et filter slik at enheten ikke blir tilstoppet med mineralsediment.
  • Det resulterende vannet er ikke egnet for drikking av mennesker og dyr,den kan imidlertid brukes til å vanne hagen.
  • Hvis bakteriene for avløpsbrønner og septiktanker av en eller annen grunn har sluttet å virke, bør du ganske enkelt introdusere et nytt parti med mikroorganismer. Det er mulig at kolonien døde på grunn av ugunstige forhold.
  • Ved bruk av vaskemaskin eller oppvaskmaskin bør du kjøpe spesialpreparater som inneholder bakterier som er motstandsdyktige mot kjemiske angrep.
hvordan du bruker bakterier til septiktanker og kloakkbrønner
hvordan du bruker bakterier til septiktanker og kloakkbrønner

Hvordan bruke bakterier for at septiktanker og groplatriner skal fungere effektivt?

Siden mikroorganismer er levende vesener, vil de fungere norm alt under en rekke forhold:

  • Temperaturregime: fra +4 til +30°С. Hvis termometeret synker under, så "dvaler" bakteriene. Når det varmes opp blir de aktive. Hvis toalettet er kaldt, vil ikke bakteriene kunne fungere ordentlig der om vinteren.
  • Mikroorganismer trenger hele tiden mat. Med sin mangel dør de. Hvis toalettet sjelden brukes, må flere deler av bakterier introduseres med jevne mellomrom. Hvis toalettet bare brukes om sommeren (i hager, for eksempel), må du hvert år lage en ny koloni med bakterier.
  • En annen viktig betingelse for å sikre den vitale aktiviteten til mikroorganismer er tilstrekkelig fuktighetsnivå. For normal drift er det nødvendig at vannet stiger 2-3 cm over nivået for fast avfall. Hvis det ikke er nok, bør du tilsette litt væske.
  • Uorganisk avfall resirkuleres ikke av bakterier, så det gir ingen mening å kaste metall- og plastelementer i gropen: de blir værende der. Noen stoffer, som klor eller mangan, kan ødelegge kolonien fullstendig.
  • Når du tilbereder stoffet, må du følge instruksjonene strengt, fordi hvis de nødvendige betingelsene ikke er oppfylt, kan mikroorganismer "ikke våkne."
bakterier for kloakk og septiktanker resirkulerer avfall
bakterier for kloakk og septiktanker resirkulerer avfall

I hvilke tilfeller kan bakterier dø

Eksponering for visse stoffer kan være dødelig for en koloni. Det er uønsket å komme inn i en septiktank eller en grop:

  • Stoffer som inneholder klor.
  • Husholdningskjemikalier.
  • Mangan.
  • Drugs.
  • Antibakterielle midler.
  • Filtreringsanlegg og deres fragmenter.

Hvis det likevel kommer aggressive stoffer inn i gropen, må du introdusere ferske bakterier. Dette vil fornye eller styrke kolonien.

Anbefalt: