Hageredskaper: hovedtyper

Hageredskaper: hovedtyper
Hageredskaper: hovedtyper

Video: Hageredskaper: hovedtyper

Video: Hageredskaper: hovedtyper
Video: Bosch Professional batteridrevne hageredskaper – gresstrimmere 2024, Mars
Anonim

Alle som har egen jord trenger hageredskaper. Dessuten spiller størrelsen på hagen ingen rolle, verktøy for å jobbe med den er i alle fall nødvendig, selv om det er en rekke spesialutstyr. I dette tilfellet spiller hageverktøy en hjelpefunksjon eller den viktigste i de arbeidene der bruk av mekanisert utstyr er umulig. Alt håndverktøy til hagen kan deles inn i store og små.

hageredskaper
hageredskaper

Den første inkluderer høygafler, spader, river, busker, store hagesakser, ljåer. Den andre gruppen inkluderer hakker, sekatører, sigd, kniver, bakepulver, spader, sager. For en rekke verktøy er denne inndelingen ganske betinget, for eksempel kan en skjæremaskin ha både store og små størrelser.

I tillegg, for å øke produktiviteten, kan hageverktøy ikke bare være manuelle, men også mekaniserte, med bensin- eller elektrisk drivkraft.

De første er kraftigere, effektive, de andre er ikke så produktive, men lette og miljøvennlige. De mest populære verktøyene blant moderne gartnere, som er inkludert i mekaniserte hageverktøy,er trimmere, benzo- og elektriske ljåer, kultivatorer. De gjør det vanskeligste arbeidet mye enklere.

hageutstyr
hageutstyr

Hageutstyr inkluderer også mye verktøy og utstyr for vanning. Disse inkluderer både konvensjonelle vannkannere, slanger, bøtter, sprøyter, sprøyter og pumper med ulike typer drift. Hvis det ikke er strømforsyning på stedet, løser en moderne sommerboer dette problemet ved hjelp av små mobile generatorer som kjører på bensin eller diesel. Kraften deres er nok til å drive kraftverktøyet, og til belysning. Sprøyter og sprøyter, i tillegg til å gi fuktighet til planter, brukes til å kontrollere en rekke skadedyr. For å gjøre dette bruker de løsninger av kjemikalier i stedet for vann.

Vi må ikke glemme gartneren og diverse hjelpeutstyr. For å merke og organisere sengene trenger du et målebånd og en vanlig snor som er trukket for veiledning. En spesiell kniv vil hjelpe til med å rense sårene på trestammer og pode dem. For å binde grener trenger du klemmer, ledning og tang. For å gjøre det praktisk å høste trenger du en beholder spesi altilpasset for dette formålet.

oppbevaring av hageredskaper
oppbevaring av hageredskaper

Veldig praktisk for en rekke jobber vil ha en vanlig klappstol, spesielt for møysommelige og langvarige prosesser. En uunnværlig assistent for en gartner er en trillebår, den er nødvendig for transport av land, gjødsel, fjerning av avlinger og søppel. For plukking av epler, plommer og andre frukt- og bærvekster som vokser på trær ellerhøye busker trenger du en trappestige, da det er farlig å bruke stol eller krakk.

Beholdningen ovenfor dekker bare hovedtypene hageredskaper. I tillegg kan den, avhengig av formålet, deles inn i mindre grupper. For eksempel kan en spade være bajonett, spade, spiss, rektangulær eller avrundet. For at verktøyet skal fungere i lang tid og riktig, er det nødvendig å organisere oppbevaring av hageredskaper i bygninger eller lokaler spesielt tilpasset dette formålet.

Anbefalt: