Hvordan koble fra neodymmagneter uten spesialverktøy hjemme?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan koble fra neodymmagneter uten spesialverktøy hjemme?
Hvordan koble fra neodymmagneter uten spesialverktøy hjemme?

Video: Hvordan koble fra neodymmagneter uten spesialverktøy hjemme?

Video: Hvordan koble fra neodymmagneter uten spesialverktøy hjemme?
Video: 8 BEST Ways to Get Strong Magnets at Home for FREE - and where NOT to 2024, Kan
Anonim

Store neodymmagneter har god vedheft til metall og vil ikke avmagnetisere over tid. Hva om to magneter er koblet sammen? Hvordan koble fra neodymmagneter hjemme med vanlige husholdningsverktøy?

hvordan koble fra ikke-dempede magneter
hvordan koble fra ikke-dempede magneter

Using wedges

For å skille magnetene, bruk kun trekiler som settes inn mellom de to magnetene. Du må kanskje ta en hammer eller andre perkusjonsinstrumenter. Med lette slag drives kilen mellom to neodymmagneter. Når kilen går dypere, reduseres grepet. Etter en stund kan magnetene hektes av for hånd uten skade.

hvordan koble fra neodymmagneter
hvordan koble fra neodymmagneter

Guillotine

Bruk av kiler er berettiget hvis magnetene er små. Men hvordan skiller man neodymmagneter, hvis limkraft er 180 kg eller mer? Du kan bruke den improviserte "giljotinen"fra et skrivebord, kommode eller dør.

Denne metoden er basert på det enkle prinsippet om å kutte av en av magnetene. Som bærende fast del vil det være en dørkarm, en kommode eller en bordramme. Som en skyvemekanisme kan du bruke skuffer, en dør. Det er verdt å tenke på at ikke alle møbler og interiørartikler er egnet for oppgavene med å koble fra magneter - kun høykvalitets sponplater eller tredører laget av naturlig tre tåler slike belastninger.

hvordan koble fra neodymmagneter hjemme
hvordan koble fra neodymmagneter hjemme

Bruk av en giljotin av tre

Du kan skille neodymmagneter på en annen måte. En av magnetene skal plasseres i et passende hull i veggen. Den andre magneten flyttes med en lang spak til siden – på denne måten vil du kunne skille to sterke sjeldne jordartsmagneter. Denne metoden er relevant for små gjenstander, men hvis du trenger å løsne søkemagneter, vil ikke denne metoden fungere - det er ikke alltid mulig å finne et passende hull i veggene.

Bruk din egen innsats

En neodymmagnet med en kraft på 150 kg eller mer kan rives av metall eller en annen magnet uten verktøy - du trenger bare din egen styrke. Hvordan du kobler fra neodymmagneter hjemme eller andre steder uten verktøy er forklart nedenfor.

For å løse problemet må du installere magnetene på en flat overflate - det kan for eksempel være et bord. Det er viktig å plassere delene slik at koblingslinjen går langs kanten av bordet eller nattbordet. Bør betalesVær oppmerksom på ett punkt: en av magnetene skal ligge på overflaten, og den andre skal henge fra den.

For å koble fra med én hånd, hold en gjenstand som ligger på bordet, og klem fast det hengende elementet med den andre. Å bryte ned vil kreve maksimal innsats. Kraftvektoren er rettet vertik alt - kraften er rettet vinkelrett på bordets plan eller overflaten som magneten ligger på. Etter at det er mulig å løsne to sammenkoblede elementer, må ett av dem settes til side minst en meter fra det andre.

Slik kutter du neodymmagneter ved hjelp av menneskelige evner. Hvis det ikke fungerte første gang eller det ikke er nok styrke til å mislykkes, er det bedre å bruke en av metodene beskrevet ovenfor.

hvordan koble fra neodymmagneter hjemme
hvordan koble fra neodymmagneter hjemme

Hvis magneten festet seg til metalloverflaten

Noen ganger fester en kraftig neodymmagnet med sjeldne jordarter seg til forskjellige metalloverflater. Det kan være en inngangsdør, en kloakkluke, et karosseri. Hvis dette er en kraftig søkemagnet, må du gjøre mye innsats eller bruke improviserte verktøy for å koble fra. Hvordan koble fra neodymmagneter hjemme eller skrelle av en magnet fra en metalloverflate? Følgende metode er foreslått.

Hvis overflaten er jevn og glatt nok, så er det enkleste alternativet å flytte magneten til kanten av metallplaten. Hvis denne metoden ikke er effektiv, vil det være tryggere og mer pålitelig å bruke trekiler.

Anbefalt: