Beregning av rombelysning ved ulike metoder

Beregning av rombelysning ved ulike metoder
Beregning av rombelysning ved ulike metoder

Video: Beregning av rombelysning ved ulike metoder

Video: Beregning av rombelysning ved ulike metoder
Video: Скандальная Альбина_Рассказ_Слушать 2024, Kan
Anonim

En korrekt utført beregning av belysningen av et rom er nødvendig for å skape en passende atmosfære, som er designet for å gi de nødvendige forholdene for arbeid, hvile, underholdning, spising og så videre. Lyssystemer kan variere i kraft, type armaturer som brukes og farge på stråling. Alle disse faktorene kan påvirke humøret til en person som skal være og jobbe under disse forholdene. Derfor er beregningen av antall armaturer et av de viktigste trinnene for å skape et interiør.

beregning av rombelysning
beregning av rombelysning

Prosessen med å utvikle belysningssystemet inkluderer beregninger ikke bare for kunstige kilder, men også for naturlige. Beregningen av belysningen av arbeidsplassen innebærer utvikling av et kombinert belysningsskjema, fordi det er denne typen som vil bidra til å organisere de mest komfortable forholdene for å utføre arbeid som krever nøyaktighet. Et godt planlagt belysningsskjema (etter installasjonen) vil ikke skape kontrasterende skygger på arbeidsplassen.

Beregning av rombelysning er også med på å bestemme hvilke typer kunstige lyskilderbedre å bruke under visse forhold. Dette er nødvendig for den mest detaljerte planleggingen av fremtidige kostnader for interiørdesign. Valget skal gjøres fra glødelamper, gassutladning og LED-lamper.

Beregning av rombelysning utføres også for å beregne nødvendig effekt til armaturer når deres type, farge, mengde og plassering er designet. Eller tvert imot, å kjenne normene for belysning for et interiør med spesifikke funksjoner, vil det ikke være vanskelig å beregne hvor mange og hvilke strømlamper som trengs. Oftest står designeren overfor oppgaven til den første typen. Hvis alle beregningene er utført riktig, vil lysanlegget vise seg å være av høy kvalitet og økonomisk.

beregning av arbeidsplassbelysning
beregning av arbeidsplassbelysning

Når du beregner belysningen av et rom, kan du velge en av tre hovedmetoder. Du kan imidlertid bruke alle tre - for en kvalitativ sjekk og foredling av resultatene. Følgende beregnings alternativer brukes ofte:

  • metode for å beregne koeffisienten for nyttig lysfluks;
  • metode for å beregne spesifikk effekt;
  • poengmetode.

Den første metoden er best for å beregne belysningsstyrke i et rom med enkel design. Hvis det ikke er nivåforskjeller i interiøret og det kun kreves isolasjon av horisontale overflater med kilder av enhver type, vil denne metoden være mest praktisk.

beregning av antall inventar
beregning av antall inventar

Ganske ofte er det situasjoner når en bygning kreverbruk av armaturer som ikke er av typen direkte lys. I disse tilfellene utføres beregningen av belysningen av rommet på en kombinert måte.

Og for rom av en bestemt type, for eksempel trapper og korridorer, er det allerede etablerte standarder som beskriver nødvendig effekt og type inventar. I dette tilfellet er det ikke så nødvendig å beregne belysningen av rommet.

Anbefalt: