Slik fjerner du en blokkering i vasken: arbeidsrekkefølgen, profesjonelle verktøy og folkemetoder

Innholdsfortegnelse:

Slik fjerner du en blokkering i vasken: arbeidsrekkefølgen, profesjonelle verktøy og folkemetoder
Slik fjerner du en blokkering i vasken: arbeidsrekkefølgen, profesjonelle verktøy og folkemetoder

Video: Slik fjerner du en blokkering i vasken: arbeidsrekkefølgen, profesjonelle verktøy og folkemetoder

Video: Slik fjerner du en blokkering i vasken: arbeidsrekkefølgen, profesjonelle verktøy og folkemetoder
Video: Drain Cleaner and Clogged Remover for Bathroom, Kitchen & Toilet Tool 2024, April
Anonim

Det vil ikke være noen hemmelighet for noen at rørleggerarbeid i et boligområde trenger spesiell omsorg. Ellers kan det rett og slett forverres. Sikkert alle har møtt problemet med en tett vask. Dette er ganske naturlig, fordi under driften av rørleggerutstyr kommer forskjellige menneskelige avfallsprodukter kontinuerlig inn i det, og forhindrer den normale vannstrømmen. Stilt overfor dette ringer de fleste umiddelbart til rørleggeren. Imidlertid er hjelp fra en spesialist ikke nødvendig i det hele tatt, siden det er mange alternativer for å løse problemet. La oss se på hvordan du kan rydde opp i søppelet i vasken hjemme på ulike måter. Ved å følge instruksjonene kan du raskt og enkelt sette den tilbake i bruk.

Årsaker til tette rør

hvordan fjerne tette i vaskenuten stempel
hvordan fjerne tette i vaskenuten stempel

Dette aspektet bør vies spesiell oppmerksomhet. Før vi snakker om hvordan du fjerner en blokkering i vasken, la oss først forstå hvorfor den blir tilstoppet. Blant de vanligste årsakene er følgende:

  1. Danning av plakk på de indre veggene av røret, reduserer diameteren.
  2. Mat eller andre fremmedlegemer kommer inn i vasken.
  3. Mekanisk skade på kommunikasjon, som resulterer i forstyrrelse av det normale avløpet.
  4. Feil tiltvinkel ved installasjon av utstyr.

Uavhengig av årsaken til problemet, er løsningene de samme. Hver av dem vil bli diskutert i detalj nedenfor.

Rengjøringsmetoder

Så, hvordan rengjøre blokkeringen i vasken hjemme? Løsningen på problemet avhenger i stor grad av årsaken. Hvis utstyret ble installert feil, må alt gjøres om i samsvar med riktig vinkel. Hvis røret er tilstoppet, kan du rengjøre det på en av følgende måter:

  • mekanisk (med stempel eller rørleggerkabel);
  • brus og eddik;
  • husholdningskjemikalier;
  • hydraulisk pumpe;
  • folkemidler.

Hver metode er effektiv på sin måte, men har sine egne nyanser. La oss se nærmere på hver enkelt.

Forberedende stadium

Hva er han? Før du fortsetter med arbeidet, er det nødvendig å fjerne alle gjenstander som kan forstyrre under vasken. Fjern deretter filternettet og rengjør det. Gulvet skal dekkesunødvendige filler, fordi skittent vann med rusk kan renne ut av sifonen og oversvømme alt rundt. For å gjøre det lettere å takle blokkeringen er vasken forhåndsfylt med kokende vann. Det vil myke opp organiske formasjoner, og de vil være mye mer mottagelige for eliminering.

Rengjøring av blokkering i vasken med et stempel

hvordan fjerne tette i vasken
hvordan fjerne tette i vasken

Mange er interessert i spørsmålet om hvordan man raskt kan fjerne blokkeringen i vasken. Hvis det ikke er for gammelt, kan du prøve å rengjøre røret med et stempel. Hva er spesielt med denne metoden?

Prosedyren er som følger:

  1. Enheten påføres avløpshullet.
  2. Rhytmiske opp- og nedbevegelser er laget for å lage en slags vannhammer.
  3. Jo mer aktive bevegelsene er, desto mer rusk kommer det ut av røret.

Hovedsaken er å ikke la søpla gå tilbake. For å gjøre dette må du raskt installere et filternett. Hvis det ikke er der, bør hullet tettes med en kork og pumpes ut vann. Varigheten av prosedyren avhenger av graden av forurensning.

Rengjøring med rørleggerkabel

hvordan rense en blokkering i vasken med en kabel
hvordan rense en blokkering i vasken med en kabel

Hvordan fjerne blokkering i vasken uten stempel? En annen effektiv metode for mekanisk rengjøring er "kobra". Det er en elastisk stålkabel som er i stand til å bryte gjennom selv store trafikkorker.

Arbeidet utføres i henhold til følgende skjema:

  1. Kabelen trekkes gjennom avløpsrøret til det oppdages en blokkering. Som regel, ii de fleste tilfeller er det lokalisert i sifonen.
  2. Så snart du finner stedet for akkumulering av rusk, begynn å rotere "kobraen" med klokken.
  3. Hvis vannet begynner å renne norm alt, så er problemet løst. Men det er for tidlig å stoppe. Før rørleggerkabelen gjennom røret så langt lengden tillater det.
  4. Hvis alt ordnet seg, hell varmt vann med pulver i vasken.

Det er verdt å merke seg at å fjerne blokkeringen av vasken hjemme ved hjelp av "kobra" ikke vil fungere hvis den er for dyp. I dette tilfellet må du demontere sifonen og prøve å rense røret ytterligere med en kabel. Hvis du ikke ønsker å demontere rørene, kan du bruke en av metodene som vil bli beskrevet nedenfor.

Rengjøring med brus og eddik

hvordan rense en blokkering i vasken med natron
hvordan rense en blokkering i vasken med natron

Hvis du ikke har et stempel og en kobra, så er det greit. Det er én god måte å rense kloakkkommunikasjon ved hjelp av improviserte verktøy som er i alle hjem. Vet du hvordan du renser en blokkering i vasken med natron? Hvis ikke, følg bare instruksjonene nedenfor:

  1. Hell et glass vanlig natron i røret.
  2. Deretter helles like mye eddik.
  3. La vasken stå i 1 time for å la begge komponentene løse opp skitten.
  4. Skyll avløpet med kokende vann.

Denne metoden er god fordi den er trygg og miljøvennlig. I tillegg er begge komponentene, i motsetning til husholdningskjemikalier, veldig billige. Derformange mennesker er interessert i hvordan man kan rense en blokkering i vasken med eddik. Denne metoden vil imidlertid ikke være effektiv hvis matrester og andre fremmedlegemer har samlet seg i røret. Ved svært sterke blokkeringer bør det brukes spesielle industriprodukter. Hvilke som anses som de beste vil bli diskutert videre.

Tetting med husholdningskjemikalier

hvordan fjerne tette i vasken
hvordan fjerne tette i vasken

La oss se nærmere på dette aspektet. Hvordan kan du fjerne en blokkering i vasken hvis brus og eddik ikke hjalp? I dette tilfellet er det beste alternativet spesialiserte rengjøringsmidler. De er tilgjengelige i både flytende og pulverform. Eksperter anbefaler ikke bruk av tørre stoffer, da de er for konsentrerte og kan føre til rørskader. Gel-lignende er mer skånsomme og trygge for menneskers helse.

Alle midler er delt inn i to hovedgrupper - alkaliske og sure. Førstnevnte brukes til å eliminere flytende forurensninger, mens sistnevnte er i stand til å fullstendig oppløse selv faste materialer, inkludert metall. Men samtidig reduserer de levetiden til rørledningen betydelig, så de bør bare brukes som en siste utvei. Til dags dato er følgende kjemiske rengjøringsmidler mest etterspurt:

  1. "Krot" er et russiskprodusert rengjøringsmiddel som kombinerer god kvalitet og relativt lav pris. Fungerer godt på alle blokkeringer og eliminerer stank.
  2. "Tiret" - ifølge mange kvalifiserte rørleggere er dette verktøyet et av de beste påI dag. Den største fordelen er at den kan brukes med alle typer rør.
  3. "Mr. Muscle" er et universalrengjøringsmiddel som lar deg raskt fjerne små blokkeringer. I tillegg har den en deprimerende effekt på patogen mikroflora, og forhindrer spredning av den.

Hvordan rengjøre en blokkering i vasken med husholdningskjemikalier? Hvert verktøy har sine egne egenskaper, så du må først lese instruksjonene for dem.

Den generelle prosedyren er som følger:

  • Riktig mengde stoff helles i avløpshullet.
  • La vasken stå inne i 30-40 minutter.
  • Systemet spyles med varmt vann.

Mange rengjøringsmidler er giftige og bør håndteres med gummihansker.

Rengjøring med hydraulikkpumpe

Hvordan rengjøre blokkeringen i vasken, hvis ingen av metodene ovenfor hjalp? En av de moderne metodene for rengjøring av kloakksystemer er en hydraulisk pumpe. La oss se på hva som er spesielt med denne metoden. Pumpen skaper et trykk på ca. 300 atmosfærer i systemet, noe som gjør at plugger og forurensninger brytes og fjernes gjennom rør til offentlig avløp.

Det finnes to typer utstyr:

  1. Manual. Tanken fylles med vann, hvoretter tuten dokkes med dreneringshullet og pumpingen starter. Prosedyren utføres til vannet begynner å strømme norm alt gjennom rørene.
  2. Elektrisk. Slangen kobles til vannforsyningen, hvoretter kompressoren slås på, som utfører alt arbeidet for personen.jobb.

Det er verdt å merke seg at hydrauliske pumper er ganske dyre, så det er mer lurt å leie dem eller bestille systemrengjøring fra selskaper som spesialiserer seg på å tilby slike tjenester.

Rengjøringsmidler

fjerne tette vasker hjemme
fjerne tette vasker hjemme

Er det ikke mulig å kjøpe dyre husholdningskjemikalier, eller kan det ikke brukes på grunn av inkompatibilitet med rør? Ikke et problem, fordi du kan fjerne blokkeringen i vasken med folkemedisiner. En metode basert på bruk av natron og eddik er allerede beskrevet ovenfor. Men det finnes mange andre like effektive metoder. For eksempel, hvis vann ikke renner ut på grunn av akkumulering av organisk avfall eller fett, kan bords alt helles i røret. I løpet av noen timer vil det tære fullstendig på den resulterende blokkeringen, og du trenger bare å skylle rørene med varmt vann.

Noen hevder at aspirintabletter er gode til å rense rør. De kastes i avløpshullet, hvoretter et glass eddik helles. Etter denne prosedyren må imidlertid kloakksystemet kjøres bort med et sterkt vanntrykk. Denne metoden lar deg ikke bare eliminere selv sterke blokkeringer, men også bli kvitt den karakteristiske stanken.

Og den siste effektive måten er sitronsyre. Det er nødvendig å fortynne 40 gram krystallisert pulver i tre liter varmt vann og hell væsken i avløpshullet. Hvis huset ditt har plastrør, må du først avkjøle det litt.

Forebyggende tiltak

hvordan du raskt kan fjerne en blokkering i vasken
hvordan du raskt kan fjerne en blokkering i vasken

Spørsmålet ovenfor ble besvart i detalj om hvordan man renser en blokkering i vasken. Alle de beskrevne rengjøringsmetodene fungerer godt og lar deg raskt løse problemet. Imidlertid er det noen få generelle regler, takket være at du aldri vil ha rør tilstoppet. Disse inkluderer:

  1. Bruk vasken kun til det tiltenkte formålet, nemlig til oppvask. Ikke hell teblader eller matrester i den.
  2. Dekk avløpshullet med et filternett. Det vil forhindre at store og små rusk kommer inn i sifonen og røret.
  3. Etter at du har vasket oppvasken, la vannet stå på en stund for å vaske bort gjenværende fett og smuss fra veggene på sifonen.
  4. Skyll avløpet flere ganger i måneden med kokende vann og natron.

I tillegg til dette, hvis du planlegger en renovering, så bytt ut metallrørene med plastrør. De er mer praktiske og holdbare i bruk, og er heller ikke utsatt for korrosjon, så de vil tette seg mye sjeldnere.

Konklusjon

Som du kan se, er rengjøring av vasken mye enklere enn de fleste tror. Derfor, hvis du står overfor et lignende problem, bør du ikke umiddelbart ringe en rørlegger. Prøv å fjerne blokkeringen selv ved å bruke en av metodene beskrevet i denne artikkelen. I ekstreme tilfeller kan du demontere sifonen fullstendig og rengjøre den, fordi det er i den at søppel oftest samler seg på grunn av dens spesifikke design. Hvis ingenting hjelper, kan du henvende deg til fagfolk for å få hjelp. Men som praksis viser,mesteparten av tiden kommer det ikke til det.

Anbefalt: