Brannhemmende belegg. Brannhemmende belegg av trekonstruksjoner

Innholdsfortegnelse:

Brannhemmende belegg. Brannhemmende belegg av trekonstruksjoner
Brannhemmende belegg. Brannhemmende belegg av trekonstruksjoner

Video: Brannhemmende belegg. Brannhemmende belegg av trekonstruksjoner

Video: Brannhemmende belegg. Brannhemmende belegg av trekonstruksjoner
Video: Fire Retardant Coating For Wood - EFL1 Fireproof Paint Euro B Spec 2024, April
Anonim

Brannhemmende belegg er et spesielt materiale som er designet for å beskytte enhver struktur mot skadevirkningene av brann. Det brukes oftest i konstruksjon og industri (tungt, luftfart, skip). Du bør imidlertid forstå hva slags beskyttelsesmateriale er, hvordan de fungerer og hvordan de skal påføres.

Fordeler med presenterte belegg

brannhemmende belegg
brannhemmende belegg

Først av alt, la oss finne ut hvilke fordeler de har. Brannhemmende belegg har følgende fordeler:

1. Rimelig pris.

2. Effektiv beskyttelse av strukturelle overflater mot de negative effektene av høye temperaturer.

3. Mulighet for å bruke materialer til metall- eller treprodukter.

4. Valg av beskyttelse etter brukstype.

5. Ytterligere funksjoner til komposisjonene, for eksempel evnen til å beskytte strukturen mot forfall eller skade av insekter, sprekker, evnen til å endre fargen på den behandlede overflaten, noe som lar deg dekorere den i tillegg.

Beskytterens prinsipp

Så det brannhemmende belegget er veldig viktig for å opprettholde integriteten til strukturenunder en brann. Naturligvis skal det brukes når produktet allerede er klart for endelig etterbehandling. Under en brann er sammensetningen i stand til å forhindre at strukturen antennes i lang tid. Faktum er at det inneholder spesielle stoffer - flammehemmere - som ikke er mottakelig for forbrenning.

Når den beskyttede overflaten varmes opp, begynner de å virke. På denne måten kan byggherren gi en pålitelig barriere mot brannspredning i hele konstruksjonen og kjøpe tiden det tar før brannvesenet kommer frem.

varianter av slitebanematerialer

brannhemmende belegg av metallkonstruksjoner
brannhemmende belegg av metallkonstruksjoner

Brannhemmende belegg kan variere. Det finnes disse typer materialer:

1. Impregnering eller lakk. De kan påføres med en vanlig pensel eller rull. I tillegg brukes også en sprøytepistol til dette formålet. Oftest har de en flytende konsistens. Deres funksjon er at de brukes til å beskytte treet og kan utføre andre funksjoner. Så impregneringer bidrar til å opprettholde integriteten og strukturen til strukturen. Lakker gir en endring i deres dekorative egenskaper. I tillegg beskytter produktet overflaten mot rask antennelse.

2. Belegg. Deres funksjon er at de under interaksjon med høy temperatur er i stand til å danne en tykk beskyttende skjerm av ikke-brennbart skum. Under normale forhold er dette belegget nesten umerkelig og reflekterer varmen godt.

Hvor er stoffene presentert?

brannhemmende belegg for trestrukturer
brannhemmende belegg for trestrukturer

Slike belegg kan naturligvis ikke brukes over alt, selv om anvendelsesområdet er veldig bredt. For eksempel behandles tre oftest med slike lakker eller impregneringer. Du har allerede lest om fordelene med en slik finish ovenfor. I tillegg er slik behandling nødvendig i prosessen med å legge kommunikasjonskabler (elektriske). I tillegg til å være isolert, bør de males over med en spesiell flammehemmer.

Det produseres naturligvis et brannhemmende belegg for metallkonstruksjoner som brukes i bygging av boligbygg eller industribygg, og som også tåler periodisk oppvarming. For eksempel bør materialer som brukes i konstruksjon av flymotorer og ulike mekanismer behandles.

Interessant nok kan til og med hjemmemøbler, gardiner, tepper og daglige redskaper impregneres med flammehemmende middel. Dette bør naturligvis ta hensyn til hvor sikker den valgte komposisjonen er.

Funksjoner ved beskyttelse av trekonstruksjoner

treforedling
treforedling

Så treforedling er et av stadiene i byggingen av enhver bygning. Ellers kan materialene sprekke, bli skadet av insekter eller ta fyr raskt. For å forhindre slike problemer finnes det forskjellige brannhemmende impregneringer eller belegg. Dessuten kan de være både fargeløse og ha en nyanse. Dekorativ lakk med flammehemmende egenskaper kan brukes til bearbeiding av massivtre, kryssfiner og sponplater. Dessuten brukes verktøyet inneinnendørs og utendørs.

For behandling av trekonstruksjoner kan ikke bare flammehemmere brukes, men også konvensjonelle malinger som de er plassert i. For å mer pålitelig beskytte strukturen mot farlig oppvarming, anbefales det å bruke dype impregneringer som trenger inn i produktet.

Du kan behandle overflaten av strukturen med en børste eller spray. Den andre metoden anses som mer økonomisk og også effektiv. Lakk bør påføres i tørt vær slik at det tørker raskere. Vær oppmerksom på at overflaten må overmales flere ganger. Hvert etterfølgende strøk må imidlertid påføres minst 3-4 timer etter forrige behandling.

Brannhemmende belegg av trekonstruksjoner er ikke bare kostnadsbesparelser, fordi produktene kan vare mye lenger, men også tilliten til at du vil redde eiendommen din i tide, og kanskje livet i tilfelle brann.

Funksjoner ved behandling av metallprodukter

brannhemmende belegg for luftkanaler
brannhemmende belegg for luftkanaler

Det er vanskelig å klassifisere metallkonstruksjoner som brennbare, men under påvirkning av høy temperatur kan de smelte, deformeres og til og med brenne ut. Naturligvis, i dette tilfellet, er integriteten til hele bygningen i fare. Derfor må flammehemmere brukes for å beskytte strukturer laget av metall eller betong. De vil sikre umuligheten av overgang av åpen ild fra et rom til et annet og redusere risikoen for ødeleggelse av bygningen betydelig.

Oftest i slike tilfeller brukes vannbasert maling, som ved eksponering for høyetemperatur skummer og danner et slitesterkt ikke-brennbart skumlag. Den skal brukes både inne i bygningen og utenfor. Det skal bemerkes at et slikt produkt ikke er giftig og er obligatorisk for bruk i bygninger som har høy risiko for brann. I tillegg har disse væskene god vedheft.

Det er svært viktig å bruke et brannhemmende belegg for luftkanaler. Det er gjennom dette designet at en brann kan spre seg raskt. I dette tilfellet er det bedre å bruke et uorganisk termisk isolasjonsbelegg som ikke endrer utseendet eller egenskapene til kanalene.

Det er det. Vær forsiktig!

Anbefalt: