Dekorative dørlister - et alternativt erstatnings alternativ

Innholdsfortegnelse:

Dekorative dørlister - et alternativt erstatnings alternativ
Dekorative dørlister - et alternativt erstatnings alternativ

Video: Dekorative dørlister - et alternativt erstatnings alternativ

Video: Dekorative dørlister - et alternativt erstatnings alternativ
Video: Гомеопатия: бережное исцеление или безответственный обман? 2024, Kan
Anonim

Overlegget på inngangsdøren brukes til dekorativ etterbehandling av overflaten. Ulike alternativer for teksturert utførelse, en rekke farger og nyanser gjør det mulig for selv den mest krevende eier å velge et alternativ for seg selv.

Dørlister
Dørlister

Metalldører er som regel dekorert med overlegg. Dette er en enkel og praktisk måte å gi det ferdige produktet et presentabelt utseende og samtidig lukke alle ujevnheter og feil som har oppstått under produksjonsprosessen.

Requirements

Dørforinger må i tillegg til å være dekorative også ha tilstrekkelig mekanisk styrke, motstand mot ekstreme temperaturer og høy luftfuktighet. Det er bra hvis de i tillegg øker varme- og lydisolasjonen i rommet. Det ville vært flott om putene var holdbare og hadde en overkommelig rimelig pris. Det er ønskelig at de kan monteres uten involvering av tredjepartsspesialister og ikke krever spesielle pleie- og vedlikeholdskostnader.

MDF-brettoverlegg regnes som mestdet beste alternativet for å fullføre dørbladet. Dette materialet består av trefibre, passende bearbeidet og komprimert til ønsket tetthet. Behandlingen av den ytre overflaten med et laminat av ulike teksturer og nyanser eller fin trefiner skaper likhet med naturmateriale.

Heltre kan også brukes som dørkledning. Prisen på en slik finish vil være høyere, men inntrykket ved inngangen til boligen fra utseendet vil endre seg tilsvarende.

varianter

For øyeblikket kan du kjøpe ferdige dørforinger laget i henhold til standarddesign, eller bestille deres produksjon i spesialiserte verksteder.

Eiere som har evner og verktøy kan lage et dekorativt panel etter eget ønske av en solid MDF-plate med egne hender. Det kuttes etter ideen og bearbeides på en fresemaskin. Emner behandles på forskjellige måter: m alt, lakkert eller PVC-film.

Inngangsdørbeslag
Inngangsdørbeslag

Mulsjonen med håndskårne paneler vil koste en størrelsesorden dyrere. For denne finishen velges tykkere overlegg slik at den tredimensjonale utskjæringen ser ut i all sin prakt.

Et enda mer sofistikert etterbehandlings alternativ ville være installasjonen av et overliggende doble vinduer med et beskyttende åpent gitter. Dette arbeidet innebærer imidlertid å fjerne dørene fra hengslene.

Installasjon

Fastingen av standard dørlister krever ikke spesialutstyr. Denne prosessen kan imidlertid utføres med egne henderdet er fortsatt bedre å henvende seg til profesjonelle.

Hvis det er mulig å fjerne dørene fra hengslene og legge dem i horisontal posisjon for å montere overleggene, kan arbeidet gjøres raskere og bedre. I dette tilfellet kan overleggspanelene festes med flytende spiker. Før de påføres, renses overflaten for peeling-belegg og avfettes.

I horisontal posisjon er foringen på døren festet med selvskruende skruer. For å montere det indre panelet langs omkretsen av dørbladet, bores hull gjennom hele tykkelsen for å danne en skjult fordypning under skruehodet. Lengden er beregnet på en slik måte at det ikke er noen utgang fra spissen til frontflaten.

Pris for dører
Pris for dører

Ytterforet på metalldøren er festet til sidene med korte selvskruende skruer. Hattene deres er vanligvis lukket med en tettende gummipakning som beskytter mot trekk. For pålitelighet av festeforbindelser kan selvskruende skruer dupliseres med flytende spiker.

Care

Dekorativt overlegg på inngangsdøren, foret med PVC-film, trenger ikke spesiell pleie. Overflaten er smussavvisende.

Om nødvendig kan du vaske putene med et nøytr alt vaskemiddel som ikke inneholder slipemiddel og klor. For vask bruk flanell eller annet mykt materiale. Fettflekker fjernes med mildt såpevann.

Ikke bruk bensin, alkohol, aceton og andre typer løsemidler til rengjøring, samt materialer som er impregnert med disse stoffene. Bør brukes når det er muligspesialpleieprodukter for tilsvarende type belegg.

De fjerner ikke bare skitt godt og beskytter mot aggressive miljøer, men inneholder også tilsetningsstoffer som gir smak og glans til overflaten.

Forkrommede dørlister
Forkrommede dørlister

Overflatebeslag

Når du bruker dekorative MDF-plater til dekorasjon, bør du være forberedt på at håndtak, visningsøyne og eventuelt låser må skiftes.

Slips på dører, spesielt massive utskårne, har en betydelig tykkelse. Hvis de er installert på begge sider, vil den totale tykkelsen på dørbladet øke betydelig. Standardbeslag passer som regel ikke i dette tilfellet, de må skiftes, eller festeelementer i en annen størrelse må byttes ut.

Når du velger nye penner, bør du være oppmerksom på kvaliteten på materialet og kompatibiliteten til farger og nyanser. Krombelagte dørlister er godt beskyttet mot korrosjon og har en tendens til å passe de fleste overflater. Dører med slike beslag ser rike og estetisk tiltalende ut, og understreker stilen.

Anbefalt: