Lydabsorberende materiale - pålitelig beskyttelse for hjemmet ditt

Lydabsorberende materiale - pålitelig beskyttelse for hjemmet ditt
Lydabsorberende materiale - pålitelig beskyttelse for hjemmet ditt

Video: Lydabsorberende materiale - pålitelig beskyttelse for hjemmet ditt

Video: Lydabsorberende materiale - pålitelig beskyttelse for hjemmet ditt
Video: What material is the best for soundproofing? 2024, Kan
Anonim

Det moderne livet er fylt med ulike lyder. Dette er støyen fra biler som passerer langs gaten, og driften av husholdningsapparater, og alle slags aktiviteter til naboer, enten det er deres samtaler eller vanlige reparasjoner. Alle disse manifestasjonene kalles samlet husholdningsstøy, som forplanter seg i lydområdet fra 16 Hz til 20 000 Hz.

Lydabsorberende materiale
Lydabsorberende materiale

Støyforurensning er delt inn i to grupper:

1. Strukturell støy.

2. Luftbåren støy.

Deres hovedforskjell ligger i mediet for forplantning av vibrasjoner. I det første tilfellet er dette faste stoffer, og i det andre luft.

Siden slike akustiske effekter ikke bare kan være ubehagelige for oppfatningen, men også farlige for menneskers helse, må det sørges for tilstrekkelig lydisolering av rommet i oppholdsrom og andre steder der en person oppholder seg.

Et av de vanligste virkemidlene for beskyttelse mot støy er luft. Funksjonene og fordelene inkluderer det allestedsnærværendeplassering og høy penetrasjon.

Rom lydisolering
Rom lydisolering

Dermed representerer ulike konstruksjonselementer og byggematerialer som inneholder lukkede områder fylt med luft betinget en støyskjerm som har ganske gode beskyttelsesegenskaper. Tilstedeværelsen av lukkede luftsp alter i hulrommet til dører og vinduer vil på en pålitelig måte beskytte hjemmet ditt mot de negative effektene av støy fra gatelivet.

I sin tur gir lyddempende materiale en mulighet til å isolere rom med høyt støynivå fra tilstøtende områder. Slike fasiliteter inkluderer kinoer, shopping- og underholdningssentre, ulike sportsbygg og fasiliteter, samt kontorlokaler. Med riktig plassering og riktig installasjon av beskyttelseskonstruksjoner kan en betydelig reduksjon i kraften til reflekterte vibrasjoner og bølger oppnås, noe som vil redusere støtet eller helt eliminere overdreven støy.

Det lydabsorberende materialet må ha de nødvendige egenskapene og oppfylle strenge krav. Alt dette bestemmes av kvalitetsindikatorer, for eksempel verdien av lydabsorpsjon, hvis rekkevidde er fra 0 til 1.

Støyskjerm
Støyskjerm

Som konstruksjonspraksis viser, har materialene som er i stand til å passere luft, med åpne utvidede porer, den beste lydabsorpsjonskoeffisienten. Disse inkluderer glass og mineralull, ulike filtfyllstoffer osv.

Også,hvert lydabsorberende materiale skal oppfylle høye miljø- og brannsikkerhetskrav. Dette skyldes det faktum at slike stoffer ofte vil bli brukt til innvendig etterbehandling. Derfor må de ha egenskaper som brukervennlighet, holdbarhet, fuktmotstand og estetikk.

Derfor må lydabsorberende materiale brukes fullt ut selv ved de første konstruksjonsnivåene, isolere områder med høyt støynivå, samt gi lydisolering av lokaler fra ytre påvirkninger.

Anbefalt: