Golv-til-tak-vinduer – hva heter de og hvorfor er de så attraktive

Innholdsfortegnelse:

Golv-til-tak-vinduer – hva heter de og hvorfor er de så attraktive
Golv-til-tak-vinduer – hva heter de og hvorfor er de så attraktive

Video: Golv-til-tak-vinduer – hva heter de og hvorfor er de så attraktive

Video: Golv-til-tak-vinduer – hva heter de og hvorfor er de så attraktive
Video: EKSTREM STRYGEBRÆT SURFING - PRØVNING AF TRÆSURFBRÆD 2024, April
Anonim

Elsker du solskinn? Store helveggsvinduer, fra gulv til tak, er ditt valg. Panoramavinduet er et enormt skiftende bilde. De gjennomsiktige vinduene i et landsted, som ligger ved havet eller elvekysten, gir interiøret i lokalene en uforglemmelig effekt.

franske vinduer

Er du overrasket over skjønnheten i de praktfulle vinduene fra gulv til tak? Hva heter de? Moten for å installere store vinduer i huset oppsto i Frankrike. Det er derfor de kalles "franske" eller panoramavinduer. Denne typen vindusdesign er ideell for hjem med veranda, terrasse eller uteplass. I disse dager har leietaker ofte denne luksusmuligheten.

Vær oppmerksom på at du kan installere et "fransk" vindu i leiligheten hvis det er enten en loggia eller en balkong under den. Ikke glem at du først må få tillatelse til ombygging, fordi det vil kreve riving av en del av veggen ogdu må flytte varmeradiatoren til et annet sted.

Panoramaglass
Panoramaglass

Dette glasset ser veldig fint ut i et hjørnerom. Den største ulempen er at om vinteren trenger du ekstra oppvarming til hjemmet ditt.

Men utsikten fra vinduet er bare en av årsakene som påvirker valget av muligheten for å montere slike glass. Tross alt har dette alternativet med vinduer, sammen med synlige fordeler, betydelige ulemper som ikke er åpenbare ved første øyekast.

Benefits

Eierne av dyre leiligheter i prestisjefylte områder med en attraktiv panoramautsikt over byen eller arkitektoniske mesterverk fra vinduene installerer panoramavinduer for å opprettholde en viss status. Dette er også ment for å skape en original design av hele interiøret. Som du vet er utsikten fra vinduene i hver leilighet forskjellig.

I tillegg til å gi en vid panoramautsikt, slipper gulv-til-tak-vinduer, k alt "franske" vinduer, rikelig med sollys inn i rommet, noe som visuelt forstørrer plassen. Relevansen av tilstrekkelig belysning merkes spesielt i små leiligheter, der en balkong med panoramavinduer lar deg skape en festlig og munter stemning.

panorama dør
panorama dør

Når sollysnivået avtar om vinteren, vil gulv-til-tak-vinduer, som de kalles, panoramavinduer i vinterhager og drivhus hjelpe plantene til å føle seg komfortable.

Flaws

Selv med tanke på alle fordelene ovenfor med panoramavinduer,likevel er det en, men en veldig betydelig ulempe - kostnadene er veldig høye. Husker du hva gulv-til-tak-vinduer kalles? Panoramavinduer, og ofte er budsjettet høyere enn kostnadene for en leilighetsoverhaling. Det er grunner til dette:

  • Om sommeren skal glass tåle økt eksponering for sollys, og om vinteren for å forhindre varmetap. Selvfølgelig er tonet, reflekterende, speilglass eller glass som er i stand til å endre nivået av lysrefleksjon, gitt for panoramavinduer. I tillegg, for å sikre tilstrekkelig sikkerhet, installeres herdet, laminert eller forsterket glass i gulv-til-tak-vinduer. Hva kalles slike strukturer? Også "fransk".
  • I sterk frost kan glasset fryse. Dette kan være årsaken til is i stedet for god utsikt. Du kan løse dette problemet ved å installere vertikale panelvarmere på begge sider av vinduet.
  • For å unngå kondens på panoramavinduene på kjøkkenet bør de utstyres med en utvendig gitterkonvektor.
  • Høye panoramavinduer er ekstremt vanskelige å vedlikeholde alene, spesielt fra utsiden. Under drift må du med jevne mellomrom kontakte spesialistene til rengjøringsfirmaer.
Metall-plastprofil i panoramavinduer
Metall-plastprofil i panoramavinduer

Opsummerer alle de ovennevnte ulempene med gulv-til-tak helveggsvinduer, som installasjon av panoramavinduer, spesiell beskyttelse, tilleggsutstyr, innhenting av tillatelser og drift, gjør detganske kostbart. I tillegg, for å få en flott utsikt, fylle rommet med sol og understreke alle fordelene med interiøret, trenger du et passende designprosjekt som tar hensyn til både husets plassering og sollysets innfallsvinkel. Du må også betale spesialister for dette.

Typer panoramaglass

Tidligere ble det vurdert hvor og hvordan gulv-til-tak-vinduer monteres. Deres typer er delt inn i varme og kalde glass. Alt avhenger av materialene og glasstypene som brukes. I en kald er profilen metall, og det er ingen vindusramme. Rammeløse glass ser originale ut, gir rommet og fronten et lett og luftig utseende. Den brukes til å dekorere balkonger, loggiaer og verandaer.

Panoramavinduer i et landsted
Panoramavinduer i et landsted

Med varme glass er nivået av varmeisolasjon høyt. Den erstatter vellykket den isolerte veggen. Profilmaterialet kan være plast, aluminium eller tre. Gitt den nødvendige varmeisolasjonen kan du velge enkelt-, dobbelt- og trippelglass.

Anbefalt: