Hvordan bli kvitt hussopp: måter å bekjempe

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bli kvitt hussopp: måter å bekjempe
Hvordan bli kvitt hussopp: måter å bekjempe

Video: Hvordan bli kvitt hussopp: måter å bekjempe

Video: Hvordan bli kvitt hussopp: måter å bekjempe
Video: StickyTrap LIM Sticky Trap klegg og fl utefanger 2024, April
Anonim

Når man bygger et hus, legges det spesiell vekt på dets strukturelle pålitelighet, holdbarhet og komfort. For dette brukes høyfaste materialer, lag med isolasjon, isolasjon og vanntettingssystemer legges. Negative biologiske prosesser kan imidlertid også påvirke den tekniske tilstanden til et objekt. Den langsomme ødeleggelsen av strukturer, spesielt, provoserer en hussopp. Hvordan bli kvitt det? Det er forskjellige kampmetoder - fra spesialiserte midler til svært effektive folkemetoder. Valget av en spesifikk strategi for å eliminere slike ulykker bestemmes av omfanget av lesjonen og betingelsene for utviklingen av soppen. Men uansett må man forstå at det ikke bare er snakk om en ugunstig sanitær bakgrunn, men også om en direkte fare for husets tekniske og strukturelle grunnlag.

hussopp
hussopp

Hvilke typer sopp bør håndteres hjemme?

Spesialister identifiserer mange varianter av sopp som kan sette seg rett i huset. Dette er mugg, og tre og hvite mikroorganismer, som også kalles hussvamper og ødeleggernesebor. Og hver av disse soppene, i varierende grad, men har en skadelig effekt på både bygningskonstruksjoner og helsen til beboerne. For eksempel tresvampsprer seg resultatløst og kan med intensiv utvikling dekke store områder av bosetningsoverflaten. Som et resultat begynner de lagte brettene eller tømmerstokkene å råtne og blir ubrukelige. Derfor, selv i de tidlige stadiene av utviklingen, er det viktig å oppdage tilstedeværelsen av en hussopp. Bildet nedenfor viser et eksempel på den innledende fasen av dannelsen av denne mikroorganismen. Soppplukkeren gis ikke bare ut av stilker med små prikker, men også av bleke plaketter med spor av slim.

hvit hussopp
hvit hussopp

Nettsteder for utvikling av vanlige sopp

Det bør understrekes med en gang at denne typen sopp kan utvikle seg under ugunstige forhold. Det er den golde formen for reproduksjon som bestemmer denne egenskapen ved den. Likevel er det fortsatt visse faktorer som gjør at du kan etablere det optimale stedet for livet til en hussvamp. Først og fremst er det selvfølgelig trematriser. Soppen opptrer ofte på plater, bjelkekonstruksjoner og sponplater, og fra utsiden. Rommet skal ha lite lys og høy luftfuktighetskoeffisient. Det er bemerkelsesverdig at hussoppen elsker bartrær mer, selv om det er mange observasjoner av hvordan den utvikler seg i eikebygninger. Når det gjelder mållokalene, kan kjellere, loft med loft og bare underjordiske nisjer kalles de mest attraktive stedene for en slik sopp.

hussoppkamp
hussoppkamp

Primære kontrolltiltak

Først må du fysisk eliminere de berørte områdene. Siden utviklingen hovedsakelig skjer på overflater ogdypt inn i de tidlige stadiene av soppen trenger ikke inn, så kan du bruke metoden for slipende behandling. Først av alt blir myceliet avskåret, og basen skrapes av. For å gjøre dette kan du bruke kniver, spatler, metallbørster og andre verktøy med lignende design. Deretter utføres sliping av det berørte området. De primære metodene for å håndtere hussopp, som dannes på murstein og betongfundament, er noe annerledes. Den mest radikale måten er mekanisk demontering av en del av overflaten, hvis dette er mulig i prinsippet. For eksempel, når en sopp dukker opp på gipsen, blir den rett og slett slått ned. Hvis strukturen er monolittisk og er det bærende grunnlaget for huset, må du bruke den samme slipebehandlingen med grovkornet materiale. Deretter bør biologiske og desinfeksjonstiltak iverksettes umiddelbart.

Hjemmelagde løsninger for å eliminere soppen

hus sopp bilde
hus sopp bilde

Hvis vi snakker om et lite distribusjonsområde, så kan vi begrense oss til de enkleste blandingene og impregneringene som vil rense det berørte området. Disse inkluderer klorholdige preparater, sprøyter og aggressive vaskemidler. Deretter påføres et malingslag på overflaten. Dessuten må behandlingen i begge tilfeller også utføres med dekning av området upåvirket av soppen - med en omtrentlig radius på 30-50 cm, avhengig av lesjonens hovedskala. Men selv denne strategien vil være ineffektiv i tilfelle av tett bosetting av en allerede dannet familie. En mer fruktbar kamp mot hussopp utføres ved hjelp av potentkjemiske løsninger.

Med egne hender kan du tilberede en blanding basert på bords alt (ca. 1 kg) og borsyre (60 g). Disse to komponentene fortynnes i 5 liter kokende vann, hvoretter løsningen påføres målområdet med en børste eller svamp. I dette tilfellet rettes spesiell oppmerksomhet til sprekker og sprekker, der sammensetningen bokstavelig t alt må helles. Det anbefales også å bruke antracenolje for å ødelegge soppen som har trengt dypt inn i treverket.

Spesielle forberedelser

Det mest populære middelet for å eliminere uønskede prosesser med biologisk utvikling i huset er impregnering fra Neomid-linjen. Under dette merket produseres spesielle soppdrepende legemidler som er trygge for mennesker, men som effektivt eliminerer skadelige mikroorganismer. I de tidlige stadiene av utviklingen av uønsket flora kan du bruke Neomid 430-sammensetningen. Den er egnet for innendørs bearbeiding. Hvis lignende prosesser skjer utenfor, brukes Neomid 440. For å eliminere hussoppen, som lenge har slått seg ned og fortsetter å aktivt utvikle dekker nye områder, er det verdt å bruke den antiseptiske impregneringen Bioshield-2. Dette er en sammensetning av forbedret virkning, som gir en kompleks effekt på slike mikroorganismer. I ekstreme tilfeller kan en lignende effekt oppnås med hydrogenperoksid, eddik og noen av blekemiddelløsningene.

hussopp hvordan bli kvitt
hussopp hvordan bli kvitt

Metoder for å ødelegge hvit sopp

Dette er en av de mest vedvarende representantene for den betraktede gruppen av parasitter, som kampen mot bør utføres med spesiellemidler. Igjen bør du starte med mekanisk rengjøring av det berørte området. Deretter utføres fuging og sliping av det forbehandlede området. Deretter, ved hjelp av de samme midler for biologisk påvirkning, blir piceliaen til den hvite hussoppen ødelagt. Hvordan bli kvitt sporene, som til tross for antiseptisk behandling kan fortsette å utvikle seg over tid? I dette tilfellet vil spesiell desinfeksjon utført ved oppvarmingsmetoden hjelpe. Det anbefales å bruke en bygningshårføner som har en kraftig termisk effekt. I hovedsak oppnås tørking, noe som senker fuktighetskoeffisienten, noe som forhindrer gjentakelse av soppen.

Profesjonelt rom etterbehandling

måter å håndtere hussopp på
måter å håndtere hussopp på

Generelt sett bruker den profesjonelle tilnærmingen de samme bryteprinsippene, men på et høyere kvalitetsnivå. Dermed kan primærrengjøring utføres av kverner og manuelle maskiner, utstyrt med slipemidler med tilstrekkelig kornstørrelse. I stadiene av antiseptiske og biologiske effekter brukes soppdrepende løsninger, som utmerker seg med en kraftig kjemisk effekt. Når det gjelder det siste stadiet, blir hussoppen med alle sporer og spor til slutt eliminert av mikrobølgeutstyr, som varmer opp overflatene med mikrobølger ved en temperatur på omtrent 75 ºC. Hvor berettiget er appellen til slik bistand? Profesjonell behandling er gunstig både når det gjelder effektivitet når det gjelder ødeleggelse av soppen, og sikkerheten for økologien til selve rommet. Men kostnaden for en slik tjeneste er i gjennomsnitt 1,5-2 tusen rubler. for 1 m2. Tydeligvis hjemmelagetmidler vil være mye billigere.

Hvordan forebygge sopp?

Selvfølgelig, i stedet for å kaste bort tid og penger på å kjempe mot ulike typer fiender, er det selvfølgelig bedre å forhindre at de dukker opp på forhånd. Hva kreves for dette ved sopp? Først av alt bidrar dårlig ventilasjon til utviklingen. Derfor bør alle mørke og tette hjørner av huset være godt ventilert. Det samme tiltaket vil redusere fuktighetskoeffisienten, noe som er attraktivt for både tre- og hvithussopp, som kan dukke opp selv under badet på grunn av lokale lekkasjer. Det er også verdt å gjøre oppvarmingen av lokalene. Spesielt i kjelleren vil et effektivt forebyggende tiltak være periodisk bruk av termisk utstyr som minimerer forekomsten av fuktighet.

Konklusjon

hvit hussopp hvordan bli kvitt
hvit hussopp hvordan bli kvitt

I den biologiske beskyttelsen av huset er en integrert tilnærming alltid viktig. Eliminer en årsak, ikke glem den andre. Derfor, i tillegg til å skape et ugunstig miljø for utseendet til ondsinnede gjester, vil det ikke være overflødig å ta vare på kvaliteten på byggematerialene selv. Faktum er at hussoppen, selv under fuktighetsforhold, ikke vil utvikle seg på tremateriale som tidligere har gjennomgått spesiell behandling. Selv på byggestadiene anbefales det å dekke de samme tømmerstokkene og platene med spesielle forbindelser for biologisk beskyttelse. Dette er mindre sant for andre strukturer, men som praksis viser, er episenteret for spredningen av soppen nesten alltid tre.

Anbefalt: