Metoder for å behandle lokaler mot lopper

Innholdsfortegnelse:

Metoder for å behandle lokaler mot lopper
Metoder for å behandle lokaler mot lopper

Video: Metoder for å behandle lokaler mot lopper

Video: Metoder for å behandle lokaler mot lopper
Video: How to Prepare for Flea Treatment | Pro Pacific Pest Control 2024, April
Anonim

Loppebehandling er et must. Infeksjon av boliger med slike parasitter medfører en hel rekke ubehagelige konsekvenser for dyr og mennesker. Disse insektene lever av blod og er i stand til å infisere kroppen med patogener av alvorlige sykdommer. La oss finne ut hvordan du behandler et rom for lopper hjemme. Hvilke kjemiske og folkemessige rettsmidler er mest effektive for å utrydde slike skadedyr?

Hvorfor haster det å kvitte hjemmet for lopper?

loppebehandling
loppebehandling

Loppebehandling er nødvendig i utgangspunktet, siden slike parasitter forårsaker ubehag for kjæledyr. Med sin betydelige fordeling i leiligheten og mangel på mat kan de bite folk. Ved å livnære seg på blodet til innbyggerne i huset, er insekter i stand til å infisere dem med infeksjoner, helminths.

Lopper er bærere av så farlige sykdommer som salmonellose, hepatitt, tyfus, encefalitt. Disse sykdommene er ofte asymptomatiske i lang tid og oppdages først når kroppen har blitt betydelig skadet. Siden blodsugere kan provosere utviklingen av disse komplekse patologiene, er det viktig å behandle lokalene fra lopper i tide.

Måter for lopper å komme inn i bolig

behandling av lokaler fra lopper i St. Petersburg
behandling av lokaler fra lopper i St. Petersburg

Blodsugende parasitter kan komme inn i rommet på følgende måter:

  1. Sammen med kjæledyr fra gaten. Hvis inngangen eller fellesgangen sjelden blir rengjort, kan kjæledyret plukke opp lopper på slike steder.
  2. Om sommeren konsentrerer seg ofte blodsugerlarver i gresset. En person kan ta dem med til leiligheten på sko eller på klær.
  3. Den ideelle yngleplassen for husholdningslopper er kjellere med varmeledning. Her kan det observeres en høy konsentrasjon av skadedyr dersom bruksrommene ikke rengjøres regelmessig. Noen av dem er i stand til å migrere og bebo leiligheter ved å bevege seg gjennom ventilasjonsåpningene.

Som du kan se, kan loppebehandling i St. Petersburg og andre folkerike byer være nødvendig selv for de familiene som prøver å opprettholde perfekt orden i leiligheten. Det er ikke nødvendig å holde kjæledyr for små skadedyr for å komme inn i huset.

Hvor slår små blodsugere seg?

loppemiddel
loppemiddel

Ofte er lopper konsentrert på disse stedene:

  • Teppespor.
  • Polstrede møbler.
  • Plinths.
  • Rekker i gulvbordene.
  • Sengetøy.
  • Kjæledyrstrø.

Hva er tegn på infeksjon i leiligheten?

Kjæledyrs økte angst indikerer at loppebehandling snart kan være nødvendig. Når de er infisert med en overflod av blodsugende insekter, klør kjæledyr konstant, biter ut ullbiter. Tallrike kløende betennelser vises på kroppen til kjæledyr. Lignende manifestasjoner kan også dannes på kroppen til mennesker, spesielt små barn som har sart hud.

Du kan oppdage lopper ved å dekke gulvet med papir eller et stykke lyst tøy. Denne løsningen lar deg se små svarte prikker som beveger seg over gulvet.

Loppeutviklingssyklus

For at behandling av lokaler fra lopper skal gi resultat, er det nyttig å kjenne til utviklingssyklusen til blodsugende skadedyr. Slike insekter, i nærvær av gunstige forhold og fri tilgang til mat, legger egg med noen få ukers mellomrom. Snart klekkes larver fra dem, som går gjennom smelteprosessen. Da dannes det pupper, som er overgangsleddet til voksne, kjønnsmodne individer.

Folk som har tenkt å rense lokalene for lopper bør ta hensyn til flere punkter. Det er viktig å forstå at det er praktisk t alt ubrukelig å handle på klørne til små parasitter. Eggene til slike insekter er i stand til å forbli i flere måneder på bortgjemte steder, og venter på de mest gunstige forholdene for utvikling. I tillegg, for mat og aktiv vekst, krever larveneorganiske rester. Hovedleverandørene av mat til pupper er voksne, som etterlater avføring på overflatene, som inneholder halvfordøyd blod fra dyr eller mennesker.

Med det sagt kan loppebehandlinger være ineffektive hvis de ikke holdes rene. Foreløpig sanering av boliger kan bryte utviklingssyklusen av blodsugende insekter. Grundig rengjøring av leiligheten gjør det mulig å delvis utrydde egg og larver av lopper, og forhindrer dem i å modnes og forvandles til voksne. Utviklingshastigheten til larver fra clutch avhenger i stor grad av temperaturen i det omkringliggende rommet. Med økningen dukker unge lopper opp raskere.

Klargjøring av lokaler for desinfeksjon

butox 50 loppebehandling
butox 50 loppebehandling

Hva er forberedelsene til loppebehandling av en restaurant eller bolig? Først av alt bør du ty til en omfattende rengjøring av forurensede områder. Det er viktig å vaske møblene grundig, inkludert bord og stoler, sofaer, skap. Alle klær og sengetøy skal vaskes ved høy temperatur med pulver, deretter skylles med vaskesåpe. Hvis noen gjenstander ikke kan dyppes i vann, stryk eller damp dem.

Da må du støvsuge tepper og gulvbelegg. Ikke glem de forskjellige fordypningene, se inn i alle slags ledd, for det er på så bortgjemte steder at kolonier av voksne kan konsentrere seg.

Spesiell oppmerksomhet må vies til dyr. Kjæledyr anbefales å løses inn med spesielle preparater mot lopper, samt antiseptiske sjampoer. For å unngå re-infeksjon av kjæledyr med blodsugende parasitter, vil behandling av ull med luktende væsker som frastøter insekter hjelpe.

Hvis handlingene ovenfor ikke iverksettes, vil loppebehandlingen som brukes i lokalene sannsynligvis være ineffektiv. Mest sannsynlig vil små skadedyr igjen begynne å aktivt formere seg etter noen måneder og gjenopprette sine tidligere tall.

Deretter skal vi snakke om behandling av lokaler fra lopper med kjemiske preparater. Vi vil også fremheve effektive folkemedisiner som vil bidra til å forhindre spredning av blodsugende parasitter i huset.

Dichlorvos

neocidol for behandling av lokaler fra lopper
neocidol for behandling av lokaler fra lopper

En av de rimeligste, rimeligste og mest effektive midlene mot spredning av lopper i en leilighet er Dichlorvos. Samtidig er ulempen med dette alternativet behovet for å forlate lokalene for hele desinfeksjonsperioden. Ødeleggelsen av lopper når du velger den presenterte løsningen kan ta flere dager. I tillegg er Dichlorvos ikke det sikreste middelet for helsen til mennesker og kjæledyr. Innånding av de aktive stoffene kan forårsake forgiftning.

Ved bruk av "Dichlorvos" anbefales det å behandle alle overflater forsiktig. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot gulvlister, plass under møbler, veggskjøter, sprekker i ulike belegg. Det er nok å spraye produktet på nivåetikke mer enn halvannen meter fra gulvet. Tross alt setter lopper seg sjelden over.

Hvis mulig, spray en loppespray i felleskorridoren, på reposen, i ventilasjonsåpningene. Tross alt er det herfra at skadedyr oftest flytter og okkuperer nye habitater. En slik løsning vil skape en slags barriere som det vil være vanskelig for blodsugere å komme inn i leiligheten gjennom.

Entomozan

loppebehandling
loppebehandling

Medikamentet er et effektivt insektmiddel som gjør det mulig å utrydde blodsugende parasitter hos husdyr med høy effektivitet. Produktet har en spesifikk, ekstremt skarp lukt, utålelig for insekter.

"Entomozan" har en minimum toksisitetsindeks. Verktøyet kan brukes til å bli kvitt parasitter hos alle kjæledyr. Den eneste ulempen med stoffet er sannsynligheten for en rekke bivirkninger i form av kløe, oppkast, utslett på huden til dyret. Av denne grunn bør du lese bruksanvisningen nøye før du bruker stoffet.

Butox-50

Hvilke andre effektive loppebehandlingsprodukter kan brukes? "Butox-50" er en av de mest effektive midlene for massefordeling av små skadedyr i en leilighet. Du kan kjøpe den kjemiske sammensetningen på nesten alle apotek der veterinærpreparater distribueres.

For å forberede en løsning for destruksjon av lopper i lokalene, er det nok å ta ca.milliliter butox. Væsken må løses i en halv liter vann, som ikke skal inneholde klor. Fordi nevnte kjemikalier vil redusere effektiviteten til stoffet.

"Butox-50" lar deg utrydde små blodsugere på kort tid. Det må imidlertid tas i betraktning at produktet har en ganske kaustisk, spesifikk aroma. Derfor kan det hende at lokalene må forlates i løpet av desinfeksjonsperioden.

Neocidol

klargjøring av restaurantlokalene for loppebehandling
klargjøring av restaurantlokalene for loppebehandling

Passer for behandling av lokaler fra lopper "Neocidol". Legemidlet brukes vanligvis når det er nødvendig for behandling av parasittmidd hos storfe. Den kan imidlertid brukes med høy effektivitet i husholdningsdesinfeksjon.

"Neocidol" er en fargeløs oljeaktig væske med en behagelig, uuttrykt aroma. Det er ikke nødvendig å oppløse stoffet i vann. Det er nok å behandle med det alle slags overflater der det er høy konsentrasjon av lopper. De aktive stoffene i sammensetningen av produktet kan virke sterkt irriterende på vevet til levende vesener, inkludert insekter.

Kaliumpermanganat

Dør lopper etter å ha behandlet rom med kaliumpermanganat? Kaliumpermanganat er kjent for sine desinfiserende og desinfiserende egenskaper. Blant menneskene brukes stoffet ofte til å bekjempe skadedyr i grønnsakshager. Verktøyet kan imidlertid også bidra til å ødelegge larvene til blodsugende parasitter som er vanlige i leiligheten. Lopper vil bli utryddet som følge av oksidative prosesser somaktiveres når et stoff kommer i kontakt med overflater.

Det er verdt å merke seg at produktet må brukes med forsiktighet. Fordi interaksjonen av kaliumpermanganat med lett oksiderte stoffer, som sukkerkorn, kan føre til spontane branner.

Folkemidler

En av de mest effektive folkemetodene for å bekjempe spredning av lopper i lokalene er bruk av vanlig natron. Stoffet blandes i like proporsjoner med bords alt. Sammensetningen er spredt på stedene der skadedyr skal leve, forsiktig gnidd inn i polstringen til polstrede møbler og tepper. Etter en dag støvsuges overflatene og tørkes av med en fuktig klut.

Som praksis viser, er urtemidler ikke mindre effektive, som har en uutholdelig aroma for lopper. Blant disse kan infusjoner basert på mynte, eukalyptus, bitter malurt, reinfann nevnes.

Bruk av en blanding av ølgjær og hvitløk vil også bidra til utdrivelse av lopper fra lokalene. Men når du bruker denne løsningen, kan en ubehagelig, vedvarende lukt tvinge ikke bare blodsugende insekter, men også beboere til å forlate hjemmet.

Anbefalt: