Kabelvarme i gulv: hovedfordeler og ulemper

Innholdsfortegnelse:

Kabelvarme i gulv: hovedfordeler og ulemper
Kabelvarme i gulv: hovedfordeler og ulemper

Video: Kabelvarme i gulv: hovedfordeler og ulemper

Video: Kabelvarme i gulv: hovedfordeler og ulemper
Video: Дневник хранящий жуткие тайны. Переход. Джеральд Даррелл. Мистика. Ужасы 2024, April
Anonim

Kabelvarmegulv gir optimal oppvarming sammenlignet med elementer i sentraliserte varmesystemer. I sistnevnte tilfelle ledes den oppvarmede luften fra radiatorene av bekker til taket, hvoretter den faller ned i form av et slags trekk.

Elektrisk kabel varmt gulv skaper forhold der relativ kjølighet føles på hodenivå, og nærmere gulvet er temperaturen mye høyere, noe som anses som mer behagelig for en person. Under driften av systemet er luftstrømmene jevnt fordelt over de tilgjengelige områdene.

Hva er kabelgulvvarme?

kabel gulvvarme
kabel gulvvarme

Elektriske varmesystemer består av ledere, en varmeisolator, spesielle elektroniske blokker, ved hjelp av hvilke temperaturen reguleres. Under installasjonen dekkes den forberedte gulvflaten med en varmeisolator med et reflekterende lag oppover. Deretter legges et spesialisert monteringstape, på toppen av det legges en varmekabel. Hele strukturen helles med en avrettingsmasse med en tykkelse på 3 cm eller mer.

Administrert av kabelgulvvarme med termostat, som er installert i rommet i samsvar med kravene i vedlagt teknisk dokumentasjon. Temperatursensorer og direkte varmeledninger er koblet til dette elementet i systemet.

Benefits

gulvvarme elektrisk kabel
gulvvarme elektrisk kabel

Kabelvarme har følgende fordeler:

  1. Montering utføres i avrettingsmasse. Derfor tar ikke systemet opp ekstra ledig plass.
  2. Kabelvarme krever ikke vedlikehold under drift.
  3. Under drift av systemet er det ingen skadelig stråling, luften tørkes ikke.
  4. Koblet til en standard stikkontakt.
  5. Det er mulig å stille inn ønsket temperatur.
  6. Ingen fremmed støy.
  7. Systemet er godt beskyttet mot skade.
  8. Oppvarming skjer jevnt fra gulv til tak.

Flaws

Som alle andre systemer har kabelgulvet flere ulemper. Den viktigste kan betraktes som et økt forbruk av strøm. I tillegg, før du installerer oppvarming, må du sørge for at ledningene i huset tåler ekstra belastninger.

Til slutt

Installasjon av et system med kabelgulvvarme ser ut som et ekstremt lønnsomt tiltak på bakgrunn av driften av stasjonære varmeovner, konvektorer, varmevifter, standard varmeradiatorer. Siden varm luft stiger nedenfra, føler en person fullstendig komfort og hygge selv i det dårligste været.

Anbefalt: