Slik smelter du voks hjemme: enkle og raske måter

Innholdsfortegnelse:

Slik smelter du voks hjemme: enkle og raske måter
Slik smelter du voks hjemme: enkle og raske måter

Video: Slik smelter du voks hjemme: enkle og raske måter

Video: Slik smelter du voks hjemme: enkle og raske måter
Video: 15 КГ МИДИИ В ОГРОМНОЙ СКОВОРОДЕ‼️ Жена просит каждый день‼️ 2024, Kan
Anonim

Sammensetningen av bivoks, samt andre avfallsprodukter fra bier, er unik. Men for å få et rent produkt av høy kvalitet med riktig presentasjon og kvalitet, må du jobbe hardt.

De vanligste og rimeligste for hjemmebruk er følgende måter å få voks på:

  • Oppvarming i glasskrukker.
  • Omsmelting med vannbad.

I løpet av arbeidet, følg alle de teknologiske reglene nøye, de vil påvirke kvaliteten på resultatet.

Bivoks: fordeler, bruksområder

Voksmassen som produseres av bier er en blanding av essensielle og alkoholforbindelser av fettsyrer, som inneholder en liten mengde karbohydrater. Voks inneholder også mange forskjellige mineraler, vitaminer, naturlige smaker,karotenoider, fargestoffer. I tillegg til alle de nyttige og nødvendige komponentene inneholder stoffet også unødvendige ingredienser, siden mange skjell av larver, korn av propolis, mye pollen osv. kommer hit.

Sammensetningen av ren voks inkluderer omtrent to hundre og åttifem av de mest nyttige forbindelsene. Dette var grunnen til den bredeste anvendelsen på nesten alle områder av menneskelivet.

ferdig voks
ferdig voks

Praktisk t alt alle bransjer bruker voks:

  • Offisiell medisin.
  • Tradisjonelle healere.
  • Farmasøytiske selskaper.
  • Industry.
  • Kosmetologi.
  • Produsenter av husholdningskjemikalier osv.

Siden det ikke er vanskelig å smelte voks hjemme i det hele tatt, brukes den veldig ofte i hverdagen til å lage lys, salver.

Undersøkelsen av sammensetningen av dette unike stoffet fortsetter. Kanskje du finner noen andre nyttige egenskaper.

Slik smelter du voks riktig hjemme

Det finnes mange forskjellige metoder for å behandle voks hjemme, men hver av dem har sine egne finesser og viktige regler. Men i alle fall er det først nødvendig å bløtlegge råvarene med vann i løpet av dagen. Overholdelse av temperaturregimet på nivået førti grader er obligatorisk gjennom hele tiden. Vann erstattes med jevne mellomrom med ferskvann.

Så, hvordan smelte bivoks hjemme? Vurder to alternativer.

Den første er perfekt for råvarer med mye urenheter. Smelt voksen i et vannbadsom følger.

bruk av vannbad
bruk av vannbad

For å jobbe må du tilberede retter med høye vegger (aluminium eller rustfritt stål), for eksempel to panner. Stoffet som er lagret i tjuefire timer legges i den mindre, legges i den større med vann og varmes opp til den er helt smeltet. I denne tilstanden, kok i omtrent en halv time ved et lavt nivå av brann. Hvis det er gammel eller muggen voks, øker du oppvarmingstiden til to timer.

Deretter overføres den smeltede voksen til neste beholder, bindes med gasbind på toppen og filtreres, mens søppelet blir liggende på gasbindet. Det gjenstår å dekke oppvasken med en tykk klut og la stå i noen timer til. All voksen vil samle seg på overflaten, og vannet vil forbli under.

I kontakt med et annet metall får stoffet forskjellige nyanser. Denne regelen gjelder kobberredskaper, messing og jern. Kvaliteten på resultatet er også sterkt påvirket av temperaturen på vannet og rommet. Hvordan smelte voks hjemme riktig? For å få en fantastisk kvalitetsvoks som beholder alle sine verdifulle egenskaper, må rommet være varmt.

Smelting voks i en glasskrukke

Hvis du er heldig, og du blir eier av rene ferske råvarer, men i svært små mengder, så er det bedre å bruke den andre metoden.

For å komme i gang må du male alt stoffet. Deretter legges den i en glasskrukke og legges i en bolle, hvor en tredjedel er fylt med vann. De setter hele strukturen på en lav brann, gradvis oppvarming ogblande innholdet i glasset. Etter at råvaren er helt smeltet, helles den i en beholder for videre lagring.

smelter i en glasskrukke
smelter i en glasskrukke

Denne metoden er god for en liten mengde voksmasse. Det vil være vanskelig å bruke det til industrielle formål.

Fjerningsvoks

Dette unike stoffet er etterspurt i kosmetikkindustrien. Med tilsetning av voks tilberedes mange forskjellige hudmasker, renses for ansikt og kropp, det er en viktig ingrediens i kremer. Han inntar en spesiell plass i kampen mot uønsket «vegetasjon». For kvinner har dette problemet alltid vært hovedproblemet, kampen stopper ikke i dag.

Skjønnhetssalonger tilbyr et stort antall behandlinger som fjerner hårstrå. Men som regel er det veldig dyrt, og ikke alle har råd til en slik luksus. Men fortvil ikke, for hjemme kan du utføre hårfjerning ikke verre enn en salong! Denne prosedyren er universell, rimelig og passer for nesten alle damer. Den beste veien ut av situasjonen er å kjøpe film eller granulær voks i butikken.

Vanligvis utføres pakking av filmvoks i patroner eller i granulat helles i poser med 100 g.

granulert voks i en pose
granulert voks i en pose

Men den finnes også i tablettform, og ser også ut som fliser. Det spiller ingen rolle, siden alle skjemaer vil fungere fint for det tiltenkte formålet.

Det er tydelig at legemidler i granulat ser ut som små korn innelukket i polyetylenpakker eller krukker. Ved oppvarming smelter partiklene, størkner, danner en tynn film med plastisk tekstur. I salongene for oppvarming brukes spesielle vokssmeltere, som bringer massen til ønsket temperatur og opprettholder den gjennom hele prosedyren. Men her er hvordan du smelter voks hjemme uten å anskaffe en dyr enhet? Se nedenfor.

filmvoks

Elastisk tekstur som lar deg gjenta enhver ujevn kroppsavlastning, ga navnet til denne voksen. Ved påføring sitter stoffet veldig godt på hud og hår, herder og fjerner hår sammen med røttene.

Det er nettopp på grunn av dens elastiske egenskaper at den er mest effektiv i forhold til små områder på kroppen som har mange fordypninger og ujevnheter: armhulen og bikiniområdet. Men det er ikke begrenset til dette og brukes også på beina og armene.

Slik smelter du granulert voks hjemme

For riktig depilering må du forberede komposisjonen ordentlig.

Først, få vokspellets fra en spesialbutikk. Som regel er de pakket i krukker eller poser, de ser ut som små korn. På grunn av oppvarming smelter granulatene gradvis og blir til en plastmasse.

Voks i granulat produseres ikke i sin rene form, men med tilsetning av ulike komponenter:

  • furuharpiks;
  • gummitilsetningsstoffer;
  • parafin.

Det finnes også tillegg fra:

  • azulene - for anti-inflammatorisk effekt;
  • sinkoksid - smertestillende komponent;
  • klorofyll - for hudheling;
  • diverse oljer - for mykgjøring og hudpleie.

Hvordan smelte filmvoks hjemme kan du lese på instruksjonene som er vedlagt pakken. Vanligvis er det veldig enkelt: den nødvendige mengden granulat må helles i en ren tallerken og varmes opp med et vannbad til ønsket temperatur (omtrent 36-39 grader). Det er alt, du kan bruke det! Dette verktøyet er også bemerkelsesverdig ved at det er ganske vanskelig å bli brent med det.

forberedelse av sammensetning for depilering
forberedelse av sammensetning for depilering

Svært ofte tilsetter noen selskaper som produserer voks ulike smaker og fargestoffer for å gi den en behagelig aroma og farge. Ikke prøv å kjøpe et slikt produkt, jo færre tilsetningsstoffer og renere produktet er, jo mer ufarlig er det.

Anbefalt: