Hvordan lage varmt lim med egne hender

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lage varmt lim med egne hender
Hvordan lage varmt lim med egne hender

Video: Hvordan lage varmt lim med egne hender

Video: Hvordan lage varmt lim med egne hender
Video: Kitning af vinduer 2024, Kan
Anonim

Nylig dukket opp i hyllene til jernvareforretninger, og hot melt ble raskt populær blant nålkvinner og hjemmehåndverkere. På grunn av limingshastigheten og påføringsbredden er lim og varmepistol uovertruffen når det gjelder bekvemmelighet og rimelighet. Styrken til leddene på denne måten er selvfølgelig ikke den høyeste og omfanget begrenses av temperaturgrenser. Men med de daglige oppgavene med å lage forskjellige håndverk med egne hender, takler smeltelim med letthet og hastighet som tilfredsstiller de fleste forespørsler.

Sikkerhet

Først og fremst er det verdt å nevne sikkerhetstiltakene ved arbeid med varmt lim. Med egne hender følte mange husmødre faren for høye temperaturer på kjøkkenet og hjemme, så du må huske på sikkerhet.

gjør-det-selv varmt lim
gjør-det-selv varmt lim

Lim, som fester seg til huden, avgir en betydelig del av varmenikke bare under avkjøling, men også under herding. Derfor kan det forårsake brannskader mye dypere enn en varm stekepanne eller flis, hvorfra du kan trekke hånden vekk i tide, og få minimal skade. I tillegg bør du lese instruksjonene for enheten nøye og følge anbefalingene spesifisert av produsenten.

Voks i stedet for lim

Det er på tide å prøve enheten i aksjon. Selvfølgelig kan de limes, men det er mye mer interessant å finne en original bruk for den. Prinsippet for drift av pistolen er å varme materialet og smelte det til en flytende tilstand. Dette betyr at ethvert materiale med passende smeltepunkt kan brukes i pistolen. Så når de varmes opp på denne måten, blir voksstifter ikke bare en gel-lignende masse, som limrør, men en væske, som å drikke yoghurt.

Ved å bruke forskjellige farger og fantasi kan du få fargerike dråper på papp eller tykt papir, og drypper du fra en halv meters høyde får du klatter. Pistolen kan selvfølgelig bli skitten, og for å rengjøre den etter kunstneriske aktiviteter, bør du hoppe over litt fabrikklim, som vil vaske av voksen fra innsiden. Husk at voks er et ganske oljeaktig materiale, og ikke alle overflater på rad vil kunne holde det i lang tid. Den porøse strukturen til tre eller papp kan gi nok grep.

hvordan lage varmt lim med egne hender
hvordan lage varmt lim med egne hender

Vintage Wax Seals

På samme måte kan du varme opp voksen for å lage segl og avtrykk, for eksempel for å forsegle et gratulasjonsbreveller personlig melding. Ved å bruke mynter eller andre pregede metallgjenstander kan du til og med få en likhet med utdaterte voksforseglinger.

Et brev med et slikt segl vil ikke bare glede adressaten med sin originalitet, men vil også bringe litt intimitet og mystikk inn i korrespondansen. Å ja, voks er ganske skjørt, i motsetning til forseglingsvoks, så ikke stol på disse brevene per post, presenter dem personlig.

DIY varmt lim håndverk
DIY varmt lim håndverk

limdekorasjon

Gjør-det-selv gjennomsiktig eller farget smeltelim kan ikke bare gjøres om til en festemasse, men også til et dekorasjonselement. Enkle og uanstendige glassvaser, ferdig med et smeltemønster på utsiden, vil gnistre med nye farger og imponere gjestene dine som et origin alt verk av dine egne hender.

På samme måte kan du tegne tredimensjonale figurer og hele bilder på alle husholdningsbeholdere, esker og bare på papp under en ramme på veggen. Ikke hvilken som helst maling er egnet for fargelegging av fargeløst lim - akvarell eller gouache vil raskt bli slettet fra overflaten. Det er best å bruke akrylbasert maling eller, i et knipeknippe, neglelakk.

DIY hot lim håndverk er et flott tidsfordriv med barn, trener nøyaktighet, ansvar og kunstnerisk teft i dem. Det viktigste - ikke la barn være alene med enheten slått på eller bare oppvarmet.

Limfargeklassifisering

La oss ta oss av disse fargede pinnene. Det kan ikke være at produsenter bare tilfeldig har lagt til fargestoffer. Faktisk er det en anbef alt internasjonal merking, og her er hovedtypene av stenger for en termisk pistol:

  • Enkle gjennomskinnelige sylindriske pinner er den mest populære typen lim. Allsidig, anvendelig for en lang rekke overflater og materialer, egnet for nesten alle skjulte og åpne festemidler.
  • Fargede ugjennomsiktige stenger skiller seg fra universelle kun i farge. Det er fornuftig å kjøpe dem for de som er engasjert i håndverk, barn og blomsterhandlere. De lar deg maskere bindingsområdet under produktets generelle farge uten bruk av ekstra fargestoffer.
  • Svarte og grå klistremerker er designet for vanntetting av områder, og brukes også som elektrisk isolasjon. Materialets ikke-krympende og klebende egenskaper brukes til å tette vindusrammer og isolere strømførende deler av elektriske apparater.

  • Hvite ugjennomsiktige stenger brukes spesifikt til liming av metall og glass, bortsett fra selvfølgelig universallim m alt hvit, vær oppmerksom på emballasjen.
  • Gule eller stearinlys trefargede gjennomskinnelige pinner har bedre vedheft til den porøse strukturen til tre eller papp.
DIY varmt lim for radiatorer
DIY varmt lim for radiatorer

Uansett, ikke alle produsenter har ennå kommet til vanlige standarder, og det er nødvendig å sjekke de tekniske egenskapene til limet, med henvisning til emballasjen. Du kan også finne ut smeltepunktet til materialet og det omtrentlige temperaturområdet for bruken.

I elektriske apparater,ofte kreves materialer som tåler langvarig varme, i andre tilfeller kan en ikke-stiv plastfiksering, som silikon, være nødvendig, for eksempel ved fremstilling av håndverktøy. Du må også ta hensyn til egenskapene til enheten din for å jobbe med lim, slik at termopistolen har nok kraft til å smelte materialet under drift.

Gjør-det-selv-pistol

Markedet er nå oversvømmet med verktøy av ikke den beste kvaliteten, og varmepistoler er intet unntak. De går vanligvis i stykker på det mest uleilige tidspunktet, og du kan trenge en pålitelig enhet for å bruke det gjenværende smeltelimet.

Du kan raskt bygge en varmeovn som fungerer av et gammelt strykejern eller bruke en loddebolt, men her kan du støte på problemet med overoppheting av materialet. For en fast jobb vil håndverkere heller la seg inspirere av ideen om å lage en varm limpistol med egne hender.

Den nåværende strømregulatoren hjelper til med å kontrollere temperaturen

Først og fremst må vi lage en strømregulator, uansett hvilken varmeenhet vi bruker. Overoppheting av limmaterialet vil uunngåelig føre til kraftig flytende væske (som et resultat, spontan lekkasje fra pistolen) eller til og med utbrenning.

En regulator lages ved å koble en dimmer sekvensielt til en åpen krets, som en bryter, hvor den vil utføre ovennevnte funksjoner og justere effekten til den tilførte strømmen. Det vil være praktisk å lage et eget uttak med en regulator på et stykke treplate, det er sannsynlig at nåværende strømstyring også vil være nødvendig forandre apparater.

Kjelebasert limpistol

gjør-det-selv smeltelim alsil 5
gjør-det-selv smeltelim alsil 5

Nå kan vi være sikre på at kjelen ikke vil brenne uten vann, men bare varmes opp til ønsket temperatur. Det neste trinnet er å lage et komfortabelt håndtak slik at du ikke brenner deg på en oppvarmet enhet. Det rimeligste materialet for et håndtak er tre, men det er også redd for høye temperaturer, og du kan bruke teflontape som brukes i matlaging for å beskytte det.

Som en arbeidsbeholder for å smelte lim, må du lage et rør og en trakt av en boks, koble dem sammen slik at kantene på trakten dekker røret. Diameteren på arbeidsdigelen skal være slik at trakten er tett fastklemt av kjelens spole. Vi styrker i tillegg strukturen med kobbertråd og tester enheten på et passende stykke limstift. Mangelen på en matehendel, denne designen kompenserer for den utrolige " altetende", det vil si at verktøyet er egnet for alle typer smeltelim, uavhengig av smeltetemperaturen.

Hvis du går tom for lim

Tenk på situasjonen i revers, det er en ubrukelig termisk pistol uten passende klistremerker, og du må feste noe "her og nå." Vi utsetter det foreldreløse verktøyet til innkjøp av passende forbruksvarer for det og retter oppmerksomheten mot en annen, ikke mindre allsidig oppvarmingsenhet i bruk - en hårføner.

Selvfølgelig vil hårmodeller være upassende her, altså en profesjonell bygningshårføner som produserer høy lufttemperatur. Her kan devarm opp limet rett ved krysset. Selve limet ligger forresten bokstavelig t alt under føttene.

varmebestandig lim
varmebestandig lim

Vi tilbyr 2 vanligste alternativer for hvordan du lager smeltelim med egne hender:

  1. Oppskummet polypropylen eller polyetylen kan av og til finnes som emballasjemateriale, men som oftest finnes det i bygge- og etterbehandlingsarbeider som varme- og lydisolering. Forbindelsen er ikke så sterk som plastikk, ikke redd for støt og vibrasjoner.
  2. De velkjente plastflaskene som fyller søppelfyllingene på hele jorden egner seg også som limmateriale. Varm opp hele flasken med en hårføner ganske lenge, så det er bedre å kutte platen i ønsket størrelse på limestedet.

Begge alternativene er ustabile ved høye temperaturer, men vil fungere for de fleste jobber der vanlig smeltelim er tilstrekkelig. Dermed kaster du søppelet og får en praktisk t alt uuttømmelig tilførsel av lim.

Navneforvirring: elektrisk kretslim

For personer involvert i kretsløp har ordene "termisk lim" samme betydning som "smeltelim for kjøleribber". Det er veldig vanskelig å lage slikt materiale med egne hender, siden kjemiske reaksjoner brukes her, og ikke en endring i aggregeringstilstanden til et stoff under påvirkning av temperatur.

Det er umulig å sammenligne smeltelim for en pistol og smeltelim for LED, som er forskjellige i sammensetning og formål. Med egne hender er det mulig å lage den såk alte glyserinsementen frablylitharge og glyserin som varmeledende lag og lim på samme tid.

DIY varmt lim for LED
DIY varmt lim for LED

Det finnes også utprøvde industrielle alternativer for varmebestandige materialer for liming, som selvfølgelig er bedre å ha tilgjengelig enn å tilberede smeltelim med egne hender. "Alsil-5" og "Radial" er de mest kjente merkene blant spesialister. I tillegg produseres flere typer varmeledende gummi. Og nøyaktig hvordan varmebestandig lim brukes bør leses i bruksanvisningen.

Anbefalt: