Emaljerte kjøkkenfasader: egenskaper, fordeler, ulemper og beleggpleie

Innholdsfortegnelse:

Emaljerte kjøkkenfasader: egenskaper, fordeler, ulemper og beleggpleie
Emaljerte kjøkkenfasader: egenskaper, fordeler, ulemper og beleggpleie

Video: Emaljerte kjøkkenfasader: egenskaper, fordeler, ulemper og beleggpleie

Video: Emaljerte kjøkkenfasader: egenskaper, fordeler, ulemper og beleggpleie
Video: Is A Fitted Kitchen Really Necessary? 2024, Kan
Anonim

MDF-møbler blir mer og mer populære. Den spesielle fargeteknologien gjør den ikke bare original, men også praktisk. Emaljerte kjøkkenfasader ser utrolig vakre og imponerende ut. Dette belegget er motstandsdyktig mot fuktighet og temperaturendringer, som ofte skjer på kjøkkenet. Det er helt trygt for helsen til mennesker og kjæledyr. Artikkelen snakker om funksjonelle egenskaper og fordeler ved å kle kjøkkenmøbler med emalje.

gult kjøkken
gult kjøkken

Funksjoner

Emaljerte kjøkkenfasader er laget av MDF eller sponplater. Platebehandlingsteknologien ligner den som bilkarosserier er ferdige med. Først grunnes overflaten, og deretter påføres emaljen i flere lag.

Etter at malingen har tørket helt, slipes overflaten. Dette øker beleggets motstand mot ugunstige forhold, garanterer en jevn fargenyanse. Emaljerte kjøkkenfasader er blanke,matt, metallisk og kameleon.

Emaljerte kjøkkenfronter
Emaljerte kjøkkenfronter

Benefits

Emaljefasader har et spektakulært, attraktivt utseende. Belegget er UV-bestandig, så slike kjøkken kan utstyres i landsteder og solrike rom som vender mot sør. Emaljen blekner ikke og mister ikke lysstyrken og glansen.

Et bredt utvalg av farger som brukes i produksjon av kledning (det kan være monokromt og med komplekse mønstre eller mønstre) vil lette valget for en spesifikk stilistisk design av kjøkkenet. Det er mulig å bestille et hodesett i forskjellige former: rett, avrundet.

Emaljerte fasader er motstandsdyktige mot høye temperaturer og fuktige omgivelser. De har ingen kant, så de ser ut som de er helt dekket av emalje. Miljøvennligheten til emaljebelegg er et betydelig pluss når du velger kledning for kjøkkendesign.

Emaljerte fasader
Emaljerte fasader

Flaws

Emaljering av MDF-fasader har noen ulemper. Først av alt er det en høy kostnad, som skyldes kompleks produksjonsteknologi. De resterende ulempene med dette belegget er forbundet med feil i drift og vedlikehold.

Huste og sprukne møbler kan vises hvis de brukes uforsiktig, som da ikke kan restaureres. Fingeravtrykk, fettdråper og vann, striper kan forbli på slimhinnen. På en blank overflate er de spesielt synlige, så emaljebelegget krever regelmessig og grundig vedlikehold.

Omsorgfasade

For at overflaten på emaljefasader alltid skal se perfekt ut, er det nødvendig å rengjøre den regelmessig for spor av fett, matrester og vannflekker. Dette gjelder spesielt den blanke finishen, som viser alle problemområdene.

fargerikt kjøkken
fargerikt kjøkken

Ved rengjøring, bruk myke svamper og flytende vaskemidler. Ikke vask den emaljerte overflaten med harde børster og slipende produkter. En slik overflate blir lett riper, noe som resulterer i for tidlig slitasje.

Riper er ikke så merkbare på den matte finishen, men de anbefales ikke å rengjøres med aggressive kjemikalier. For å opprettholde renslighet på kjøkkenet er det nok å tørke av overflaten med en fuktig svamp umiddelbart etter matlaging og oppvask.

Fasader MDF emalje
Fasader MDF emalje

Emaljebeleggets levetid og pene utseende avhenger ikke bare av kvaliteten på kildematerialet og produsentens samvittighetsfulle arbeid, men også av forsiktig omsorg. For ryddige eiere blir kjøkkenmøbler liggende lenge som om de nettopp var hentet fra butikken.

Anbefalt: