LED-belysning til kjøkken

LED-belysning til kjøkken
LED-belysning til kjøkken

Video: LED-belysning til kjøkken

Video: LED-belysning til kjøkken
Video: DIY Under Cabinet Lighting - Full Walkthrough 2024, Kan
Anonim

Kunstig belysning spiller en stor rolle i livene våre. Det generelle lyset i rommet erstatter det virkelige lyset, ikke bare i mørket, men også på dagtid. Det skal være moderat lyst, diffust og jevnt fordelt.

belysning til kjøkkenet
belysning til kjøkkenet

Dette gjelder alle rom, inkludert kjøkken. Vanligvis er kjøkken små rom med en enkelt lampe i midten av taket. Og arbeidsområdene på kjøkkenet er plassert nær veggene. Og dette betyr at en person som lager mat eller vasker opp, blokkerer det generelle lyset for seg selv. Derfor er belysning for kjøkkenet, for dets arbeidsområder en viktig nødvendighet. I tillegg til arbeidsområder kan kjøkkenet ha et spisebord, som også trenger god belysning.

Hva skal være bakgrunnsbelysningen til kjøkkenet? For det første bør arbeidsområdene belyses sterkt nok med nøytr alt lys slik at den naturlige fargen på maten som tilberedes ikke blir forvrengt. For det andre, lamperplassert over spisebordet, er det lurt å velge de som kan justeres i høyden. For armaturer brukes glødelamper, lysrør og LED-lamper, som vanligvis er arrangert i flere stykker. Ofte kommer moderne kjøkkenmøbler med et innebygd belysningssystem. I tillegg har ventilatoren vanligvis innebygget belysning for arbeidsområdet til koketoppen.

LED belysning til kjøkkenet
LED belysning til kjøkkenet

I tillegg til det funksjonelle formålet kan belysning til kjøkkenet også spille en dekorativ rolle. Alle dekorative elementer av kjøkkenmøbler kan skille seg ut med lys. Den kan lyse opp glaserte og vanlige skap. Taket er ofte opplyst. Slik belysning for kjøkkenet kan erstatte sentrallampen og skape en spesiell dekorativ lapp i designet.

Vanligvis er LED-lamper eller langstrakte lysrør innebygd slik at bare lyset deres er synlig, men selve lampene er ikke synlige. Dette gir enda mer sjarm til belysningen av kjøkkenet. Du kan fremheve ikke bare taket, men også gulvet. Til disse formålene brukes holdbare LED-er eller keramiske fliser med innebygde LED-er, samt spotlights med tykke briller. Innebygd belysning er det mest foretrukne alternativet for å belyse kjøkkenet. Det roter ikke opp plassen, men forstørrer den til og med visuelt. For dette belysnings alternativet er kompakte LED-systemer mest egnet. I tillegg kan fargen på belysning med slike lamper endres, noe som lar deg lage forskjellige interiør alternativer. Derfor LED-belysning format blir mer vanlig.

For å skape et attraktivt interiør, brukes belysning til speil, malerier, fotografier. Den kan lages ved hjelp av ulike lyskilder. Det kan være glødelamper, og lysrør, samt neon- og LED-baklys. Det enkleste og mest økonomiske alternativet er LED-bakgrunnsbelysning.

belysning for speil
belysning for speil

Du kan lage den selv ved hjelp av LED-stripe, som produseres på selvklebende basis. Alt gjøres enkelt: et stykke tape av ønsket lengde kuttes av, en beskyttende film fjernes fra limoverflaten, og tapen limes til riktig sted. Den eneste ulempen er spenningen til den elektriske strømmen for driften av LED-stripen - 24V, men dette kan også løses ved å bruke riktig strømforsyning.

Ved hjelp av belysning laget med LED-stripe kan du bytte ut hvilke som helst lamper og skape et unikt design for ethvert rom.

Anbefalt: