Moderne design av peiser (bilde). romdesign med peis

Innholdsfortegnelse:

Moderne design av peiser (bilde). romdesign med peis
Moderne design av peiser (bilde). romdesign med peis

Video: Moderne design av peiser (bilde). romdesign med peis

Video: Moderne design av peiser (bilde). romdesign med peis
Video: SALA CHAWENG Koh Samui, Thailand【4K Tour & Review】OUTSTANDING 5-Star Resort 2024, April
Anonim

Den flammende ilden er fascinerende, du kan se på den i timevis. Delvis på grunn av dette skapte folk i gamle tider ildsteder. Hovedfunksjonen deres var selvfølgelig å varme opp hjemmet.

peis design
peis design

Det moderne mennesket har funnet på andre, mer økonomiske måter å varme opp på. Men peiser har ikke forsvunnet fra livene våre, tvert imot, de blir mer og mer populære hver dag. Sentralvarme varmer ganske vellykket kroppene våre, og peisen varmer sjelen vår. Denne uforlignelige flammedansen kaster oss ned i en atmosfære av mystikk.

Moderne peis – hvordan er det?

I disse dager er det mange peiser som utmerker seg ved moderne design. Før du tar et valg til fordel for en av dem, må du selv bestemme funksjonen den skal utføre i huset.

Hvis du trenger en peis for å varme opp rommet, så passer en ekte moderne modell bedre for deg, som varmes opp med ved og fyres opp for hånd, slik oldefedrene våre gjorde. Denne moderne peisdesignen ser naturlig og veldig naturlig ut.

De som ikke vil rote med ved, moderne elektriske peiser passer bedre. De er enkle å administrere, kvitte seg med overflødig rusk, men ogsåde ser annerledes ut.

Hvis en peis er nødvendig som et innredningselement, kan du trygt velge kunstige modeller, imitasjoner. I dette tilfellet er hovedvekten lagt på utformingen av peiser og den generelle stilen til rommet.

romdesign med peis
romdesign med peis

Når du velger en moderne enhet, er det nødvendig å ta hensyn til dens kombinasjon med interiøret i rommet. Som regel er slike modeller det sentrale elementet i interiøret, og derfor skaper de overraskende en spesiell atmosfære rundt dem. Derfor er det først og fremst nødvendig for dem å velge riktig sted, og først deretter lage et interiør.

Komfortable myke lenestoler og sofaer egner seg best for en "peis"-setting. Dette stedet vil bli en favoritt i familien din. Her kan du møte venner og slektninger og tilbringe en hyggelig kveld.

Når man designer et rom med peis, bør man ikke glemme sikkerheten. Før du kjøper dette utsøkte interiørelementet, studer den valgte modellen grundig, rådfør deg med eksperter. Peisen må være økonomisk, ha justerbar brennmodus (hvis du velger en elektrisk modell).

Peismateriale

Peisportaler må være laget av høykvalitets, slitesterke, og, viktigst av alt, materialer som er i harmoni med det omkringliggende interiøret. De mest populære:

  • granite;
  • betong;
  • keramikk;
  • sandstein;
  • marble;
  • onyx.

Noen ganger er design ganske enkelt m alt, dette letter vekten av modellen betydelig og er mer egnet for ikke for storerom og for de som foretrekker minimalisme i innredningen.

romdesign med peis
romdesign med peis

Typer peiser

Eksisterende modeller er delt inn i fire typer i henhold til deres plassering:

  1. Island.
  2. Angular.
  3. Innebygd.
  4. Wall.

I tillegg er de forskjellige i stilistisk design.

Moderne stil

Denne enheten er best egnet for steinhus. Utformingen av peiser av denne typen innebærer bruk av forskjellige overflater: glatte, grove, polerte.

Country Style

Denne peisen passer for et hus laget av ved eller tømmer. Utformingen av peiser i et hus (spesielt et landsted) fyller atmosfæren med antikken og mystikk. For å gjøre dette elementet i interiøret helt i samsvar med stilen, velg naturstein som etterbehandlingsmateriale. Selv om dekorative fliser også vil se bra ut.

engelsk stil

Peisene i denne stilen er mer som en liten brannkasse. Den har et strengt, men elegant utseende. Den vil elegant utfylle interiøret i stuen, biblioteket eller kontoret.

design av peis i hjemmet
design av peis i hjemmet

gresk stil

Det er mer hensiktsmessig å installere en slik peis i et privat hus. Designet er ikke helt vanlig for oss - det er åpent fra alle kanter. Samtidig kan det ikke bare bli et utsøkt element i interiøret, men også varme opp rommet godt. Facing av denne designen kan være hvilken som helst, men ikke la deg rive med - en haug med finish reduserer varmeoverføringen til peisen.

Hi-tech stil

Designet rom med en peis dekorert i denne stilen bør være uvanlig. Til denne utformingen brukes glass, stål, spesielle plasttyper.

Jeg må si at i dag har peiser blitt så populære at mange installerer dem selv på bad (selvfølgelig, hvis området tillater det).

Til tross for det store utvalget av ulike modeller av moderne peiser, kan alle velge det mest passende alternativet for seg selv, noe som vil glede seg over sin sjarmerende varme.

Peis i leiligheten

Det er absolutt ingenting som er bedre enn den klassiske peisen, som varmes opp av ved, men ingenting er oppfunnet. Men kan det monteres i en leilighet? Det viser seg at dette er veldig vanskelig, men mulig. For å gjøre dette er det nødvendig at huset har en fungerende ventilasjonskanal og skorstein. Da må du få tillatelse fra relevante myndigheter. Samtidig må du vite at en peis ikke kan installeres i den bærende veggen til leiligheten, men kun i skilleveggen.

Så kommer spørsmålet om å bygge en peis. Vi tviler sterkt på at du får lov til å bygge et brennkammer av stein, murstein eller støpejern. Problemet er vekten av en slik struktur - den overskrider betydelig den eksisterende normen for etasjer i bygninger med flere etasjer.

peisdesign i leiligheten
peisdesign i leiligheten

I tillegg vil røyken fra veden forurense ikke bare miljøet, men også leiligheten - husholdningen din vil raskt sette pris på den skarpe lukten. Hvor skal man lagre ved? Vi må også organisere en vedbod i leiligheten.

Det er godt mulig at hvis du tar hensyn til en gasspeis til en leilighet, så velger du den. Det viser seg at her dudu vil møte mange problemer med dokumenter. Å få dem til en gasspeis er noe enklere, men det er usannsynlig at Gorgaz-ansatte vil oppleve grenseløs glede av ditt foretak. Men uten deres viten er det umulig å sette i drift noen gassapparater.

Biopeis kan betraktes som et ideelt alternativ. Men dessverre er ikke alt så enkelt som det ser ut til. Den er selvfølgelig enkel å installere, upretensiøs i vedlikehold, men den er ganske dyr i drift, eller rettere sagt drivstoff, som vil kreve mye.

Dermed har vi kommet til det alternativet som passer best for en leilighet - dette er falske ildsteder.

Imitasjon av en peis i en leilighet

Dette alternativet har en rekke fordeler - det er ikke nødvendig å koordinere og ombygge leiligheten. Ikke glem at i dag er peisen oftest bare et dekorativt element i interiøret, vi tviler på at noen av leilighetseierne installerer den for oppvarming. I tillegg er disse peisene ganske rimelige og enkle å vedlikeholde.

peis i et privat husdesign
peis i et privat husdesign

Utformingen av peiser i leiligheten innebærer maksimal tilnærming av analogen til originalen. Slik sett kan en elektrisk peis være et ideelt alternativ. I det store og hele gir det oss alt vi trenger - dette er en imitasjon av en flamme, mer avanserte modeller imiterer ulmingen av kull og til og med deres knitring. Slike peiser produseres noen ganger innebygd i møbler. For eksempel er det hyller for bøker øverst, og det knitrer i bunnen.

Det enkleste alternativet er en falsk peis. Den er tilgjengelig for alle. Dette er en peisportal som prestererrent dekorativ funksjon. I dag kan du kjøpe en ferdig modell, eller du kan vise fantasien din og lage den med egne hender. Oftest brukes gips til fremstillingen. Du kan finere en slik peis med hvilket som helst materiale, men de mest populære er dekorative fliser eller mosaikk. Ikke glem å sette store stearinlys inne i ildstedet.

Peis i et privat hus

Utvilsomt har en stue i et privat hus store fordeler sammenlignet med samme rom som ligger i en typisk, standard byleilighet. For det første er dette selvsagt mer imponerende dimensjoner, som gjør det mulig å installere en ekte, fullverdig peis.

Utformingen av hallen med peis vil være veldig harmonisk med alle møbler. Men samtidig er det visse designregler som må overholdes for at peisen ikke skal bli en ekstra del av interiøret.

moderne peisdesign
moderne peisdesign

Når vi tenker på hvordan utformingen av en hall med peis skal være, kommer den klassiske engelske stilen umiddelbart til syne. Det er mest egnet for et slikt rom. Polstrede (eventuelt skinn) møbler, eller trukket med dyre tekstiler i myke, edle toner, lave bord med bøyde ben, utsøkte billedvev, bronse (eller kobber) lysestaker og lysekroner i antikk stil - dette er en utmerket kombinasjon med marmor eller annen naturstein foret peis.

Tilbehør kan plasseres på peisen - porselensfigurer, lysestaker.

Som du kan se, kan utformingen av peiser i et moderne hjem være heltdiverse. Det viktigste er at ethvert alternativ du velger passer inn i den generelle stilen til rommet.

Anbefalt: