Slik vasker du lim fra teip: typer overflater, bruk av improviserte midler, valg av husholdningskjemikalier, hemmeligheter og råd fra gode husmødre

Innholdsfortegnelse:

Slik vasker du lim fra teip: typer overflater, bruk av improviserte midler, valg av husholdningskjemikalier, hemmeligheter og råd fra gode husmødre
Slik vasker du lim fra teip: typer overflater, bruk av improviserte midler, valg av husholdningskjemikalier, hemmeligheter og råd fra gode husmødre

Video: Slik vasker du lim fra teip: typer overflater, bruk av improviserte midler, valg av husholdningskjemikalier, hemmeligheter og råd fra gode husmødre

Video: Slik vasker du lim fra teip: typer overflater, bruk av improviserte midler, valg av husholdningskjemikalier, hemmeligheter og råd fra gode husmødre
Video: The Quest for the Ultimate Glue Tape 2024, April
Anonim

Scotch tape er et uunnværlig verktøy i ulike livssituasjoner. Den brukes i reparasjoner, til å pakke ting i esker, og også til å reparere revne bøker. I tillegg til mange fordeler har tape ulemper. Den viktigste er de åpenbare sporene etter fjerning på forskjellige overflater. Mange lurer på hvordan man vasker limet fra teipen. Det etterlater en klebrig overflate som i stor grad ødelegger utseendet til møbler og andre ting. Merkene på glasset er spesielt merkbare.

Typer overflater som etterlater spor

Teip er nesten usynlig på overflaten til du fjerner den. Etter at den er fjernet, vises et grovt klebrig spor. Den forblir på nesten alle overflater. Spesielt merkbare flekker på møbler.

Hvordan fjerne lim fra dobbeltsidig tape?
Hvordan fjerne lim fra dobbeltsidig tape?

Plast erblank overflate, som etterlater et merkbart avtrykk. Det er ganske vanskelig å fjerne det. Til tross for at glassene er perfekt vasket, må spor av teip skrubbes fra dem i lang tid. Hvis den selvklebende tapen ble valgt dobbeltsidig, vil det være vanskeligere å fjerne den, spesielt fra bilen.

De vanligste rengjøringsmetodene for hjemmet

Før du begynner å rengjøre overflatene bør du finne ut hva slags lim som brukes til tapen. Det vanligste limet, som inkluderer akryl. Det er nødvendig å velge et verktøy som virker på akryl og ødelegger det. Du kan starte rengjøringsarbeidet med enkle verktøy for hånden:

  1. En uvanlig måte er å bruke en annen kassett. Et lite stykke tape tas, den klebrige siden festes til sporet, hvoretter det rives av med en skarp bevegelse. Det er nødvendig å gjenta denne prosedyren til sporet forsvinner helt.
  2. Olje takler slik forurensning godt. En liten mengde olje påføres svampen. Hun må gå gjennom det forurensede området og dra i noen minutter. Etter det er det nødvendig å vaske av den resulterende sammensetningen med vann og et rengjøringsmiddel. Vegetabilsk olje kan erstattes med eterisk olje. Denne metoden hjelper ikke bare å bli kvitt forurensning, men også å legge til en ny behagelig aroma til huset. Metoden er ypperlig for rengjøring av ulike overflater. De eneste unntakene er trebelegg og finer.
  3. På spørsmålet om hvordan man vasker limet fra teipen, kommer noen ganger et uventet svar. Et vanlig viskelær vil komme til unnsetning. Etter at du har gnidd stien, må du gå langsoverflate med en fuktig klut.
  4. Alkohol eller produkter basert på det brukes ofte, vodka brukes ofte til å rydde opp forurensninger. Hvis du har medisinsk alkohol for hånden, kan du tørke av vinduene med det, og slette sporet av den selvklebende tapen. Utmerket takler forurensning på glasset ammoniakk. Selv den tidgule plasten begynner å bli klar. Men det må huskes at alkohol ikke gjelder for alle belegg. Malingen tåler ikke denne rensemetoden, den begynner å sprekke.
  5. Et av de mest praktiske rengjøringsproduktene er en spesiell aerosol. Det sprayes på overflaten og får stå en stund, hvoretter de tørker forurensningsstedet med en fuktig klut. Det er viktig å lese instruksjonene for rengjøringsmiddelet før du starter arbeidet.
  6. Hvis du trenger å fjerne tape fra overflaten på bilens karosseri, kan du bruke bensin. Det vil også rense de klebrige restene på glasset. Fordelen med denne metoden er at bensin har en tendens til å fordampe raskt. For å gjøre dette er det bedre å velge en som allerede er rengjort.
  7. Hvis flekken fortsatt er fersk, vil såpevann gjøre susen. Denne metoden er egnet for klær.
  8. Noen bruker skurepulver. Disse verktøyene fjerner flekker med selvklebende tape fra overflaten av platen. Brukes ofte til å rengjøre kjøleskapet. Det er nødvendig å påføre pulveret på en fille, gå det over den flekkete overflaten og vaske det av etter en stund.
  9. Hvordan fjerne lim fra teip?
    Hvordan fjerne lim fra teip?

Hvordan fjerne gaffatape fra møbler

Scotch tape brukes ofte under et trekk. De er festetulike møbler, samt individuelle detaljer. Mange fikser dørene i leiligheten ved hjelp av dette verktøyet, hvoretter klebrige merker vises. Møbler blir lett skadet, så alle rengjørings alternativer må brukes svært forsiktig.

Ofte brukte rengjørings alternativer for møbler

Populære møbelflekkfjernere inkluderer:

  1. Olje. Den er egnet for møbler, hvis overflate er lakkert. Hvis overflaten er um alt treverk vil oljen trekke inn og etterlate en fet flekk. Det vil være vanskelig å rense slike gjenstridige flekker.
  2. Viskelær. God til rengjøring av tremøbler. Fordelen er muligheten for bruk på m alte overflater.
  3. Blant de uvanlige alternativene bør vi fremheve bruken av en hårføner på det innledende stadiet av rengjøring. Den flekkete overflaten varmer opp og er lettere å fjerne. Men denne metoden er ikke egnet for alle typer overflater.

Hvordan unngå tapeflekker

For å unngå utseendet til denne typen forurensning og ikke finne ut hvordan du skal vaske limet etter teipen, må du bruke andre festemidler. Et godt alternativ ville være å bruke maskeringstape. Det har lignende egenskaper som vanlig tape, men har visse fordeler over det. I produksjonen av dette materialet brukes andre komponenter av limoverflaten. Maskeringstapen etterlater ingen merker selv på lakkerte overflater. Den kan brukes til forskjellige ting og ikke vær redd for å ødelegge dem.

hvordan fjerne lim
hvordan fjerne lim

Hvordan tørke av klebrigplastmerker

Folk lurer ofte på hvordan man renser limet fra teipen fra plasten. Når flekken ennå ikke har rukket å trekke inn i overflaten, kan du ta en annen teip, feste den på forurensningen og skrelle den skarpt av. Denne bruken av tape kan ikke skade overflaten.

Det er mulig å rense det resterende limet med høy kvalitet, hvis du tilsetter litt brus i vannet. Konsistensen til den resulterende blandingen skal ligne tykk rømme. Den resulterende løsningen er jevnt fordelt på plastrammen. Etter fem minutter kan blandingen vaskes av med kaldt vann. Flekken skal være borte.

Noen ganger er det behov for å finne noe for å rense limet fra teipen fra glasset og rammen, som allerede har tørket opp. Til dette trenger du vodka. Svampen skal fuktes i en liten mengde av denne væsken og tørke av den tørkede flekken. Overflaten skylles deretter med vann. Stien bør forsvinne.

Fjern lim fra dobbeltsidig tape
Fjern lim fra dobbeltsidig tape

Hva gjør jeg hvis alle metoder mislykkes

Hvis du ikke finner den riktige løsningen, hvordan kan du rense limet av teipen? Du kan bruke folkemetoder. Mange som har dette problemet anbefaler å bruke tannkrem som rensemiddel. Pastaen påføres det forurensede området. Du må vente i 10 minutter og vaske den av med vann. Ikke kjøp pulver i fast form for rengjøring. Det ødelegger det øverste laget av overflater. Løsninger som inneholder syre i sammensetningen er også bedre å ikke bruke. De kan korrodere overflaten.

Hvilken er bedre å bruke for bil

Når folk er interessert i hvordan man renser limet fra teip medoverflater av bilen, er de ofte anbef alt oppvaskmiddel. Den er enkel å påføre og kan brukes på en rekke overflater.

Olje brukes fordi den ikke kan ødelegge de øverste malingslagene. En variant er mulig når den er oppvarmet og en kompress er laget på forurensningsstedet. Tørk deretter av overflaten med en våt klut. Det er lettere å rengjøre lim fra tape på en bil enn samme type merker på plastvinduer.

Hvordan fjerne dobbeltsidig tape?
Hvordan fjerne dobbeltsidig tape?

For bilglass har parafin eller bensin vært brukt lenge. Det er viktig å rengjøre glasset i tide. Smuss reduserer sikten for sjåføren og tiltrekker også ekstra støv til det klebrige området.

Hvordan håndtere spor av dobbeltsidig tape

Mange vet ikke hvordan de skal vaske limet fra dobbeltsidig tape fra forskjellige overflater. Spor av denne typen vil være vanskelig å fjerne fra overflaten. De må bløtgjøres først. Når du står overfor problemet med hvordan du rengjør limet fra maskeringstape, er det best å utforske alle mulige metoder for rengjøring. Etter det kan du velge riktig metode.

Hvordan vaske
Hvordan vaske

Når merkene er ferske, kan de enkelt fjernes med kommersielt tilgjengelige rengjøringsgeler. Hvis sporet allerede er gammelt, er "tungt artilleri" koblet til, for eksempel, for eksempel aceton eller medisinsk alkohol. Hvordan fjerne lim fra teip på plast? Folk som allerede har støtt på dette problemet, anbefales ikke å holde vodka-komprimerer på overflaten i lang tid. Fargen på produktet vil falme når det utsettes for alkohol.

Tips for rengjøring av tapemerker hjemme

Det er bedre å bruke myke svamper for å fjerne lim fra tape enn harde rivjern eller skraper. Ved å bruke myke materialer vil du ikke krenke overflatens integritet. For å få det beste resultatet, må du prøve forskjellige rengjøringsmetoder og stoppe ved den mest effektive. For ikke å bruke mye tid på å finne ut hvilket produkt som ikke passer for deg, kan du prøve å rense en liten del av forurensningen.

Hva er limet fra dobbeltsidig tape?
Hva er limet fra dobbeltsidig tape?

Noen foreslår å lage rengjøringsløsninger for husholdningsmøbler basert på alkohol og sitronsaft. En annen rengjøringsmetode for hjemmet er å bruke eplecidereddik. Den fortynnes med vann og det klebrige sporet fra båndet tørkes av.

Konklusjon

Så, vi fant ut hvordan vi skulle vaske limet fra teipen. Som du kan se, er det mange metoder. Alle velger det som passer best for seg selv. Men du må huske at ferske spor alltid er lettere å fjerne enn gamle, tørkede.

Anbefalt: