Konsolidert kostnadsoverslag for bygging

Konsolidert kostnadsoverslag for bygging
Konsolidert kostnadsoverslag for bygging

Video: Konsolidert kostnadsoverslag for bygging

Video: Konsolidert kostnadsoverslag for bygging
Video: Construction Cost Estimating - The Estimating Process 2024, Kan
Anonim

Kontanter som kreves for å lage byggeprodukter representerer byggekostnadene. For å beregne denne kostnaden utvikles spesielle dokumenter - konstruksjonsestimater, der den estimerte kostnaden beregnes. Estimatdokumentasjonen viser i detalj alle byggekostnadene. På grunnlag av den inngås en kontrakt.

Samstilling av byggeanslag skjer, kan man si, i 3 trinn:

  1. Utarbeidelse av lokale estimater.
  2. Samling av objektestimat.
  3. Konsolidert kostnadsestimat for bygging.

Lok alt estimat er det originale estimatdokumentet, som gir kostnadsoverslag for en bestemt type arbeid. Basert på denne typen dokumenter dannes som et resultat et konsolidert estimat. For å kompilere dette forretningsdokumentet brukes de såk alte TER-ene (territoriale enhetspriser), samt estimerte standarder (forstørret), som lar deg beregne alt så nøyaktig som mulig i en bestemt byggeregion.

Lokale estimater kan kompileres ved hjelp av to forskjellige metoder: ressurs og basisindeks. Bruk av ressursenmetoden beregnes byggekostnaden til løpende priser. I basisindekstilnærmingen skjer beregningen av kostnaden på grunn av spesialutviklede indekser opprettet for å omberegne den estimerte kostnaden fra basis til gjeldende priser. Indeksene endres hvert år, så kostnaden beregnes så nøyaktig som mulig.

oppsummerende anslag
oppsummerende anslag

Objektive estimater består av lokale estimater gruppert etter følgende arbeider og kostnader:

• byggearbeid;

• montering;

• utstyr, møbler, inventar;

• Andre verk.

Beregningen av objektestimatet gjøres ved å summere lokale priser i løpende eller grunnpriser og er satt sammen for hele objektet. For beregningen brukes aggregerte standarder og indikatorer for analoge objekter i verditermer. Kontraktspriser for objektet dannes på grunnlag av denne typen dokumentasjon.

oppsummerende anslag over byggekostnadene
oppsummerende anslag over byggekostnadene

Konsolidert kostnadsoverslag er et dokument som fastsetter estimert byggekostnad for alle objekter som inngår i prosjektet. På bakgrunn av den tas det en beslutning om å finansiere byggingen.

Summeringsestimatberegningen bestemmer effektiviteten til den vurderte designløsningen. Når du beregner kostnadene for boliger og sivile eller industrielle konstruksjoner, er den delt inn i kapitler, på slutten av disse, fra den åttende, er de totale beløpene for beregningen gitt. Data gruppert etter det samme verket legges inn i det fra alle objektestimater.

utarbeide byggeoverslag
utarbeide byggeoverslag

Du bør også være oppmerksom på at det konsoliderte kostnadsoverslag skal utarbeides for bygget som helhet, uavhengig av antall entreprenører som er involvert. Det er vedlagt et forklarende notat med all informasjon om konstruksjonen: hvor den skal finne sted, standardene som er vedtatt for utarbeidelse av dokumentasjon, forventet fortjeneste.

Utarbeidelsen av alle disse dokumentene kan utføres både på papir (håndskrevet) og i elektronisk form (i Excel eller spesielle programvareprodukter). For eksempel er Grand Estimate eller Estimate Wizard en verdig løsning.

Estimert dokumentasjon skal utarbeides på forskriftsmessig måte, uavhengig av hvordan bygging utføres - kontraktsmessig eller på økonomisk måte.

Anbefalt: