Veggbekledning: materialer og deres egenskaper

Veggbekledning: materialer og deres egenskaper
Veggbekledning: materialer og deres egenskaper

Video: Veggbekledning: materialer og deres egenskaper

Video: Veggbekledning: materialer og deres egenskaper
Video: What Is Cladding And Types Of Cladding? 2024, Kan
Anonim

Veggkledning er siste fase av byggearbeidet. Denne prosessen kan kalles kunstnerisk, fordi det er den dekorative kledningen som gir bygningen eller fasaden et attraktivt utseende, skaper ansiktet, bestemmer stemningen i bygningen.

Facingarbeid kan være eksternt eller internt. Valget av etterbehandlingsmateriale og teknologien for feste avhenger av typen.

Veggbekledning
Veggbekledning

Utvendig veggkledning har i tillegg til sin dekorative funksjon også en beskyttende funksjon. Det er hun som beskytter huset mot nedbør, vind, atmosfæriske påvirkninger. Det er hun som først og fremst holder på varmen, tar på seg funksjonen som en lydisolator.

Når du velger et overflatemateriale for utsiden av et hus, må du ta hensyn til hovedegenskapene.

Dekorativ gips. Den raskeste, enkleste og mest moderne måten å fullføre fasader på. Veggbekledning med slik gips er slitesterk. I tillegg, med dens hjelp, kan du gi veggene ethvert utseende du vil: gjøre dem ensfarget eller flerfarget, dekorere med blonder,fantastiske mønstre eller andre mønstre. Antall gipsfarger er ubegrenset, og derfor er antallet fargeløsninger for boliginnredning ubegrenset.

Keramiske fliser. Det påføres vanligvis sammen med gips. Det er mulig å kle vegger med keramiske fliser fra topp til bunn, men oftere skiller de en fasade, dørbuer, vindusåpninger eller en veranda. Keramiske fliser kan også brukes på gulv og vegger i bad, gang, kjøkken. Den er kjemisk inert, tåler lett enhver eksponering for atmosfæren eller kjemikalier, antennes ikke og er lett å rengjøre. Variasjonen av fliser som er tilgjengelig på markedet lar deg realisere enhver kunstnerisk løsning til den mest beskjedne kostnaden.

Naturstein. Veggbekledning med villstein vil utvilsomt gi huset status og soliditet. Steinen er praktisk t alt evig. Det er imidlertid mye dyrere enn kunstige materialer. I tillegg krever tung naturstein et forsterket fundament, kutting er ikke billig. Derfor er veggkledning med slikt materiale ganske dyrt.

Veggbekledning med keramiske fliser
Veggbekledning med keramiske fliser

Kunststein. Den har alle egenskapene til naturlig, men er mye lettere i vekt og billigere i pris. Vanligvis har kunststeinsplater strenge geometriske former, så det tar mye kortere tid å jobbe mot fronten. I tillegg, hvis ett fragment er skadet, kan det enkelt erstattes uten å forstyrre mønsteret på veggen.

Naturlig tre. Brukes både til utendørs oginnvendig fôr. Dette er den dyreste og mest tidkrevende prosessen. Kun godt tørkede plater egner seg for kledning. De er ikke festet til selve veggen, men til en spesialkonstruert ramme. Det antas at naturlig trekledning er bra for helsen, fordi den ikke avgir skadelige stoffer, men tvert imot skaper et sunt mikroklima i huset, og bringer det nærmere naturen.

Utvendig veggkledning
Utvendig veggkledning

Det stemmer, men… For at treverket ikke skal forringes av fuktighet, slik at det ikke starter skadedyr i det, og ytterveggbekledningen ikke blir mørkere av tid og atmosfæriske påvirkninger, må treet gjennomgå en rekke spesialbehandlinger.

Den må impregneres med flammehemmere, blekemiddel, antiseptika.

Alle disse forbindelsene reduserer de nyttige egenskapene til tre i stor grad.

Anbefalt: