Hva er flytende hud? Vi reparerer produkter laget av ekte skinn med egne hender

Innholdsfortegnelse:

Hva er flytende hud? Vi reparerer produkter laget av ekte skinn med egne hender
Hva er flytende hud? Vi reparerer produkter laget av ekte skinn med egne hender

Video: Hva er flytende hud? Vi reparerer produkter laget av ekte skinn med egne hender

Video: Hva er flytende hud? Vi reparerer produkter laget av ekte skinn med egne hender
Video: Wonderful Making Process of Pure Leather from Salted Cow Hides | How Skin Leather Made 2024, Kan
Anonim

Skinnvarer: sko, vesker, vesker, regnfrakker, hansker - er i garderoben til nesten alle mennesker. Dette tradisjonelle materialet har blitt brukt av mennesker i århundrer. I prosessen med å bære en gjenstand, kan det oppstå en ripe eller slitasje. Hvordan gjenopprette nyheten, det tidligere utseendet til en ting, reparere skaden slik at den ikke er iøynefallende? Midlet som testes er flytende hud. Men først, om kvalitetene til selve materialet.

flytende hud
flytende hud

Funksjoner av ekte skinn

Mennesket har brukt dette unike naturmaterialet i mange århundrer. Til tross for påliteligheten, må produktene behandles med ekstrem forsiktighet. Følgende er handlinger som er uønskede under drift:

  • utsatt for mekanisk påkjenning, da dette medfører tap av den opprinnelige formen og utseendet;
  • gjennomvåting og vridning - dette vil føre til deformasjon og herding;
  • fremskynde tørkingen nær varmeovner, strykejern, føne;
  • Langtidsoppbevaring i solen.

Frainteraksjoner med aggressive kjemikalier, flekker og hvitaktige flekker vises på skinnting, fargeendringer.

håndlaget flytende hud
håndlaget flytende hud

Flere folkemetoder for å gjenopprette overflatelaget

I noen tilfeller er det nødvendig å eliminere konsekvensene av utilsiktet skade (riper, små kutt) på overflaten av skinnproduktet. For å løse slike problemer uavhengig, er det flere velprøvde verktøy, inkludert den såk alte flytende huden. Med egne hender kan du ganske anstendig reparere nedslåtte sokker på støvler eller en ripe på en jakke.

Reparasjonsmetoden avhenger i stor grad av hardheten, kvaliteten, tykkelsen på underlaget, samt skadens art. Vanlige skrubbsår overmales enkelt med nitromaling fra sprayboks. Det viktigste her er å velge riktig farge og forsiktig, i et tynt lag, spray sammensetningen over utslitte steder. Full maling av produktet anbefales utført i et spesialverksted.

Hjemmelaget flytende skinn vil bidra til å lukke opp en tynn ripe. Med egne hender dryppes litt aceton på baksiden av produktet eller et stykke av samme hud med en pipette. Skrap umiddelbart av den oppløste malingen med en liten slikkepott og dekk skåret forsiktig med den. Denne metoden har lenge vært kjent for skomakere og restauratører av shagreen-produkter. Ulempen er at den bare er egnet for restaurering av mindre, små skader. Den eneste måten å bli kvitt gjennomgående kutt er med en mer komplisert prosedyre ved bruk av spesielle lim og underlag.

gjør-det-selv reparasjon av flytende skinnsko
gjør-det-selv reparasjon av flytende skinnsko

Gjør-det-selv flytende hud

Hvilket løsemiddel bør jeg bruke for å få det riktige produktet selv? Kommersielt tilgjengelige profesjonelle formuleringer er laget på grunnlag av alkohol, vann og polymerfargestoffer. Blandingen absorberes lett og fyller de skadede områdene av produktet.

Det er ekstremt vanskelig å få nøyaktig samme sammensetning uten et kjemisk laboratorium. Imidlertid kan akrylkunstmaling av passende farge brukes i stedet. Det er viktig å huske at flytende hud ikke er et lim. Stoffet maler og dekorerer mindre feil på produktet, og fyller det skadede området. Om nødvendig, etter tørking, kan du påføre et andre lag av blandingen.

Flytende hud brukes i forskjellige tilfeller:

  • gjør-det-selv-skoreparasjon (avslåtte tær, oppskrapte hæler) kan utføres av alle;
  • for møbelrestaurering (kattriper);
  • for det formål å gjenopprette vesker og hansker (kutt eller riper);
  • ved forsegling av nålehull;
  • for å maskere andre mindre irritasjonsmomenter.
gjør-det-selv flytende hud hva slags løsemiddel
gjør-det-selv flytende hud hva slags løsemiddel

Få en reliefftekstur på tynn lycra

Ikke bare flytende skinn brukes til å ta vare på skinnprodukter. De bruker spesielle kitt, sprøyter og kitt med egne hender. En av egenskapene til alle disse produktene er at de kun kan brukes på en jevn overflate.

For å gjenopprette teksturert ansiktsbehandlingsidene pre-lage et mønster mønster. En vanlig papirserviett med en liten mengde av et stoff påføres på det uskadede området av produktet. Den resulterende sjablongen med trykt relieff fjernes i flere timer for å tørke helt. Når du arbeider med restaureringen, presses malen mot skaden i noen sekunder umiddelbart etter påføring av det andre fargelaget. Denne teknikken vil gjøre reparasjonsstedet usynlig.

Du trenger ikke å vente på mirakler: flytende hud

Du kan lage skokremer, spesielle vannavstøtende impregneringer, mykgjørende blandinger med egne hender. Stoffet som kalles flytende hud er bare en tykk polymerkrem. Denne kitten vil ikke lime et stort "sår" på en veske eller jakke. Det vil hjelpe med å lukke opp små tilfeldige defekter på fremsiden av tingen, som en gjenoppretting av det øvre pigmenterte laget.

For å fikse mer alvorlige problemer med en ting, brukes Moment eller polyuretan vannløselig lim. Gjennomgående "sår" lukkes med et underlag, i flere stadier, hvorav det siste er flekker.

Anbefalt: