Smidde håndverk. Skisser av smidde produkter

Innholdsfortegnelse:

Smidde håndverk. Skisser av smidde produkter
Smidde håndverk. Skisser av smidde produkter

Video: Smidde håndverk. Skisser av smidde produkter

Video: Smidde håndverk. Skisser av smidde produkter
Video: Blacksmithing - Forging throwing knives 2024, April
Anonim

Smidde kunstprodukter er velfortjent populære over hele verden. I mange århundrer har kunstnerisk smiing tatt en sterk plass i konstruksjon og arkitektur, og kombinerer skjønnhet, holdbarhet og individualitet.

Hvor brukes smidde metallprodukter?

I dag har kunstnerisk smiing kommet godt inn i hverdagen vår og brukes nesten over alt. Disse produktene finnes både på gatene og på gårdsplassene, samt i hus og leiligheter.

Smidde produkter med egne hender
Smidde produkter med egne hender

Mest populære smidninger:

  • Smidde porter.
  • Smidde gjerder.
  • Smidde vindussperrer.
  • Smidde rekkverk og trapper.
  • grill, lysthus, lykter.
  • Smidde møbler og interiørartikler.
  • Smidde produkter til peisen.

Faktisk kan en slik liste fortsette i svært lang tid, fordi takket være muligheten til å lage et metallprodukt av enhver stil og form, kan den passe inn i nesten ethvert interiør.

For å forstå all variasjonen som smidde produkter har i dag, er ikke et bilde nok. Mange vakre ting kan sees ispesielle bøker, manualer og bare på gatene i byer.

Dydene til smidd metall

Hvorfor elsker folk smidde metallprodukter så mye? Tross alt er stål iboende mottakelig for korrosjon, noe som har en svært negativ effekt på både estetikk og drift. Hva er så spesielt med smiing at selv i dag, når det er mange kunstige materialer til de samme portene eller gjerdene, som er lettere i vekt, ikke korroderer og har et attraktivt utseende, velger mange smiing?

Smidde produkter bilde
Smidde produkter bilde

Forged Metal Benefits:

  • Skjønnhet.
  • Holdbarhet.
  • Gode beskyttelsesfunksjoner.
  • Tilgjengelig for egendefinerte størrelser.
  • Håndlaget.
  • Smidde produkter kan lages i alle stiler.
  • Smiing passer godt sammen med andre materialer.

Listen over fordeler viser seg å være ganske stor, og den kan fortsettes. Hvis vi karakteriserer smidd metall med noen få ord, viser det seg at slike produkter kombinerer skjønnhet, holdbarhet og god funksjonalitet.

Ulemper ved smiing

Uansett hvor god smiing er, har smidde produkter, som alle andre, sine ulemper. Dessuten får disse ulempene mange til å nekte det.

De viktigste ulempene med smidd metall:

  • Kostnad.
  • Følsomhet av metall for korrosjon.

Du kan selvfølgelig legge til noen flere minuser, men de vil følge av ovenstående på en eller annen måte.

De høye kostnadene ved smidde produkter avskrekker mange forbrukere. Siden budsjettet for selv et enkelt kunstverk, for eksempel et gjerde, er ganske stort.

Smidd metallprodukter
Smidd metallprodukter

Og på grunn av komplekse mønstre, er smidde ting ganske vanskelig å forberede for farging og farging. Derfor kan korrosjon oppstå ganske raskt.

Typer smiing

Hvis vi vurderer stilen til smiing, kan den lages av nesten alle typer. Og dette er en av dens viktigste fordeler. Siden du kan lage både enkle, strenge ting, så vel som rike med et komplekst mønster. Dessuten er det alltid lett å binde seg til ulike arkitektoniske stiler.

Faktisk sett er det vanlig å dele kunstnerisk smiing i to typer:

  • Varmt smidd.
  • Kaldsmiing.

Til tross for mange likheter, og det faktum at begge retninger tilbyr de samme produktene ved utgangen, har kald og varm smiing mange forskjeller mellom dem. Først av alt er det kostnadene og individualiteten.

Hot forged

Den klassiske metoden for å lage smidde produkter. Ved bruk varmes metallet først opp til høye temperaturer, og deretter formes det. I moderne smedforretninger har ikke belgmonterte smier vært brukt på lenge, og du vil heller ikke møte hammere. Gamle metoder har lenge blitt erstattet av elektriske motorer, pneumatiske hammere, skjære- og boremaskiner og elektrisk sveising.

skisser av smidde produkter
skisser av smidde produkter

Skjøntdet grunnleggende prinsippet for håndsmiing har vært det samme som for 100 og 200 år siden. All sjarmen og skjønnheten til et smidd produkt ligger i mesterens evne til å gi ønsket form og form til metallet.

Kaldsmiing

I kaldsmiing erstattes enkelt manuelt arbeid med maskinarbeid. Takket være foreningen og stemplingen av alle slags kunstneriske elementer, oppnås en slags designer. Og med en sveisemaskin og minimale ferdigheter er det fullt mulig å lage smidde produkter med egne hender. Dessuten tilbyr produsenter av smidde gjenstander omfattende kataloger der du kan plukke opp ganske anstendige skisser av smidde gjenstander.

De viktigste fordelene med kaldsmiing er:

  • Lavpris sammenlignet med håndlaget.
  • Tilgjengelighet av tilbehør.
  • Mulighet til å få forskjellige mønstre og arrangere kunstelementer med hverandre.
  • Muligheten til å lage smidde produkter med egne hender.

Men denne metoden har sine ulemper:

  • Begrensede mønstre.
  • Standardisering av kunstneriske elementer.
  • smiing av smidde produkter
    smiing av smidde produkter

Basert på fordeler og ulemper ovenfor kan vi konkludere med at kaldsmiing kan være et verdig alternativ til manuell, spesielt i budsjettsegmentet.

Kamp mot metallkorrosjon

Bortsett fra kostnadene, vil den største ulempen med enhver smiing være dens mottakelighet for korrosjon. Som ethvert metall krever slike produkter spesiell oppmerksomhet i stadiene av forberedelse av forhåndsmaling og selve malingen.

Det beste alternativet for å rense smidde produkter fra kalk og rust er sandblåsing. Resultatet er en overflate som er helt klar for maling. Den eneste ulempen med slik behandling kan kalles kostnadene. Den høye prisen rettferdiggjøres imidlertid av kvaliteten på metallrengjøring.

Selvfølgelig, hvis du bruker mye penger på sandblåsing, er det dumt å spare på maling. Det beste alternativet ville være å behandle metallet med en sinkholdig sammensetning. I vårt marked er det flere alternativer for slike primere. Innbyrdes skiller de seg i innholdet av sink i den tørre resten, samt kravene til løsemidler.

Uansett valg av merke av sinkholdig primer, vil den gi pålitelig og langsiktig beskyttelse av metallet mot korrosjon. Et særtrekk ved et slikt belegg er evnen til å trenge inn i det øvre laget av metallet, og dermed beskytte det mot fuktighet.

Smidde metallmaling

smidde kunstprodukter
smidde kunstprodukter

Ved maling av metallprodukter må det brukes en grunning. Ellers vil selv dyr maling av høy kvalitet miste egenskapene sine veldig raskt. Metallgrunning har god vedheft til metall og gir igjen god penetrasjon for maling. I tillegg inneholder primerne anti-korrosjonsadditiver, som har som mål å øke metallets motstand mot korrosjon.

Det billigste alternativet ville være å bruke konvensjonelle primere og emaljer for metall. Men til tross for den lave kostnaden for det resulterende belegget, effektenvil være kort. Billig maling har mange negative egenskaper. De blekner raskt og gir ikke langvarig beskyttelse.

Et godt valg ville være å bruke "2 i 1" og "3 i 1" maling. De innebærer bruk uten primerlag. Slike malinger inneholder en grunning, en rustomformer og selve malingen. Som alle andre, må slike malinger påføres i 2 lag.

Men hvis økonomien tillater det, vil det beste valget være å bruke industrimaling. Helt greie linjaler er til stede, for eksempel merket "Tikkurilla".

Slike malinger, selv om de er dyre, har betydelige fordeler. For det første gir de høy dekningssikkerhet. For det andre kan de tones i alle farger, de tørker veldig raskt.

Smidde håndverk

Hvis vi vurderer varmsmiing, så trengs det ferdigheter og erfaring for å lage kunstting med egne hender. Samt spesialutstyr, uten hvilket produksjon rett og slett ville vært umulig.

smidde produkter til peisen
smidde produkter til peisen

Men ved å bruke kalde smielementer kan du lage ganske verdige smidde produkter med egne hender. Dette krever:

  • Sveiseferdigheter.
  • Forsamlingsrom utstyrt med sveisebord. Selvfølgelig kan du klare deg uten det - bare samle det på gulvet. Bare med denne tilnærmingen er det usannsynlig at du får noe som er verdt det.
  • Nødvendige dekorative gjenstander.
  • Skisser av smidde produkter. Smidde produkter kan tas som grunnlag, fotosom er enkle å finne i ulike kilder og instruksjoner.
  • Verktøy: sveising, kvern, målebånd og så videre.

Faktisk, til tross for den tilsynelatende kompleksiteten, kan det være ganske enkelt å sette sammen et smidd produkt fra ferdige elementer. Det kan selvfølgelig ikke sammenlignes med varmsmiing, men resultatet blir vanligvis veldig bra. Dessuten, hvis du lager ditt eget, for eksempel et gjerde, kan du spare et anstendig beløp.

Anbefalt: