Maling på soverommet: de vanligste spørsmålene når du dekorerer vegger

Maling på soverommet: de vanligste spørsmålene når du dekorerer vegger
Maling på soverommet: de vanligste spørsmålene når du dekorerer vegger

Video: Maling på soverommet: de vanligste spørsmålene når du dekorerer vegger

Video: Maling på soverommet: de vanligste spørsmålene når du dekorerer vegger
Video: Uncover Interior Design Secrets - Painting & Decorating Questions Answered! 2024, April
Anonim

Hvilke soveromsmalerier er best å velge? Hvilket bilde vil være det perfekte komplementet til interiøret i rommet, og som tvert imot vil ødelegge hele harmonien i rommet? La oss prøve å svare på de vanligste spørsmålene som oppstår når du velger et bilde til soverommet. Bildene til denne artikkelen er spesielt utvalgt for å vise hvor annerledes veggdekorasjon kan være med bilder.

maling på soverommet
maling på soverommet

Hvor mange bilder kan jeg henge og hvilken størrelse skal de ha? Det er ikke noe enkelt svar på dette spørsmålet, siden det er mange design alternativer. Bildet på soverommet kan være ett og veldig stort - disse henges vanligvis på hodet av sengen eller på en av sideveggene.

Lineære komposisjoner av flere bilder i samme stil eller sammenkoblede (trippel) bilder ser veldig attraktive ut. Maleriet på overflaten av veggen ser ganske interessant ut. Dette er strengt tatt ikke helt et bilde, men denne designen understreker godt den generelle stilen i rommet og setter stemningen.

Hvor kan maleriet ligge? Folk kommer til soverommet for å slappe av, og når du velger et sted for innredning, bør du ikke glemme dette. Selvfølgelig er hodet på sengen fortsatt det mest populære alternativet, men psykologer anbefaler ikke å henge store og tunge malerier på dette stedet. Følelsen av å ha en tung og potensielt farlig gjenstand som hele tiden henger over hodet kan få alle til å sove. Ellers kan du trygt stole på smaken din. I tillegg kan bildet alltid flyttes hvis den opprinnelige plasseringen ikke var helt vellykket.

bilder til soveromsbildet
bilder til soveromsbildet

Hvilket motiv og hvilken farge skal bildet ha? På soverommet velger de som regel et konsonansmaleri som vil duplisere fargene på interiøret, et aksentmaleri som vil tiltrekke seg oppmerksomhet og kontraster skarpt med andre gjenstander, eller et temamaleri designet for å komplementere enhver retning i utformingen av rom. For eksempel kan det nautiske temaet i utformingen av rommet fremheves med bildet av en seilbåt, og dyretemaet med bilder av dyr.

Mindre vanlig brukt til bildestil på soverommet. For å velge riktig innredning må du ha god smak. I tillegg vil slike bilder bare være passende i et bestemt interiør.

Ofte brukes erotiske bilder til soverommet, noe som virker ganske logisk. Men ikke glem at andre mennesker kan gå inn i dette rommet. For eksempel vil vennene dine se på et nytt headset eller bakgrunnsbilde. Derfor, når du velger malerier med et lignende tema, må du forstå at de må være stilige og estetiske.

hvilke bilder til soverommet
hvilke bilder til soverommet

Bildet på soverommet skalgjøres i myke, beroligende farger. Det er i hvert fall det de fleste tror. Noen er imidlertid ikke enige i denne oppfatningen og foretrekker lysere og mer mettede farger. Hvordan kan du si hvilken gruppe du tilhører? Det er ganske enkelt. Før du kjøper et bilde du liker, må du kjøpe et stykke stoff av omtrent samme størrelse og med samme kombinasjon av farger. Deretter må du feste den til veggen og la den stå i omtrent en uke. Hvis disse fargene ikke irriterer deg etter syv dager, kan du trygt kjøpe et maleri.

Anbefalt: