Slik isolerer du trevinduer for vinteren med egne hender: teknologi og trinnvise instruksjoner

Innholdsfortegnelse:

Slik isolerer du trevinduer for vinteren med egne hender: teknologi og trinnvise instruksjoner
Slik isolerer du trevinduer for vinteren med egne hender: teknologi og trinnvise instruksjoner

Video: Slik isolerer du trevinduer for vinteren med egne hender: teknologi og trinnvise instruksjoner

Video: Slik isolerer du trevinduer for vinteren med egne hender: teknologi og trinnvise instruksjoner
Video: How to Insulate a Window | Home Insulation and Installation Tips | The Home Depot 2024, April
Anonim

De siste årene har populariteten til plastvinduer økt betraktelig. Til tross for dette er trevinduer fortsatt ganske vanlig. Derfor er spørsmålet om hvordan man isolerer trevinduer for vinteren fortsatt aktuelt den dag i dag. Om vinteren går opptil femti prosent av varmen tapt gjennom gamle vinduer. Det er 7 måter å isolere vinduer for vinteren.

hvordan isolere trevinduer for vinteren
hvordan isolere trevinduer for vinteren

Varmeoverføringsmekanismer

Det er tre hovedvarmeoverføringsmekanismer:

  • direkte varmeoverføring (varmeledning) gjennom vinduer, vegger, dører tak og gulv;
  • infrarød stråling gjennom vindusruter;
  • konveksjon - varme slipper ut gjennom porøse materialer, sprekker og sprekker.

Tradisjonelle isolasjonsmetoder

Hvis budsjettet er begrenset, så isolerer vi ofte trevinduer for vinteren med improviserte materialer. En kort oversikt over budsjettmessige måter å varme opp:

  • Hvis vinduene ikke lukker tett, bruk selvklebende gummipakninger av passende tykkelse. KjøpeDu finner dem i hvilken som helst jernvarehandel. Det er tider når limet ikke fester seg godt. I dette tilfellet, bruk en hårføner eller varmevifte.
  • Toalettpapir dynkes i vann, presses ut og stappes inn i sprekkene. Maskeringstape er limt på toppen.
  • Ved hjelp av bomullsull, skumgummi eller slep tettes skjøtene mellom karmene og rammene, hvoretter de tettes med teip.
  • Relativt billig, men pålitelig materiale - selvklebende skumgummi, eller polyetylenskum. Den har samtidig egenskapene til isolasjon og teip. Selges i ruller, som gaffatape.
  • Spor er dekket med plastelina eller vanlig vinduskitt. Men metoden har et stort minus - det er vanskelig å fjerne dem fra vinduet om våren. Denne metoden brukes bare i ekstreme tilfeller.

Bruker varmebesparende film

En måte å isolere trevinduer for vinteren er å bruke varmebesparende film. Hvis det om vinteren oppstår kondens og frost på innsiden av vindusglasset, er dette et tegn på lave varmeisolasjonsegenskaper. Problemet er iboende selv i moderne doble vinduer. Filmen monteres på innsiden av rammen, parallelt med glasset.

isolere trevinduer for vinteren
isolere trevinduer for vinteren

Den utfører to handlinger samtidig: den forhindrer tap av varme i form av infrarød stråling og skaper et varmeisolerende luftlag mellom filmen og glasset. Det gjør det mulig å unngå effekten av "gråtende vinduer".

Installasjon av termisk film er rask og enkel. Først og fremst renses og avfettes innfatningen, og dobbeltsidig limes rundt glassene.skotsk. Konvensjonell film selges brettet i to lag (separer lagene før bruk).

Filmen limes på teipen slik at den dekker alt glasset. Det trekkes på, uten å ta hensyn til rynkene som har dannet seg. Når du gjør dette, sørg for at kantene på filmen sitter godt fast og at det ikke dannes bobler. Etter det blåses den varme luften fra hårføneren inn på filmen. Under dens påvirkning strekker den seg og glatter ut.

Vindusisolering med papir og såpe

Denne metoden er en av de eldste og sjelden brukt. Papir fra aviser rives i stykker, fuktes i vann og alle sprekkene mellom rammene er forseglet med den resulterende massen. Før du isolerer trevinduer for vinteren med egne hender, bør du forberede de nødvendige verktøyene: en kniv, en flat skrutrekker eller en metalllinjal. Når alle sprekkene er forseglet, limes papirstrimler og teip over dem. Du kan også bruke stoff. Papirstrimler må først smøres med fuktet såpe, som gjør at de kan festes sikkert til overflaten. Metoden er relativt billig, men har en alvorlig ulempe - det er problematisk å fjerne papiret uten å skade vindusrammene. Vinduer må ofte males på nytt.

Vindusisolasjon med skumgummi

Denne typen isolasjon ligner den første. Forskjellen ligger bare i materialet som brukes, det vil si at skumgummi tas i stedet for papir. Du må gjøre deg kjent med installasjonsteknologien før du isolerer trevinduer for vinteren. Ekspertråd er slett ikke obligatorisk, siden teknikken er ganske enkel, og eventuelle feil blir lett eliminert.

hvordan isolere trevinduer for vinteren med egne hender
hvordan isolere trevinduer for vinteren med egne hender

Strips av skumgummi selges i alle byggevarebutikker. Sammenlignet med papir er demonteringen enkel. På toppen av dem kan du også feste strimler av papir som er forhåndssmurt med såpe.

Isolasjon med polyuretanskum

De beste rådene om hvordan man vinterisolerer vinduer vil selvfølgelig bli gitt av eksperter. Å bruke monteringsskum er en av de mest effektive måtene. De siste årene har det blitt mye brukt både i byggearbeid og i hverdagen. Alle sprekker, spon og andre defekter blåses ut med monteringsskum. Etter at hulrommet er fylt med skum, får det tørke. Overskudd kuttes av med en vanlig kniv.

Når skum påføres ute skal alle steder gipses. Dette må gjøres fordi skummet smuldrer opp i solen og blir til støv. Generelt er materialet pålitelig og holdbart.

Hvordan isolere vinduer for vinteren: instruksjoner og trinn-for-steg-teknologi

Den silikonbaserte metoden krever mer innsats enn vanlig gapfylling, men er også den mest effektive. Dette skyldes det faktum at metoden ikke bare gjør det mulig å minimere varmetap, men også å forbedre den generelle lydisolasjonen til vinduer.

hvordan isolere vinduer for vinterinstruksjonene og trinnvis teknologi
hvordan isolere vinduer for vinterinstruksjonene og trinnvis teknologi

Teknologien er som følger: glassfestepunkter er isolert med silikon. Først og fremst fjernes rammene fra hengslene og legges på gulvet, hvoretter glasslistene demonteres. Du trenger en flat skrutrekker for dette, men en kniv vil gjøre det. Det er viktig å være ekstremvær forsiktig da glassperlene kan gå i stykker. Det er lurt å kjøpe reservedeler på forhånd. Etter demontering fjernes glasset. Alt arbeid bør utføres med hansker, da det er stor sannsynlighet for å skjære deg.

Stedet hvor glasset tidligere sto er renset for alle slags forurensninger og fylt med fugemasse. På neste trinn settes glasset tilbake, hvoretter tetningsmassen passeres en gang til og glasslistene hamres tilbake. På slutten av arbeidet henges rammen tilbake. Parallelt med isolasjonen anbefales det å reparere rammen: fjern gammel maling, fyll sprekker og installer forstoppelse av høy kvalitet. I spørsmålet om hvordan man isolerer trevinduer for vinteren, spiller hver minste ting en viktig rolle.

Tips: Det er best å bruke gjennomsiktig fugemasse, da det ikke vil være synlig hvis det kommer på glasset.

Fiks hull

Trerammer sprekker ofte når de utsettes for forskjellige temperaturer. Før du isolerer trevinduer for vinteren, bør alle disse sprekkene tettes.

7 måter å isolere vinduer for vinteren
7 måter å isolere vinduer for vinteren

Følgende materialer brukes til dette:

  • smeltet parafin;
  • sealant;
  • tresparkel;
  • en blanding av sand og mel i forholdet én til tre.

Det finnes andre metoder, men de er mindre vanlige. Når du bruker noen av dem, må vinduene males på nytt.

Isolering av vinduer langs omkretsen av karmer

Vanligvis er vindusisolasjon tetting av sprekker der vindusrammene grenser til vindusrammen. Skjøter kan tettes vhagummirør med klebende bakside, skumrør, polyuretanskum og andre materialer.

Beste tips for vinterisolering av vinduer
Beste tips for vinterisolering av vinduer

En av de mest effektive måtene å plassere en fugemasse på er å feste den på vindusakterspeilet langs hele omkretsen. Når vinduet er lukket, vil tetningen bøye seg og blokkere den kalde luftstrømmen fra gaten. Samtidig er det viktig å sørge for at rammen bøyer tetningen, og ikke glir på den.

Hvis rammen er bred nok, limes tetningsmassen i flere rader. For å gjøre den sikkert festet, spikret den langs kantene med små spiker. Dette vil forhindre at materialet flasser av. Det er viktig å inspisere karmen nøye før du isolerer vinduer for vinteren. Isolering av trevinduer med fugemasse kan føre til at de ikke lukkes. Derfor må rammen av og til hemmes slik at tetningen ikke flytter rammen fremover, som et resultat av at vinduet ikke hviler mot den tilstøtende rammen.

Denne metoden er mest effektiv når den brukes sammen med å plante vinduer på silikonforsegling. En av hovedfordelene med metoden er at med vinterens avgang er det ikke nødvendig å demontere hele forseglingen, så den kan brukes i flere år.

hvordan isolere trevinduer for vintertipsene
hvordan isolere trevinduer for vintertipsene

Avslutningsvis

Tre- og plastvinduer har sine fordeler og ulemper. De er forskjellige i sine lydisolerende og varmeisolerende egenskaper og krever en helt annen pleie. I våre klimatiske forhold, spørsmåletvindusisolasjon mister fortsatt ikke sin relevans, derfor krever det nøye og grundig vurdering.

Etter å ha studert mekanismene for varmeoverføring fra leiligheten til utsiden, så vel som designfunksjonene til bygningen, er det mulig å isolere rommet med høy kvalitet og pålitelighet på kortest tid til minimal kostnad. Vinduer spiller kanskje den viktigste rollen i dette. Derfor er de engasjert i oppvarming i utgangspunktet. Artikkelen beskrev hoved alternativene for hvordan dette kan gjøres effektivt og profesjonelt. Vi håper du finner disse tipsene nyttige.

Anbefalt: