Flytende tak: beskrivelse, oversikt over produsenter, installasjonsteknikk, anmeldelser

Innholdsfortegnelse:

Flytende tak: beskrivelse, oversikt over produsenter, installasjonsteknikk, anmeldelser
Flytende tak: beskrivelse, oversikt over produsenter, installasjonsteknikk, anmeldelser

Video: Flytende tak: beskrivelse, oversikt over produsenter, installasjonsteknikk, anmeldelser

Video: Flytende tak: beskrivelse, oversikt over produsenter, installasjonsteknikk, anmeldelser
Video: How To: Connect a Main Runner to Another Main Runner From a Different Manufacturer 2024, April
Anonim

Lokal belegg blir populært i byggemarkedet. Det er lett å forklare dette fenomenet: På grunn av gode tekniske egenskaper bruker folk i økende grad flytende gummi som vanntettingsmateriale, siden det godt vil beskytte bygningen mot negative atmosfæriske påvirkninger (regn, snø og sterk vind). Artikkelen vil diskutere den teknologiske prosessen med det selvnivellerende taket og nevne produsentene av dette materialet.

Generell informasjon

Flytende (mastikk) takbelegg er et vanntettingsmateriale som består av bitumen, lateks og teknologiske tilsetningsstoffer blandet med vann. Etter påføring blir væsken øyeblikkelig til et kontinuerlig lag som ikke slipper gjennom fuktighet, og i utseende ligner det gummi. Materialets tekniske egenskaper bevares under påvirkning av høye og lave temperaturer. Det frosne selvnivellerende taket tåler temperaturer fra -50 til +120 °C.

Materialet brukes til å behandle overflatene på alle tak: deres former og størrelser i dette tilfellet er ikkeer viktige, siden væsken vil bli fordelt over hele området av belegget, og deretter vil det ta på seg en fast form. Ikke glem: Jo bredere nettstedet er, desto raskere vil vanntettingsarbeidet bli fullført. Tilstedeværelsen av visir og skorsteiner er heller ikke et problem, siden alle deler av taket er behandlet med materialet.

Selvnivellerende tak
Selvnivellerende tak

Anvendelsesomfang

Å bruke flytende taktekking til vanntetting er et populært arbeid fordi det fester seg til enhver overflate. Derfor er det ikke overraskende at omfanget av materialet er veldig bredt, dessuten er det enkelt å jobbe med det både i kald og oppvarmet tilstand.

Tekking av flytende bulk brukes ved konstruksjon av tak av følgende materialer:

  • skifer;
  • fliser;
  • bølgepapp;
  • armert betong;
  • tre.

Påføringsteknologien, avhengig av type belegg, er praktisk t alt den samme.

På bildet er et flytende tak
På bildet er et flytende tak

Lokal taktekking: fordeler og ulemper

Vi bør starte med de negative egenskapene til materialet, som inkluderer følgende punkter:

  • arbeid kan bare utføres ved temperaturer over +5 °C;
  • materiale kan bare demonteres mekanisk;
  • høy pris på apparatet som det arbeides med på montering av et flytende tak (over 100 000 rubler).

Det er imidlertid ett godt tips: lei en lignende enhet for å redusere økonomiske kostnader betydelig.

Fordelene med dette vanntette materialetmer, nemlig:

  • høy elastisitet;
  • lang driftsperiode;
  • sluttbelegget vil være kontinuerlig - ingen sømmer, sprekker eller hull;
  • per 1 m2 tak må bruke minst 1-3 kg materiale;
  • solens stråler vil ikke skade væsketaket;
  • materiale fester seg godt til ethvert belegg;
  • høye vanntettingsegenskaper;
  • materialet er ikke redd for nedbør, høye og lave temperaturer;
  • ufarlig.

I tillegg til dette, etter at installasjonen er fullført, blir det selvnivellerende taket ekstremt motstandsdyktig - det er ikke redd for mekaniske skader. Det er tre metoder for overflatebehandling med dette materialet: sprøyting, maling og helling. Det er verdt å beskrive i detalj hver av metodene.

Prosessen med å organisere et selvnivellerende tak
Prosessen med å organisere et selvnivellerende tak

Sprayteknologi

Organiseringen av det selvnivellerende taket ved hjelp av denne teknologien ligger i det faktum at sammensetningen må sprøytes ved hjelp av et spesielt apparat som kan operere både fra elektrisitet og fra flytende drivstoff. Den mekaniske enheten må kobles til to beholdere, hvorav den første vil inneholde en emulsjon (bitumen-polymer), og den andre vil inneholde kalsiumklorid, som vil sikre rask herding av det flytende vanntettingsmaterialet. Under driften av apparatet vil stoffene passere gjennom en dyse, og deretter festes de på takflaten, og dermed skape en polymer-bitumen-membran.

Det anbefales å bruke sputterteknologi hvis du skal gjennomførevanntetting av flate eller skrå overflater, siden blandingen er jevnt fordelt over bygningens tak. I tillegg sier eksperter: materialet bør kun sprayes hvis det er nødvendig å behandle et stort område, siden dette er den eneste måten å spare væske på.

Enheten er kjøpt i en jernvarehandel eller den kan leies. Trenger å vite: En mekanisk enhet er dyr, så du må betale en stor sum penger.

Flytende takanordning
Flytende takanordning

Fargeteknologi

Hovedtrekket ved denne metoden er at du må behandle takflaten manuelt, men i tillegg må det først påføres et grunningslag på taket. Når de foreløpige tiltakene er fullført, kan du starte vanntettingsarbeid: du må bruke en flytende blanding og vann. Sammensetningen anbefales å påføres overflaten med en malerrulle. Det første laget vil tørke om en time - dette tallet vil øke hvis lufttemperaturen er mindre enn +20 ° C. Når det er kaldt ute, vil det ta 2-3 timer før materialet er fullstendig herdet.

Neste lag med selvnivellerende tak er laget av mørtel uten tilsetning av vann. Tykkelsen på det andre laget av vanntettingsmateriale er 3 mm. Arbeidet må utføres i samsvar med følgende teknikk: påfør sammensetningen over det første laget. Det anbefales å jevne ut det flytende belegget med en slikkepott.

Hvis du bruker fargemetoden, kan du ikke bare beskytte bygningen mot nedbør, men også dekorere taket.

På bildet et tak behandlet med flytende gummi
På bildet et tak behandlet med flytende gummi

Helpeteknologi

I dette tilfellet må du utføre arbeidet manuelt. Først må takoverflaten forberedes: Behandle basen med en bituminøs forbindelse, og deretter med en primer. Hvis du følger de første trinnene riktig, vil du ende opp med et lag med en tykkelse på 10-20 mm.

Ved arbeid med bulkteknologi skal taket behandles med et flytende materiale, og det skal dannes et lag 20-30 mm tykt. For at laget skal bli glatt og jevnt, må det rulles ut på takflaten ved hjelp av en bred malerrulle (det anbefales å bruke et verktøy med langt håndtak). Eksperter anbefaler å påføre et nytt lag med vanntettingsmateriale over den herdede blandingen for å beskytte bygningen fullstendig mot fuktinntrengning.

Væsken tørker vanligvis umiddelbart, men det anbefales å vente litt før det andre laget påføres. I tillegg brukes ikke denne teknologien hvis det er nødvendig å utføre et bulktak på et tak med stor helning.

Bildet viser et tak dekket med flytende gummi
Bildet viser et tak dekket med flytende gummi

TechnoNIKOL - et merke av kvalitetsmastikk

Dette er en vann-emulsjonsblanding som inkluderer tilsetningsstoffer av polymerer og lateks. Mastic "TechnoNIKOL" rives ikke når basen er deformert, så den er populær i byggemarkedet. Hvis sprøyteteknologi velges under arbeidet, må sammensetningen blandes med kalsiumklorid i forholdet henholdsvis 1: 8. Levetiden til denne flytende gummien er 20 år.

Kjøperevann-emulsjonsblanding hevder at TechnoNIKOL bitumen-latex-mastikk for selvutjevnende taktekking har høye tekniske kvaliteter, dessuten er den sterk og holdbar. 4 kg flytende gummi forbrukes per 1 m², og kostnaden per 1 kg er 150 rubler.

Mastic fra Technoprok

Dette er et vannbasert bitumen-polymer selvnivellerende tak. Hvis du trenger å behandle et stort område, anbefales det å bruke dette materialet. Et vanntettingslag laget av denne blandingen vil vare i 10 år. Flytende gummi fra Technoprok-selskapet herder øyeblikkelig og danner et pålitelig lyd- og vanntett lag.

Folk som brukte denne mastikken under vanntettingsarbeid var fornøyd med kvaliteten på byggematerialet. De hevder at flytende gummi fra Technoprok-selskapet har en lav pris, er trygg og har høy elastisitet. 3,3 kg av blandingen forbrukes per 1 m², og minimumsprisen for 1 kg er 115 rubler

Bokse av flytende gummi
Bokse av flytende gummi

Flytende tak "LKM USSR"

Materialet brukes både til å reparere skadede belegg og for å beskytte taket mot de negative effektene av høy luftfuktighet. Den viktigste fordelen med dette selvnivellerende taket er at arbeidet kan gjøres manuelt eller ved hjelp av spesialmekanisert utstyr. Flytende gummi fra LKM USSR-selskapet er et materiale med høye tekniske egenskaper. I tillegg kan enhver overflate behandles med komposisjonen.

Mange kjøpere gir positive tilbakemeldinger,angående et selvnivellerende tak fra denne produsenten. For eksempel hevder noen av forbrukerne at det er et sterkt og slitesterkt materiale som er sikkert plassert på underlaget. Noen bruker sammensetningen selv på det gamle takmaterialet, og som et resultat oppnås et elastisk lag som beskytter bygningen mot fuktinntrengning. Kjøpere merker seg at flytende tak er godt plassert på både metall og bitumen.

Denne flytende gummien vil vare i omtrent 25 år. 1,1 kg av blandingen forbrukes per 1 m², og kostnaden per 1 kg er 275 rubler

Bildet viser taket
Bildet viser taket

Euromast Plus flytende vanntetting

I byggebransjen er det en oppfatning at denne blandingen er en av de beste bitumenbaserte mastikkene. Fagfolk legger dette materialet på overflaten ved hjelp av en luftløs sprøyte. Flytende gummi "Euromast Plus" er motstandsdyktig mot slitasje og forringes ikke ved eksponering for sollys, så levetiden er ca. 25 år.

Hvis du trenger å skrive et essay om montering av selvnivellerende tak, anbefales det å beskrive materialet fra denne produsenten, siden kjøpere reagerer positivt på denne blandingen. Noen av forbrukerne sier at det er best å bruke Euromast Plus flytende gummi på betongtak. Fagfolk merker seg: den høye vedheften og elastisiteten til dette materialet gjør det mulig å utføre arbeid på deformerte og ujevne deler av taket. 3,6 kg av blandingen forbrukes per 1 m², og kostnaden per 1 kg er 120 rubler.

Alle vil selv kunne velge mellom hva de skal lage et selvnivellerende tak,ved å lese dette materialet.

Anbefalt: