Flytende akrylbad: anmeldelser. Badekar restaurering med flytende akryl

Innholdsfortegnelse:

Flytende akrylbad: anmeldelser. Badekar restaurering med flytende akryl
Flytende akrylbad: anmeldelser. Badekar restaurering med flytende akryl

Video: Flytende akrylbad: anmeldelser. Badekar restaurering med flytende akryl

Video: Flytende akrylbad: anmeldelser. Badekar restaurering med flytende akryl
Video: 4 Ways To Refinish Your Bathtub | Which is Best? 2024, April
Anonim

Over tid kan belegget på ethvert badekar bli ubrukelig. Å gjenopprette det er ikke så lett. Nylig har flytende akryl for bad vært veldig populært. Dette verktøyet lar deg ikke bare returnere glansen til ethvert produkt, men også fjerne små sprekker og fliser. Restaurering med flytende akryl regnes som den mest effektive metoden. Den dukket først opp på markedet i 2009. Flytende akryl har blitt en ekte sensasjon. Tross alt har han mange dyder.

flytende akryl
flytende akryl

Å klargjøre et badekar for restaurering med flytende akryl er veldig enkelt

For det første kreves det ikke tungt forarbeid, som å demontere karet, før produktet påføres. Samtidig er det ikke nødvendig å forsiktig fjerne gulheten som har spist seg inn i belegget.

For å eliminere alle slags sprekker på den gamle emaljen, kan du bruke vanlig sparkel til biler. I tillegg, før du bruker akryl, kan du ikke fjerne rust med forskjellige spesielle løsemidler, så vel som omformere. Det er nok å gå over det gamle laget med emalje med sandpapir.

Et lite tips

Flytende akryl lar deg gjenopprette overflaten på badekaret fullstendig. Men for å gjøre belegget glatt, er det verdt seriøsttilnærming til forberedelsen av produktet. Etter sliping skal badekaret vaskes med varmt vann og vaskemiddel.

Ved kjøp av alt materiale som trengs for restaurering av badekar, bør man være spesielt oppmerksom på flytende akryl. Du bør velge kun lang tørking. På grunn av sammensetningen av en slik blanding vil det endelige belegget være mye sterkere. Samtidig vil slik akryl vare lenger.

Etter at alt arbeid er fullført, bør badet lukkes for å eliminere luftsvingninger, insekter og støv på det ferske belegget. Etter restaurering skal produktet tørke i minst fire dager. I noen tilfeller tar det litt lengre tid.

Etter restaurering av badekaret i rommet, er det verdt å holde temperaturen innenfor 17 - 25 ⁰С over null. Installer overløps- og dreneringssifonen først etter at det nye belegget har tørket helt.

bad flytende akryl
bad flytende akryl

Flytende akryl: fordeler

Den viktigste fordelen med dette materialet er den høye styrken til belegget det danner. Dette oppnås takket være et lag på 6 millimeter. Det er verdt å merke seg at produktet, dekket med flytende akryl, tåler selv et hammerslag.

En annen fordel med akryl er dens lave varmeledningsevne. Vanligvis er bad laget av stål eller støpejern. Imidlertid har slike produkter en ganske høy varmeledningsevne. For eksempel, i et støpejernsbad vil vannet kjøles ned med én grad på bare 4 minutter. Når det gjelder akryl, lar dette materialet tvert imot ikke innholdet i badekaret avkjøles. Vann i et produkt med et slikt beleggvil avkjøles saktere: én grad – 30 minutter.

flytende akryl pris
flytende akryl pris

I tillegg forblir overflaten dekket med akryl snøhvit mye lenger. Badekar begynner å bli gule med årene. Imidlertid gleder akrylbelagte produkter sine eiere med uberørt hvithet lenger enn andre. Men det er ikke alt. Et lag med flytende akryl er motstandsdyktig mot kjemiske vaskemidler, som også kan betraktes som en av fordelene med dette belegget.

En annen fordel med stoffet er holdbarhet. Vanligvis kommer akrylbelegg med en garanti på omtrent 10 år. I dette tilfellet kan produktet brukes daglig. Materialet mister ikke sine praktiske og estetiske egenskaper.

Hvordan forbereder du et bad best

Så flytende akryl, hvis pris avhenger av enkelte indikatorer, krever ikke spesiell klargjøring av produktet før påføring. Du må imidlertid fortsatt forberede badekaret. For å gjøre dette bør du kjøpe et vanlig rengjøringsmiddel, samt gummihansker, bor, sandpapir og en slikkepott. Når alle verktøyene er for hånden, kan du gå på jobb.

Bruk en børste og vaskemiddel for å vaske badekaret grundig. Dette vil fjerne inngrodd smuss og kalk. Du kan også bruke vanlig natron til dette formålet. I dette tilfellet vil badekaret også bli avfettet.

Etter det er det verdt å fjerne alle pyntelister på overløps- og avløpshullet. Installasjonsstedene deres bør rengjøres for rust. For disse formålene er det bedre å bruke sandpapir. Med en spesiellOm nødvendig kan du bruke spesielle dyser for en drill. Dette vil fjerne sterkt inngrodd rust.

I tillegg til dette er det verdt å gå med sandpapir langs alle skråningene til produktet. På denne måten kan du enkelt fjerne emaljebiter som har ligget bak veggene. Om nødvendig kan du bruke en slikkepott.

Hvis det under drift eller rengjøring dukket opp jettegryter på overflaten av badekaret, bør de sparkles. Etter tørking må alle steder rengjøres igjen. I dette tilfellet bør du bruke polyesterkitt eller epoksy for biler.

flytende akryl restaurering
flytende akryl restaurering

Etter tilberedning må produktet vaskes med rennende vann. Men det er ikke alt. Eksperter anbefaler å ta varmt vann inn i badekaret, og deretter tømme det etter 10 minutter. Dette vil varme materialet. Dette gjøres best før du påfører flytende akryl.

Da bør produktet tørkes tørt og tørkes. Du kan bruke en bygningshårføner til dette.

Begynn restaurering av bad

Reparasjon av badekar med flytende akryl tar mye tid og krever tålmodighet og nøyaktighet. Du kan starte arbeidet først etter at belegget er klart. Det er nødvendig å legge en herder til oppvasken med en polymerbase, og deretter blande alt grundig. Det er verdt å vurdere at du må blande sammensetningen i 12 minutter. Ellers vil uherdet flytende akryl forbli på overflaten av badekaret.

Hell en del av den ferdige blandingen, ca. 1, 5 eller 1 liter, i en separat beholder utstyrt med en tut. Hvis det ikke finnes, så kan det gjøres.på egenhånd. For å gjøre dette, klipp av halsen i en vanlig plastflaske.

Hell den fortynnede flytende akrylen i de tilberedte rettene. Etter det kan du gå videre til restaureringen av badekaret.

flytende akryl anmeldelser
flytende akryl anmeldelser

Hvordan dekke produktet med akryl

Start ved hjørnet av karet som er mot veggen. Du må lage et lag med flytende akryl ca 5 centimeter. I dette tilfellet bør stoffet flyte fritt langs bakkene til produktet til midten. Du må bevege deg langs omkretsen av badekaret gradvis, jevnt fordele blandingen. Det må flyte fritt. Du trenger bare å bevege deg rundt omkretsen av badekaret. I dette tilfellet bør du være forsiktig så du ikke tillater overdreven skjenking.

Når omkretsen av produktet er fullstendig dekket med flytende akryl, kan du ikke legge blandingen til de allerede restaurerte delene. Ellers vil det dannes en stygg flekk. Å dekke badekaret med flytende akryl slutter ikke der.

Neste sirkel skal starte fra midten av bakkene til produktet. På slutten av restaureringen kan det dannes for tykt lag i bunnen av badekaret. Den skal jevnes med en slikkepott. Du må bevege deg i retning av avløpet. Dette vil tillate deg å fjerne overflødig blanding ved å tømme dem i kloakken.

Det er strengt forbudt å berøre sidene av karet med en slikkepott. Dette kan føre til brudd på integriteten til det nye belegget. Det er verdt å huske at alle tilstrømningene vil spre seg av seg selv.

akrylbelegg for badekar
akrylbelegg for badekar

Noen advarsler

Flytende badakryl bør brukes forsiktig og veldigrask. Alt restaureringsarbeid bør ikke vare mer enn 4 timer. Under påføring av flytende akryl bør du ikke gjøre lange stopp og store røykpauser. Selvfølgelig, uten erfaring med slikt arbeid, vil restaureringen av badekaret ta mye tid. Det er imidlertid verdt å huske at for håndverkere tar det bare noen få timer å belegge produkter med flytende akryl.

Brukeranmeldelser

I dag, for restaurering av badekar, velger mange flytende akryl. Anmeldelser om dette verktøyet er stort sett positive. De fleste merker at badet deres bare har fått en snøhvit nyanse. Det viktigste er å påføre flytende akryl gradvis, etter alle reglene. I tillegg indikerer mange forbrukere i sine anmeldelser at belegget er motstandsdyktig ikke bare mot husholdningskjemikalier, men også mot mekanisk skade. Men reduksjonen i termisk ledningsevne lar deg sole deg i varmt vann lenger enn vanlig. Negative anmeldelser om flytende akryl er sjeldne. De er hovedsakelig forbundet med feil påføring av blandingen.

På kort tid, uten demontering og utmattende klargjøring av alle overflater, kan du få et oppdatert bad, som praktisk t alt ikke skiller seg fra det nye.

flytende bulk akryl
flytende bulk akryl

Kostnaden for flytende akryl

Flytende akryl, hvis pris avhenger av volumet på beholderen og kvaliteten på herderen, kan kjøpes i mange jernvareforretninger. Det selges vanligvis i plastbøtter. I dette tilfellet er volumet på beholderen minst 3,5 kilo. Når det gjelder herderen, selges den utelukkende i halvlitersflasker.

Det er verdt å merke segdenne mengden materialer vil være nok til å dekke bad laget av ethvert metall med en lengde på 1,7 meter. Når det gjelder kostnadene for flytende akryl, er det i gjennomsnitt 1100 - 1800 rubler per bøtte. Hvis du ikke er trygg på dine egne evner, kan du leie spesialister fra et selskap som leverer tjenester for restaurering av badekar. Selvfølgelig vil det koste mye mer: rundt 3500 rubler.

Anbefalt: