Porebetong eller skumblokk? Egenskaper til materialer

Porebetong eller skumblokk? Egenskaper til materialer
Porebetong eller skumblokk? Egenskaper til materialer

Video: Porebetong eller skumblokk? Egenskaper til materialer

Video: Porebetong eller skumblokk? Egenskaper til materialer
Video: AIRCRETE lightweight concrete | Everything you need to know 2024, April
Anonim

Før du bygger din egen bolig, må du uansett bestemme hvilket byggemateriale du skal bruke. I denne artikkelen vil vi prøve å bestemme hvilket av de to materialene som er bedre: luftbetong eller den vanlige skumblokken. Egenskapene deres er like, så valget kan være vanskelig å ta.

skumblokkkarakteristikk
skumblokkkarakteristikk

På mange måter er disse to materialene veldig like, siden skumblokken er en av variantene av porebetong. For volum tilsettes spesielle ekspanderere som kullaske.

Porer vises i den ikke på grunn av det faktum at den pumpes med luft (som amatører tror), men på grunn av tilsetningen av spesielle reagenser til sammensetningen som avgir forskjellige gasser. På grunn av sin høye porøsitet og lave vekt er materialet preget av utmerkede varmeisolasjonsegenskaper og evne til å absorbere støy. Derfor er skumblokken, hvis egenskaper bekrefter dette, et utmerket byggemateriale.

Og la oss nå ta oss av porebetong. Strukturen er veldig likdet samme som forgjengeren. Forskjellen er at den er laget ved hjelp av en helt annen teknologi. Spesielt er aluminiumspulver ansvarlig for dannelsen av luftporer, som reagerer med andre komponenter i materialet. Ferdig blanding for blokker helles i spesielle former der porebetong kuttes med strenger.

skumblokker egenskaper pris
skumblokker egenskaper pris

Etter kutting kjøres brettene inn i autoklaver, hvor nesten all fuktighet fjernes fra dem under høyt trykk. Vel, skumblokker, hvis egenskaper (for eksempel pris) er omtrent de samme, krever ikke slik forsiktighet i produksjonen, og det er derfor de klarer å lage dem selv hjemme.

Som et resultat avviker ikke luftbetong i masse fra skumblokk, og deres andre egenskaper er like. Imidlertid er styrkeindikatorene noe bedre. Hygroskopisiteten til luftbetong er imidlertid mye høyere. Alt annet likt, i et viktig miljø, ligner det en svamp: vann absorberes med en slik hastighet. Selvfølgelig, for en ferdig bygning, er dette ikke en veldig god eiendom. Derfor kan skumblokken, hvis egenskaper er mye bedre i denne forbindelse, til og med brukes til bygging av bad.

skum blokker egenskaper dimensjoner
skum blokker egenskaper dimensjoner

Som et resultat kan vi si at disse materialene har mye til felles. Av disse kan du med hell bygge hus for ulike formål og egenskaper. Når det gjelder deres varmeledningsevne, er de sammenlignbare med naturlig tre, og selv den samme mursteinen er mange ganger overlegen. Men, som vi sa, skumblokker (karakteristikk, hvis dimensjonerkan være svært forskjellig) absorberer fukt mye mindre, noe som gjør det mulig å redusere kostnadene ved å ferdigstille det ferdige huset.

Hvis du bestemmer deg for å bygge huset ditt av porebetong, må materialet selv etter levering fra fabrikken tørkes ordentlig for å fjerne overflødig fuktighet. Eksperter sier at gassblokker best holdes i et åpent område i minst ett år. Under byggingen må du ta vare på vanntetting av høy kvalitet og dampsperre, ellers kan det oppstå problemer senere. Derfor er det i de fleste tilfeller mer hensiktsmessig å bruke en enkel skumblokk. Dens egenskaper er noe bedre.

Anbefalt: