Kondenserende kjele – hvordan fungerer det

Kondenserende kjele – hvordan fungerer det
Kondenserende kjele – hvordan fungerer det

Video: Kondenserende kjele – hvordan fungerer det

Video: Kondenserende kjele – hvordan fungerer det
Video: ПУКАЕТЕ НЕ ПО ДЕЛУ? Спасайте свои сосуды — делайте ЭТО! 2024, April
Anonim

Kondenseringskjelen brukes aktivt i alle europeiske land. Ingen tviler på at dette er en praktisk og pålitelig enhet. Europeere rett og slett beundrer det - det er miljøvennlig utstyr og betydelige energibesparelser. Det første landet som begynte å bruke en kondenserende kjele var Holland. I USA gjør bruken av slike enheter det mulig å oppnå fordelaktige skattebetingelser. De siste årene har teknologien for produksjonen deres blitt mye billigere, noe som gjør at flere og flere mennesker kan ta hensyn til dem. Disse enhetene koster imidlertid dobbelt så mye som vanlig, noe som er ganske berettiget.

kondenserende kjele
kondenserende kjele

Kondenseringskjelen fungerer etter et veldig enkelt prinsipp. Opprettelsen av slike enheter ble mulig først etter utseendet til en korrosjonsbestandig lettlegering laget av rustfritt stål. Dette skyldes det faktum at i ferd med dannelsen av vannkondensatkorrosjon av jern og stål. Nå kan vi snakke om hvordan en kondenserende gasskjele fungerer. Vann kommer inn i enheten og varmes opp der på grunn av forbrenning av gass. Deretter sendes den fra kjelen til varmesystemet, hvor den avkjøles. Videre er vannet igjen i kjelen. Når gassen brenner, dannes ikke bare varme, men også ulike produkter av denne prosessen i form av kjemiske forbindelser. Forbrenning av hydrokarbondrivstoff produserer vann, karbondioksid og nitrogen. Den første komponenten blir til damp under påvirkning av høye temperaturer. Ufullstendig forbrenning av drivstoff fører til dannelse av karbonmonoksid og sot. Disse varme gassene avgir sin energi til varmebæreren, passerer gjennom kjelens varmeveksler, og vannet varmes opp. De avkjølte gassene kommer ut til atmosfæren gjennom skorsteinen. Vanndampen slipper ut med røyken.

Gass kondenserende kjele
Gass kondenserende kjele

Kondenserende kjelen er utstyrt med en spesialdesignet sekundær varmeveksler som gjør at vann kan kondensere på overflaten der temperaturen er under 50 grader Celsius. For at dampen skal sette seg, brukes varmebæreren til returledningen til varmesystemet. Varm gass, som ikke ble brukt i prosessen med å varme opp vann i hovedvarmeveksleren, havner i den andre, hvor væsken renner etter avkjøling. Dampene kondenserer og gir fra seg noe av energien som gjør det mulig å varme opp vannet. Det resulterende kondensatet går til kloakken gjennom et ekstra dreneringsrør.

Gasskondenserende veggmonterte kjeler
Gasskondenserende veggmonterte kjeler

Gasskondenserende veggmonterte kjeler fungerer jo mer effektivt, jo lavere temperaturen er på vannet som kommer inn i enheten. Den optimale temperaturen for slike enheter er 30-40 grader Celsius. I et radiatorsystem er temperaturen vanligvis 60-70 grader, noe som fører til en reduksjon i effektiviteten til slikt utstyr, men den forblir fortsatt ganske høy. Optimal drift av kondenserende kjelen er mulig når forskjellen i temperatur på tur- og returledningene er på nivået 20 grader, ikke mer.

Anbefalt: