Gjør-det-selv dreiebenk er en uunnværlig hjelper i husholdningen

Gjør-det-selv dreiebenk er en uunnværlig hjelper i husholdningen
Gjør-det-selv dreiebenk er en uunnværlig hjelper i husholdningen

Video: Gjør-det-selv dreiebenk er en uunnværlig hjelper i husholdningen

Video: Gjør-det-selv dreiebenk er en uunnværlig hjelper i husholdningen
Video: Part 4 - Tess of the d'Urbervilles Audiobook by Thomas Hardy (Chs 24-31) 2024, Kan
Anonim

Dreibenken er en av de første metallbearbeidingsmaskinene, som hovedsakelig ble laget for bearbeiding av revolusjonslegemer med fjerning av spon fra arbeidsstykket. Det er et stort utvalg av dreiebenker for å behandle produkter fra ethvert materiale. De kan produsere deler av den mest komplekse formen ved maskinering av ytre overflate, boring og boring av hull, rifling, gjenging og så videre.

DIY dreiebenk
DIY dreiebenk

En dreiebenk kan monteres av enhver håndverker med egne hender. Den er enkel å produsere og pålitelig i drift. På den kan du både slipe og lage deler, og bruke den til å slipe skjæreverktøy. For å lage en dreiebenk med egne hender, kan du ta en hvilken som helst laveffektmotor som er tilgjengelig, eller kjøpe en tidligere brukt motor til en rimelig pris. På den utstikkende enden av motorakselen, slipende ellerslipeskiver. Med deres hjelp kan en gjør-det-selv dreiebenk fritt utføre både verktøysliping og sliping eller polering av overflater. Hvis du i stedet for disse sirklene installerer en spesiell adapter som en borchuck er satt inn i, kan du bruke maskinen til å bore hull og til og med frese spor i deler laget av tre. Hjemme vil en gjør-det-selv dreiebenk vise seg å være en uunnværlig assistent ved bilreparasjoner, produksjon av små tredeler og andre husarbeid som må gjøres selvstendig av eieren av huset eller sommerhuset.

Hjemmelaget tredreiebenk
Hjemmelaget tredreiebenk

For tiden produserer produsenter et stort utvalg dreiebenker for bearbeiding av metallprodukter, tre, plast og andre materialer. Men ofte er slike maskiner for lekser for komplekse, klumpete og dyre. Et alternativ er å lage en hjemmelaget tredreiebenk.

Hovedenheten er en 250-500W elektrisk motor. Resten av detaljene er valgt fra tilgjengelig materiale.

Først og fremst er en ramme laget av et sett med rullet metall - hjørner, kanaler, bjelker og platemateriale, som en elektrisk motor, en bakstokk og et håndstykke er montert på. I dette tilfellet erstatter den elektriske motoren headstocken. En frontplate eller metallsenter med gjengede gjenger er festet til den. Det er nødvendig at aksen til motorakselen og aksen til bakstokken er på samme nivå. Å lage en slik maskin selv vil ikke være vanskelig for noen håndverker som har lyst og litt erfaring med å jobbe på en slik maskin.

Dreiebenk av tre
Dreiebenk av tre

I hjemmebruk er det veldig praktisk å ha en hjemmelaget trebearbeidingsmaskin. Den bruker operasjonsprinsippet er det samme som på metallskjæreutstyr. Delen festes i en fast hodestokk, og verktøyet mates langs føringene av halestokken.

Hjemme, på en selvlaget tremaskin, kan du skjære trehjul, håndtak til rørleggerverktøy, holdere til husholdningsutstyr, små deler til møbler og mye mer.

Anbefalt: