Planting av trær: stadier av arbeidet

Planting av trær: stadier av arbeidet
Planting av trær: stadier av arbeidet

Video: Planting av trær: stadier av arbeidet

Video: Planting av trær: stadier av arbeidet
Video: Как стать Успешным Парикмахером! Как достичь Успеха в Любом бизнесе! Ева Лорман! 2024, Kan
Anonim

Kompetent og riktig planting av trær er en garanti for at hagen vil glede seg ikke bare med utseendet, men også gi en god høst. Men udugelige handlinger vil føre til alvorlige konsekvenser, siden de fleste trærne er ganske vanskelige å tolerere planting og gjenplanting. Derfor er det svært viktig å velge et passende sted for fremtidige planter.

treplanting
treplanting

I prosessen med å bestemme stedet hvor hagetrær skal plantes, er det nødvendig å ta hensyn til den kjemiske sammensetningen av jorda, de biologiske nyansene til treslag og tresorter, lettelsen, klimatiske forhold og omgivelsene. landskap. For eksempel er det best å plante fruktplanter i leirholdig jord.

Men å vite hemmelighetene bak riktig jorddyrking, kan planting av trær utføres selv på ugunstig jord. Vanligvis vil dette kreve riktig utvalg av mineralgjødsel, rettidig fôring av trær, berikelse av landet med nyttige mineraler og iverksetting av en rekke nødvendige drenerings- og gjenvinningstiltak.

Den mest gunstige tiden når planting av trær vil lykkes, er perioden med biologisk hvile for planter, som inntreffer tidlig på våren eller senthøst.

plante hagetrær
plante hagetrær

Planteforedlingsarbeid inkluderer klargjøring av plantehull, som gjøres på forhånd, hvis vårplanting er nødvendig, selv om det er mer riktig å grave hull om høsten. Sitteplasser skal ha en avrundet form, og størrelsen skal samsvare med typen og parametrene til det plantede treet. Ved klargjøring av gropene bør det tas hensyn til grunnvannets dybde, samt innsynkning av jorda.

For planting av trær er frøplanter opp til tre år bedre egnet. Det er nødvendig å inspisere rotsystemet til unge planter godt, fjerne råtne, skadede områder med sekatør eller en kniv, og spre sunne røtter rundt hele omkretsen av gropen. Etter å ha senket treet ned i hullet, må det drysses forsiktig med jord og riste planten litt. Dermed vil jorda bedre fylle tomrommene mellom røttene.

Videre bør jorden rundt stammen komprimeres, og det graves et hull langs omkretsen av gropen. Etter at plantingen av trær er fullført, må de vannes rikelig. For ytterligere å lette deres pleie, må jorden rundt plantene dekkes. I tillegg vil dette tiltaket beskytte rotsystemet mot uttørking og bedre holde på fuktigheten i jorda.

plante prydtrær
plante prydtrær

Imidlertid er det ikke bare fruktplanter som er dekorasjonen på nettstedet. Dekorative bar- og løvplanter vil se bra ut i nærheten av huset.

Å plante prydtrær på sommerhuset deres har aldri skadet noen. Men man bør huske på at løvplanter kan etter hvertvokse og begynne å skyggelegge området, og hindre andre grønne organismer i å utvikle seg. Den utvilsomme fordelen med løvfellende eksemplarer er deres upretensiøsitet for vekstforhold og omsorg, de slår raskt rot.

Båltrær henger etter i veksthastighet, men er på ingen måte dårligere enn sine løvfellende kolleger i dekorativ effekt.

Anbefalt: