Termisk ledende lim: egenskaper og påføring av lim

Innholdsfortegnelse:

Termisk ledende lim: egenskaper og påføring av lim
Termisk ledende lim: egenskaper og påføring av lim

Video: Termisk ledende lim: egenskaper og påføring av lim

Video: Termisk ledende lim: egenskaper og påføring av lim
Video: Thermally Conductive Adhesive | Henkel Adhesives | Thermal Management Materials 2024, April
Anonim

Varmeledende lim brukes oftest for å feste en kjøligere kjøleribbe til en prosessor eller minne, montere lysdioder og andre deler til en kjøleribbe i tilfeller der bruk av termisk pasta og festemidler er upassende eller umulig.

Produktbeskrivelse

Eksternt ser termisk ledende lim ut som en viskøs limlignende masse av hvit farge med homogen konsistens uten nesten lukt. Den selges i en tube med påskrudd plasthette, som hindrer luft i å komme inn i tuben og lar deg holde limet i flytende form. Når du bruker for første gang, er det nødvendig å stikke hull på det spesielle beskyttende belegget på tuppen av røret. Ved gjenbruk skrus hetten enkelt av for å eksponere limet.

Lim brukes til å koble sammen hurtigvarmende deler på en varmeledende radiator.

Termisk ledende lim
Termisk ledende lim

Fordeler med lim

Styrke og tetthet under tørking er også blant de positive egenskapene til termisk ledende lim "Alsil". Absolutt vedheft av limet til overflaten sikrer en sikker tilkobling.

termisk ledende lim alsil
termisk ledende lim alsil

Varmeledende lim "Radial" selges i forseglet lufttettemballasje som gir beskyttelse mot uttørking over lengre tid. Slik emballasje øker holdbarheten til limet. Dette er veldig praktisk, fordi du ikke trenger å kjøpe et nytt rør hver gang uten å bruke det gamle til slutt. Dette er den ubestridelige fordelen med "Radial" sammenlignet med produkter produsert av andre produsenter.

Når det gjelder tekniske egenskaper, ligner dette varmeledende limet Alsil.

Termisk ledende lim Radial
Termisk ledende lim Radial

For å demontere komponenten som er festet til kjøleribben med dette limet, bruk en kniv til å lirke den nødvendige delen forsiktig og fjerne den, deretter reparere eller erstatte.

Varmeledende kjøleribbelim har vist seg som et pålitelig og allsidig verktøy for montering av selv de kraftigste LED-ene og andre deler.

Hvordan påfører du varmeoverføringslim?

Prosessen med å montere dioder med lim består av flere trinn:

  1. Avfett alle overflater du skal jobbe med med alkohol eller aceton.
  2. Påfør en liten mengde termisk ledende lim på overflaten av delen som skal avkjøles.
  3. Bruk kraft, trykk delen som skal avkjøles mot overflaten og prøv å gjøre progressive sirkulære bevegelser for å fordele limet jevnt over hele overflaten av delen som skal avkjøles på radiatoren.
  4. Fikspressing i 3-4 minutter for bedre vedheft.
  5. La blandingen tørke. Limet stivner etter 20 minutter, men fullstendig uttørking skjerbare om en dag.

Gjør-det-selv smeltelim?

Du kan til og med lage et lim som leder varme med egne hender. I denne artikkelen finner du enkle, men effektive tips om hvordan du kan lage ditt eget varmeledende lim hvis du ikke har et spesialverktøy. Så, hva er den beste måten å feste deler til en radiator uten å skade systemet (det er viktig at varmeledningsevnen opprettholdes)?

For å få et termisk ledende lim med høy styrke, må du kombinere 25 ml glyserin og 100 g blyoksid. Vann fra glyserin fordampes ved å varme blandingen til en temperatur på 200 grader Celsius. Blyoksidpulver varmes også opp i flere minutter, samtidig som det opprettholdes en temperatur på 300 grader Celsius. Først etter slike manipulasjoner blandes komponentene. Resultatet er en deiglignende pasta, som dannes ved en kjemisk reaksjon.

En annen enkel måte å feste dioder på en kjøleribbe er å blande epoksy og termisk pasta. Men det er tilfeller når bruken av termisk pasta er upassende, da er det bedre å bruke spesielt forberedt eller kjøpt smeltelim.

Anbefalt: