Er det mulig å lage en generator med egne hender?

Er det mulig å lage en generator med egne hender?
Er det mulig å lage en generator med egne hender?

Video: Er det mulig å lage en generator med egne hender?

Video: Er det mulig å lage en generator med egne hender?
Video: Автомобильный генератор для генератора с самовозбуждением с использованием ДИОДА 2024, April
Anonim

Det er ikke uvanlig at et moderne menneske har strøm hjemme. Takket være elektrisitet kan vi holde varmen, lage mat, og om natten har vi lys. Og selvfølgelig må slike bekvemmeligheter betales av de foretakene som selger energi og, som drar fordel av sin posisjon, setter en gunstig pris for dem. Derfor begynner mange over tid å tenke på alternative energikilder. For eksempel er bruk av solcellepaneler ganske vanlig. Riktignok kan få mennesker kjøpe dem på grunn av de høye kostnadene. En god måte å få strøm gratis på er en generator, for eksempel en magnetisk. Du kan sette sammen en slik generator med egne hender. For at den skal lage elektrisitet, trengs permanente magneter. De er helt trygge for miljøet og menneskers helse, og er også en utmerket erstatning for andre metoder for å generere elektrisk energi.

DIY generator
DIY generator

Å lage en magnetisk generator med egne hender er ikke så vanskelig. I butikkene kan du finne alt du trenger, nemlig selve magnetene, aluminiumsstang eller stål, kobbertråder, rørpapp, flate skiver, trelast, jernspiker og en drill. Men fremfor alt trenger du selvtillit og mye tålmodighet. Bare på denne måten vil det være mulig å bringe det påbegynte arbeidet til slutten. Det er også verdt å bestemme på forhånd størrelsen på den fremtidige generatoren. Det vil avhenge av energibehovet.

DIY vindmøllegenerator
DIY vindmøllegenerator

Selvfølgelig, uten erfaring i denne saken, er det viktig å få støtte fra kunnskapsrike mennesker som kan gi kvalitetsledelse. Men du bør ikke stole på alle på rad eller velge det i henhold til prinsippet "jo høyere pris - jo mer verdifull informasjon." Bare velprøvd litteratur vil bidra til å oppnå suksess. For eksempel er det følgende anbefalinger om hvordan du monterer en generator med egne hender. Bor et hull for aksen i midten av den lineære magneten og koble magneten til aksen slik at det blir et gap mellom endene og magneten kan rotere fritt. Ta to spoler (10) og vind hver med 1,25 mm diameter wire med emaljeisolasjon. Fest deretter spolen til trerammen og fest spolene til akselen en etter en. For å sjekke spenningsnivået ved endene av viklingene, snurr du magneten. Hvis spenningen under rotasjon av tråden er maksimal, klarte du å montere generatoren med egne hender! Det gjenstår å vikle tråden rundt aksen, koble lyspæren til terminalene. Så lenge tråden trekkes, vil lyset være på. En slik generator er bra hvis strømmen er slått av, men du må lade telefonen.

Du kan bruke en magnetisk generator til en vindmølle. Det er ikke vanskelig å lage en liten vindpark med egne hender ved å feste den til motorakselenluftpropell. Spenningen vil avhenge av hvor raskt rotoren til motoren roterer. For å øke denne hastigheten kan du bruke bigården fra båndopptakeren og trinsene. I dette tilfellet må en liten trinse monteres på motoraksen, og en stor må monteres på skrueaksen. Strømmen i dette tilfellet vil være variabel og uegnet for lading av batteriet. Bruker du en enkel likeretter får du likestrøm. For å gjøre dette må du ta 4 halvlederdioder, koble dem til en brokrets. En slik hjemmelaget generator kan roteres både med propell og for hånd.

DIY magnetisk generator
DIY magnetisk generator

Når du tenker på hvordan du lager en generator med egne hender, er det viktig å forstå at det resulterende produktet vil ha noen ulemper. Vanligvis er dette en lavere holdbarhet enn industriell design, utilstrekkelig estetikk og selvfølgelig lavere effektivitet og økte dimensjoner. Men da trenger du ikke å bruke mye på en fabrikkgenerator, og du vil være fornøyd med arbeidet som er utført!

Anbefalt: