DIY LED-lamper

DIY LED-lamper
DIY LED-lamper

Video: DIY LED-lamper

Video: DIY LED-lamper
Video: 3 DIY Modern LED Lamps Under 10$ 2024, April
Anonim

Teoretisk sett er det ikke vanskelig å lage LED-lamper med egne hender, du trenger bare en strømforsyning med riktig utgangsspenning og selve LED-ene. I praksis er alt noe mer komplisert.

Å lage DIY LED-lamper for spotlighting på en arbeidsplass eller til bordbelysning er ganske enkelt. Å montere LED-gatebelysningslamper på egen hånd, det vil si generelt, er allerede en mer alvorlig oppgave. Gatebelysning bør gi minimum 1000 lumen lyseffekt, noe som vil tilsvare å tenne en 100-watts glødepære. Samtidig er 200 lumen lysnivå tilstrekkelig for en bordlampe.

utendørs led lamper
utendørs led lamper

For å lage en utelampe bør du velge LED-er av senere design, som er enkle å installere, men ikke like effektive som moderne. Installasjon av lysdioder bør utføres i henhold til et forhåndstegnet skjema, som kan være geometrisk lik en stjerne eller en firkant. Dette vil løse problemet med termiskavkjøling av lysdiodene ved å plassere dem jevnt på brettet. Ikke øk forsyningsstrømmen for å øke deres lysstrøm. Det er nødvendig å følge driftsmodusen som er angitt i referansedataene for hver spesifikk type slike lamper.

DIY LED-lamper
DIY LED-lamper

LED-er av typene MX-6 og XP-E er designet for likestrøm i området 300-350 mA, derfor må koblingsskjemaet deres beregnes basert på disse indikatorene. Når du designer LED-lamper med egne hender, må du følge de etablerte spennings- og strømindikatorene for å få utendørs LED-lamper med høy pålitelighet og sikkerhet. For å øke varmeavledningsområdet til en LED-lampe for gatebelysning, er det installert en ekstra radiator på den sammensatte LED-kortmodulen, som gjør det mulig å bruke flere slike moduler som fungerer i en økonomisk modus i ett belysningshus.

Nå til strømforsyningen. For en konvensjonell LED-bordlampe kan du bruke en adapter der utgangsspenningen reguleres av en diode, og utgangsstrømmen er satt av en motstand. En slik strømforsyning er ikke egnet for en mer seriøs belysningsenhet, siden dioden under drift varmes opp og endrer egenskapene, noe som kan føre til svikt i hele lampen.

gatebelysning led-lamper
gatebelysning led-lamper

DIY LED-lamper er bra fordi de lar deg beregne strømforbruket og bruke så mange LED-er påså lenge det er en tilsvarende adapter med utgangsstrømstabilisering. For en 3-LED-modul er for eksempel en 5-watts adapter som LC3536-08 tilstrekkelig.

For punktbelysning av skrivebordet kan linser bygges inn i LED-lyskilden, som vil fokusere lysstrømmen til et gitt punkt, for eksempel, for eksempel LL01CR-DF60L-M2.

Som du kan se, kan du "skulpturere" lysstrukturer fra lysdioder og med hell bruke dem til belysning i huset og på gaten.

Anbefalt: